Έτοιμη η μελέτη για τη νέα γέφυρα που θα ενώσει την πόλη με τον κάμπο της Άρτας!

Από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου Αρταίων, παραλήφθηκε η οριστική μελέτη της νέας γέφυρας που θα ενώσει την πόλη με τον κάμπο της Άρτας. Η γέφυρα θα γίνει στο ύψος του Τριγώνου και της περιοχής των Κεραματών. Η κατασκευή της νέα γέφυρας, εκτός του ότι θα δώσει λύση στο κυκλοφοριακό πρόβλημα που δημιουργείται στην παλιά γέφυρα, θα ενώσει και την πεδινή Άρτα με την Ιονία οδό και την επαρχιακή οδό προς το Μενίδι, δια μέσου του περιφερειακού δρόμου του νοσοκομείου.Η γέφυρα θα είναι μεταλλική με κατάστρωμα προεντεταμένου σκυροδέματος, τοξοειδούς μορφής (φωτό), ενώ πριν και μετά από την τοξωτή γέφυρα θα υπάρχουν γέφυρες πρόσβασης. Στην τοξωτή γέφυρα, το κεντρικό τμήμα θα έχει μήκος 121 μέτρα ενώ οι δύο γέφυρες πρόσβασης θα έχουν μήκος περίπου 20 μέτρα. Το ύψος της γέφυρας θα είναι από 8 έως 10 μέτρα και πλάτος 15 μέτρα. Το οδόστρωμα θα έχει συνολικό πλάτος 8 μέτρα, ενώ προβλέπονται εκατέρωθεν πεζοδρόμια με ποδηλατόδρομο, πλάτους σχεδόν 4 μέτρων, στηθαίο ασφαλείας και κιγκλίδωμα προστασίας των πεζών.Η κατασκευή της νέας γέφυρας στον ποταμό Άραχθο, αλλά και η σύνδεση της
επαρχιακής οδού Νεοχωρίου με την λεωφόρο Αμβρακικού που θα παρακάμψει την περιοχή της ιστορικής Γέφυρας η οποία θα πεζοδρομηθεί, εκτός από την λύση του κυκλοφοριακού προβλήματος θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη της περιοχής στο σύνολο της.
epirusgate.blogspot.gr


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Ενημερωτική εκδήλωση από την ΕΜΔΥΔΑΣ Ηπείρου Κέρκυρας Λευκάδας για το Ασφαλιστικό-Συνταξιοδοτικό των Μηχανικών

01/12/2022, 11:42 πμ

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Στα Γιάννενα πραγματοποιήθηκε σήμερα η 1η συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης ΕΣΠΑ

29/11/2022, 9:46 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η  Ήπειρος, ο απόλυτος προορισμός αυθεντικών εμπειριών, στη Philoxenia 2022

23/11/2022, 11:55 πμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Καταγγελίες για κακοποίηση και στην «Κιβωτό» της Πωγωνιανής

23/11/2022, 11:24 πμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Κατατέθηκε η Μηνυτήρια Αναφορά για το “έγκλημα” στον Λούρο

21/11/2022, 5:52 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Ο Δήμος Αρταίων υπέγραψε σύμβαση με εξειδικευμένο γραφείο για την τουριστική προβολή της Άρτας

17/11/2022, 4:51 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites