ΗΠΕΙΡΟΣ: Η Ελλάδα που σε συναρπάζει όλες τις εποχές

Με κεντρικό σύνθημα της τον παραπάνω τίτλο έχει ξεκινήσει εδώ και μερικές μέρες από την Περιφέρεια Ηπείρου η προσπάθεια τουριστικής προβολής της περιοχής μας για το διάστημα 2014-2015. Προς την κατεύθυνση αυτήν, ήδη έχει εκπονηθεί στρατηγικό σχέδιο μάρκετινγκ ύψους 900.000 ευρώ (μέσω ΕΣΠΑ). Ήδη χθες παρακολουθήσαμε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 ένα μικρό αφιέρωμα σχετικά με αυτή την καμπάνια. 
Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης και ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου παραχώρησαν συνέντευξη τύπου σε μεγάλα μέσα ενημέρωσης με σκοπό την όσο τον δυνατόν καλύτερη προώθηση της τουριστικής προβολής της Ηπείρου. Όπως τόνισε ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, η περιφέρεια ποντάρει στην ανάπτυξη της τουριστικής οικονομίας και ο άμεσος στόχος είναι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου πέραν των καλοκαιρινών μηνών. Όπλο της Ηπείρου το απαράμιλλο τοπίο, που συνδυάζει θάλασσα, ορεινούς όγκους, γαστρονομία με ποιοτική φιλοξενία, τόνισε ο περιφερειάρχης, ενώ ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου αναφέρθηκε στις αναπτυξιακές δράσεις υποδομών και την ενίσχυση των πυλών εισόδου (Λιμάνια, αεροδρόμια κτλ) που πραγματοποίησε η Περιφέρεια Ηπείρου με σκοπό να γίνει η Ήπειρος ένας τουριστικός προορισμός τεσσάρων εποχών.
Η Ήπειρος, που μέχρι σήμερα στηριζόταν στον εγχώριο τουρισμό -και η απότομη πτώση του δημιούργησε προβλήματα στην τοπική οικονομία- πλέον έχει βάλει πλώρη για να αλλάξει το ισοζύγιο του εγχώριου και του εισερχόμενου τουρισμού. Ήδη τα πρώτα αποτελέσματα είναι ορατά και οι αφίξεις τουριστών από Ολλανδία, Ρωσία, Σκανδιναβία, Ιταλία, ΠΓΔΜ, Πολωνία κλπ, δίνουν το στίγμα για το πώς θα κινηθεί και στο μέλλον η περιφέρεια.Την ίδια στιγμή, κρίσιμος παράγοντας για την αύξηση του τουριστικού ρεύματος στην Ήπειρο αναδεικνύεται το αεροδρόμιο στο Άκτιο, που μπορεί φέτος να κινείται ανοδικά σε σχέση με πέρυσι και να υποδέχεται πλέον πτήσεις τσάρτερ, ωστόσο -όπως σημείωσε ο κ. Καχριμάνης- εξακολουθεί να είναι ένα πρόβλημα για την περιφέρεια, σε ό,τι αφορά την επισκεψιμότητα. Όπως τονίστηκε δεν υπάρχει προγραμματισμένη γραμμή από το Ελευθέριος Βενιζέλος, που θα έδινε άλλον αέρα στον προορισμό.
Παρακολουθήστε το βίντεο με το αφιέρωμα του ANT1 στο  http://www.antenna.gr


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Γιάννινα: Κλείνει Δημοτικό Σχολείο λόγω κρουσμάτων στρεπτόκοκκου

28/02/2024, 2:42 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Η μαγεία της ορεινής Ηπείρου σε ένα βίντεο

01/01/2024, 1:38 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Δημιουργία Συμμαχίας για τον Αμβρακικό

23/11/2023, 8:40 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Διαβούλευση για την ΟΧΕ «Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα, στη Φύση και στον Πολιτισμό στην Ήπειρο» στη ΠΠ 2021-2027

23/11/2023, 8:28 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην Ήπειρο – Συστάσεις στους πολίτες από την Περιφέρεια

21/11/2023, 3:07 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Νέες απόπειρες απάτης για δήθεν εξόφληση λογαριασμών από την Περιφέρεια Ηπείρου

21/11/2023, 3:00 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Εκδήλωση ενάντια στη χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων στην Άρτα

24/10/2023, 7:54 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Πλήθος κόσμου στη Ροδαυγή Άρτας για την 13η Γιορτή Κάστανου

23/10/2023, 4:20 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites