ΠΡΕΒΕΖΑ: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο προληπτικός μαστογραφικός

Ολοκληρώθηκε το Σάββατο 18 Ιανουαρίου με επιτυχία ο προληπτικός μαστογραφικός έλεγχος από την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, ο οποίος κατόπιν πρόσκλησης από το τοπικό παράρτημα επισκέφθηκε την πόλη της Πρέβεζας από 14 έως και 18 Ιανουαρίου 2014.

Η ανταπόκριση των γυναικών ήταν τεράστια και αυτό στέλνει ίσως το πιο αισιόδοξο μήνυμα σε εμάς για το νόημα και την αξία της πρόληψης.
Συνολικά στις 5 ημέρες της παραμονής του μαστογράφου στην πόλη μας διενεργήθηκαν 265 μαστογραφίες με έμφαση στις κυρίες που δεν είχαν ασφαλιστική ικανότητα ή δεν είχαν ξανακάνει ποτέ μαστογραφία.
Το μήνυμα λοιπόν φαίνεται πως έχει περάσει στην κοινωνία μας πως η πρόληψη και μόνο η έγκαιρη διάγνωση μπορούν να σώζουν ζωές!!
Ακούραστοι συνεργάτες μας και πάντα δίπλα μας τα υπέροχα κορίτσια της AVON η οποία έχει αγοράσει έχει εξοπλίσει και έχει δωρίσει τον κινητό μαστογράφο στην Αντικαρκινική Εταιρεία.
Να ευχαριστήσουμε πάρα πολύ όλους όσους συνεισέφεραν στο να πραγματοποιηθεί με επιτυχία το πρόγραμμα και συγκεκριμένα: τον κ. Πολύκαρπο Χαλκίδη ο οποίος μας εξασφάλισε την διαμονή και σίτιση των δύο τεχνολόγων της κινητής μονάδας, τους εθελοντές της αντικαρκινικής με πρωτοστάτη την κα. Αλίκη Λάμπρου, τις υπηρεσίες της κοινωνικής Πρόνοιας του δήμου Πρέβεζας και ιδιαίτερα την κα. Ζουρουφίδου αλλά και τα υπέροχες κυρίες της πρόνοιας οι οποίες ακούραστα και εκτός ωραρίου ήταν πάντα εκεί και μας βοήθησαν πάρα πολύ ιδιαίτερα στην λήψη των ιστορικών αλλά και τον συντονισμό των καθημερινών ραντεβού, τον κ. Μπαρτζώκα αντιδήμαρχο Ζαλόγγου και τις υπηρεσίες του δήμου Ζαλόγγου, καθώς επίσης και τον δήμο Πρέβεζας και προσωπικά τον Δήμαρχο Πρέβεζας κ. Μπαϊλη ο οποίος ήταν συνέχεια δίπλα μας.
Ευχαριστούμε τον ιατρικό σύλλογο Πρέβεζας και τον πρόεδρο του κ. Μπακόλα Ευάγγελο για την συμπαράσταση και την στήριξη στο έργο της κινητής μονάδας, τον θεματικό αντιπεριφεριάρχη για θέματα πολιτισμού κ. Νίκο Ανατολιωτάκη και τον Διοικητή του Νοσοκομείου Πρέβεζας κ. Γεωργάκο για το θεσμικό αλλά και προσωπικό ενδιαφέρον το οποίο επέδειξαν, και τέλος όλες τις κυρίες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και όλοι μαζί δώσαμε ένα πολύ σημαντικό μήνυμα: Η ΠΡΟΛΗΨΗ ΣΩΖΕΙ ΖΩΕΣ!!!
Τα αποτελέσματα των εξετάσεων κατόπιν ανάγνωσης των εξετάσεων η οποία γίνεται στο Νοσοκομείο «Ο Άγιος Σάββας» πάντα σε εθελοντικό πλαίσιο από την μονάδα Μαστού θα αποσταλούν στο τοπικό παράρτημα από όπου και θα ειδοποιηθούν όλες οι κυρίες ώστε να τις παραλάβουν. Ο ακριβής χρόνος ποικίλει και κατά μέσο όρο κυμαίνεται μεταξύ 2 και 3 μηνών. Φυσικά γίνεται μια πρώτη ανάγνωση και σε περίπτωση που υπάρχει κάποιο σοβαρό πρόβλημα τότε αρκετά σύντομα (εντός ολίγων ημερών) ειδοποιείτε η κυρία για περαιτέρω διερεύνηση.
Πιστεύοντας όλοι μας ότι φέραμε εις πέρας μια από τις βασικές επιταγές της Ελληνικής Αντικαρκινικής εταιρείας θεωρούμε πως δόθηκε για ακόμη μια φορά το μήνυμα και η παρότρυνση σε όλες τις γυναίκες αναφορικά με την τεράστια σημασία της ΠΡΟΛΗΨΗΣ!!!
 

Μετά τιμής

Ο Πρόεδρος
 Ευάγγελος Γ. Συγκούνας
Ογκολόγος Ακτινοθεραπευτής

Ο Γραμματέας
Γρηγόρης Χατζόπουλος
Μαιευτήρας Γυναικολόγος


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Υπήρχε και συνεργός στην υπόθεση με τα “μάγια” – Ταυτοποιήθηκε από την της Ασφάλεια

24/04/2024, 11:21 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναδείχτηκε ο οριστικός ανάδοχος για το έργο ανακαίνισης- εκσυγχρονισμού Νοσοκομείου Πρέβεζας

23/04/2024, 11:21 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

«Μια ιστορία για το ταξίδι της γραφής και του βιβλίου» ταξίδεψε στο 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας

23/04/2024, 11:13 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Τμήμα Πρέβεζας του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων πραγματοποιεί εκδήλωση και σας προσκαλει

23/04/2024, 10:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αλωνίζει στο Μαξίμου ο Καββαδάς – Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό για τον αγωγό ύδρευσης Πρέβεζας – Άρτας – Λευκάδας

23/04/2024, 10:49 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Η 24χρονη γάτα που ήθελε να αποχαιρετήσει τον αγαπημένο της άνθρωπο πριν φύγει η ίδια

23/04/2024, 10:27 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Χάλκινο μετάλλιο για την Κυριακή Τσαούση στα 400 μ. με εμπόδια των Πανελλήνιων Σχολικών Αγώνων Στίβου

23/04/2024, 9:57 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Λογοδοσία για την αγωγή της Εθνικής Τράπεζας από τον Δήμαρχο Πάργας

23/04/2024, 9:44 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites