Πόσο λίγος είσαι τελικά . . .

Γράφει ο Περαστικός

Δεν μπορείς να πιείς έναν καφέ σαν άνθρωπος και δίπλα σου σε κάθε καφετέρια της Πρέβεζας, θα ακούσεις όλο και κάποιον να εκφέρει άποψη για τους υποψήφιους Δημάρχους και τους συμβούλους τους. Βασικός παρονομαστής στις περισσότερες απόψεις είναι το «Τι θέλουν τώρα όλοι αυτοί;».
Θα σας κάνω μια συνταρακτική αποκάλυψη, όλοι αυτοί θέλουν να γίνουν Δήμαρχοι.
Το πρόβλημα μου με όλους αυτούς που έχουν «συνειδητά» διαλέξει να απαξιώνουν τα άτομα που εκτίθενται για όποιο αιρετό αξίωμα, είναι ότι δεν ξέρουν τι θέλουν αυτοί οι ίδιοι.
Δεν έχουν καταλάβει ότι είναι πελάτες για ένα προσφερόμενο προϊόν. Δεν αντιμετωπίζουν τις εκλογές για αυτό που πραγματικά είναι.
Γνωρίζοντας ο καθένας τι θέλει και χρειάζεται, θα μπορούσε να κρίνει και να αποφασίσει. Βέβαια παραφράζοντας κάτι που είχε πει ο Τζούλιο Αντρεότι, επτά φορές πρωθυπουργός της Ιταλίας και μέγιστο λαμόγιο, η πολιτική είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να την διαχειρίζεται ο λαός. Σε αυτό το σημείο δυστυχώς φθάσαμε στην πόλη μας και κατ’ επέκταση στην χώρα, μετά από 40 χρόνια δημοκρατικών διαδικασιών.
Για να μην κατηγορηθώ κιόλας ως φασίστας ή οπαδός απολυταρχικών λύσεων να ξεκαθαρίσω ότι θέλω να πάτε όλοι να ψηφίσετε. Το πρόβλημα θα παραμείνει στο τρόπο που ψηφίζετε. Κατάφεραν μετά από τόσα χρόνια να απεμπολήσετε το μοναδικό δικαίωμα και όπλο που έχει ο πολίτης. Την ψήφο σας.
Οι περισσότεροι από εσάς αν έχετε φθάσει μέχρι εδώ διαβάζοντας, θα αρχίσετε να αναρωτιέστε σε άπταιστα Πρεβεζάνικα, τι λέει  ιτούτος  τώρα.
Εγώ δεν σας λέω τίποτα. Μυαλό δεν έχετε να σκεφτείτε; Ψάχνετε πάλι τη μασημένη τροφή;
Σε μια πόλη σαν την Πρέβεζα προκύπτουν συνεχώς διάφορα θέματα για τα οποία ακούμε προτάσεις  και βλέπουμε λύσεις. Τις καλυτερότερες ως είθισται. Με αυτά και με αυτά αποκτάτε όλοι την εμμονή σας με το δένδρο απλά και μόνο γιατί το δάσος βρίσκεται δυο βήματα πιο πίσω.
Απαξιώνετε ζητήματα και θέματα τα οποία παίζουν σημαντικότατο ρόλο στην ζωή σας. Τα ζητήματα όμως αυτά δεν διακωμωδούνται επ’ ουδενί . Με αυτά και με αυτά παρατηρούνται φαινόμενα τα οποία έχουν την εξήγηση τους στο ότι κάποιοι άνθρωποι βρίσκουν χώρο και λόγο ύπαρξης. Αφορμή για το παρόν είναι το πανό στην Κυανή Ακτή που γράφει « Εμείς δεν υπογράφουμε το έγκλημα».
Με ποια αρμοδιότητα  και δικαίωμα  «εσείς» δεν υπογράφετε. Ποιοι είστε;
Ένα μόνο δείγμα της νοοτροπίας που επικρατεί γενικά.
Σε μια πόλη σαν την Πρέβεζα, γνωριζόμαστε όλοι. Και εσείς σαν άβουλα προβατάκια διαλέγετε την αποστασιοποίηση και τον αφορισμό. Σας βολεύει να αποφεύγετε την λήψη θέσης και την εκφορά άποψης. Όλοι εσείς την Τρίτη των εκλογών (όχι την Δευτέρα, την Τρίτη) δίνοντας μια μέρα περίοδο χάριτος θα βρίζετε τον νέο Δήμαρχο και τους «βλάκες» που τον ψήφισαν. Εσείς οι έξυπνοι.
Δεν ζητώ από κάποιους να εκτεθούν σαν Δήμαρχοι ή Δημοτικοί Σύμβουλοι. Ζητώ να ψηφίσουν έχοντας άποψη και κρίση ακόμα και αν αυτή είναι λάθος. Αλλιώς μια πόλη με τεράστιες δυνατότητες θα έχει αποδείξει την αλήθεια στη ρήση του Αριστείδη Αντύπα ότι «Η Πρέβεζα θα ήταν η ομορφότερη πόλη στον κόσμο αν δεν είχε τους Πρεβεζάνους». Κλείνοντας, για να αποφύγω μεγαλύτερο εκνευρισμό λόγω της περιρρέουσας ατμόσφαιρας, το μόνο που θα μπορούσα να προτείνω, είναι να αποφύγετε, να αποδείξετε για ακόμα μια φορά ότι είστε κατά συρροήν εκμεταλλεύσιμοι.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

Uncategorized

Συναυλία από τμήματα Μουσικής του Δήμου Πάργας

28/06/2023, 5:59 μμ

Uncategorized

Υποψήφιος Δήμαρχος Ηγουμενίτσας ο Αντώνης Μπέζας

11/06/2023, 11:11 μμ

Uncategorized

Online Dating Safety and How to Recognize Red Flags

14/02/2023, 11:02 μμ

Uncategorized

«Ο Κατά Φαντασίαν Ασθενής» του Μολιέρου στην Πρέβεζα

21/06/2022, 12:02 μμ

Uncategorized

Η Πάργα απο ψηλά (Αφήγηση)

11/06/2022, 2:56 μμ

Uncategorized

“Πρωταθλητές” στην ανακύκλωση και φέτος οι μαθητές του Δήμου Ζηρού

03/06/2022, 10:37 πμ

Uncategorized

ΑντιΝΑΤΟϊκή διαδήλωση σε Πρέβεζα και Άκτιο – Έκαψαν σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ – Έγραψαν συνθήματα έξω από τη ΝΑΤΟική βάση στο Άκτιο

18/04/2022, 9:33 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites