Ο Γιάννης Γιαμάς για τον απαράδεκτο νόμο που κατέθεσε ο Υπουργός Εργασίας

‘Όπως σαφέστατα είχαμε επισημάνει για την πρόθεση του Υπουργείου κατ’ εντολή της Τρόικας,
να προχωρήσει σε αναγκαστικές εισπράξεις οφειλών τον ΟΑΕΕ, μέσω του ΚΕΑΟ, χρησιμοποιώντας την μέθοδο των κατασχέσεων που οδηγεί σε λουκέτο 350.000 μικρομεσαίους επαγγελματίες, δυστυχώς επαληθευτήκαμε.
Για τον λόγο αυτό μετά την δημοσιοποίηση του απαράδεκτου Νόμου που κατέθεσε ο Υπουργός εργασίας στην Βουλή για κατασχέσεις περιουσίας όσων συναδέλφων οφείλουν στον ΟΑΕΕ πάνω από 5.000 ευρώ, καλούμε όλους τους Βουλευτές της Περιφέρειας Ηπείρου να καταψηφίσουν το συγκεκριμένο Νομοσχέδιο από τη στιγμή πού δεν λαμβάνονται υπόψη παντελώς οι κατατεθειμένες προτάσεις μας και να υπερασπιστούν τους συμπολίτες και ψηφοφόρους τους που κινδυνεύουν με ολοκληρωτική καταστροφή.
Θεωρούμε απαράδεκτο, άνθρωποι επαγγελματίες που μέχρι πριν λίγα χρόνια ήταν συνεπέστατοι στις υποχρεώσεις τους, και σήμερα πληρώνουν μία κρίση πού δεν οφείλεται σ’ αυτούς, να τους αντιμετωπίζουν με τον απάνθρωπο τρόπο των κατασχέσεων και των διώξεων. Είναι ιταμό και εγκληματικό να διώκουν χιλιάδες οικογένειες που δεν ευθύνονται σε καμιά περίπτωση για την κατάντια των ταμείων, ούτε για την μείωση του εισοδήματος τους.
Επαναλαμβάνουμε την πρότασή μας
• Την καθιέρωση μίας «πραγματικής» κεφαλαιοποίησης με πάγωμα των μέχρι σήμερα ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τον ΟΑΕΕ.
• Την υποχρέωση άμεσης επανέναρξης καταβολής τρεχουσών εισφορών από τους οφειλέτες που κάνουν χρήση της κεφαλαιοποίησης, με παροχή δικαιώματος για ελεύθερη επιλογή ασφαλιστικής κλάσης σε αυτούς.
• Την ενεργοποίηση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για τους οφειλέτες (και τις οικογένειές τους) που μετέχουν στην κεφαλαιοποίηση, με άμεση θεώρηση των ατομικών ασφαλιστικών βιβλιαρίων υγείας.
• Κατά την συνταξιοδότηση, μετατροπή της κεφαλαιοποιημένης οφειλής σε ασφαλιστικό χρόνο με τελική επιλογή εξαγοράς ή μειωμένης σύνταξης εκ μέρους

του ασφαλισμένου, η οποία δεν δημιουργεί ταμειακό έλλειμμα και λογιστικές απώλειες στον Οργανισμό. Η πρόταση στηρίζεται επάνω στην αρχή ότι ο ασφαλισμένος, ως συνταξιούχος, θα εισπράξει τελικά την αναλογία αυτών που έχει δώσει προς τον ΟΑΕΕ και αυτό που οφείλει θα συνυπολογιστεί στο τελικό ύψος της σύνταξης που θα του δοθεί.
• Την Αποποινικοποίηση των οφειλετών στον ΟΑΕΕ με κατάργηση τον αναχρονιστικού νόμου της δικτατορίας (1967) διότι ο ΟΑΕΕ είναι ταμείο αυτοαπασχολούμενων και οι εισφορές δεν είναι παρακρατούμενες όπως αυτές του ΙΚΑ.
Ευελπιστούμε την ύστατη ώρα οι βουλευτές μας ανεξαρτήτως του που ανήκουν, να μην ψηφίσουν το Νομοσχέδιο που οδηγεί σε λουκέτο 350.000 επιχειρήσεις, αύξηση της ανεργίας, κατάρρευση του ΟΑΕΕ αλλά και στην κοινωνική αποσύνθεση και έκρηξη.
Αλλιώς θα είναι και οι ίδιοι υπόλογοι και ηθικοί αυτουργοί για την καταστροφή χιλιάδων οικογενειών της περιοχής μας αλλά κατ ολόκληρης της χώρας. Το συμπάσχω που ακούγεται από αυτούς που ψηφίζουν τα μέτρα καθώς και η επίκληση της σωτηρίας της χώρας ως δίλλημα, έχουν καταντήσει ανείπωτη τραγωδία σε βάρος των Ελλήνων και ειδικότερα των μικρομεσαίων επαγγελματιών και δεν γίνεται πλέον αποδεκτή.
Η σωτηρία της χώρας περνά μέσα από την ανάπτυξη και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και όχι μέσα από πολιτικές εξαφάνισης τους.

Με εκτίμηση,
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πρέβεζας

Ιωάννης Γιαμάς


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πωλείται επιχείρηση στο κέντρο της Πρέβεζας

29/10/2020, 8:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Τέσσερα νέα κρούσματα Κορωνοϊου στην Π.Ε Πρέβεζας

29/10/2020, 7:03 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Κλειστά τα καταστήματα την Κυριακή 1η Νοεμβρίου

29/10/2020, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνεδριάζει το Δ.Σ του Επιμελητηρίου Πρέβεζας

29/10/2020, 12:55 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Μαθήματα πρακτικού τμήματος Βυζαντινής Μουσικής στο Πνευματικό Κέντρο της Μητρόπολης

29/10/2020, 12:35 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρόστιμο 3 χιλιάδες ευρώ και δεκαπενθήμερο λουκέτο σε κατάστημα στην Πρέβεζα

28/10/2020, 10:39 μμ


ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ