Παραχωρείται σε ιδιώτες και η διανομή φαγητού στο νοσοκομείο Πρέβεζας!

Ατέλειωτα τα προβλήματα στο νοσοκομείο Πρέβεζας…

Η καταστροφική πολιτική των κυβερνήσεων των μνημονιακών  χρόνων  έχει οδηγήσει το νοσοκομείο της Πρέβεζας ( όπως άλλωστε και πολλά νοσοκομεία της χώρας ) στα όρια της λειτουργικής κατάρρευσης.
Τι να πρωτοαναφέρει κάποιος για τα κατορθώματα των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και των συγκυβερνήσεων ( μαζί με τα εξαπτέρυγά τους) .
Την καθαρή μείωση  του προσωπικού  του Νοσοκομείου γύρω στα 35% (!) τα τελευταία 3  χρόνια ;
Την  κατάργηση 22 θέσεων γιατρών (!) μέσω του νέου οργανογράμματος που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ  τέλη Δεκέμβρη του 2012 ;
[Για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης το προηγούμενο  οργανόγραμμα του Νοσοκομείου Πρέβεζας  (του 2005) προέβλεπε 57 θέσεις ειδικευμένων γιατρών. Με τις Υ10α/ΓΠ.οικ..132169/2/10/2009 και Υ10α/ΓΠ.οικ..40972/6/4/2010 υπουργικές αποφάσεις εγκρίθηκαν  για σύσταση και προκήρυξη άλλες 14 θέσεις ειδικευμένων γιατρών ( πολλές από τις οποίες προκηρύχτηκαν). Με αποτέλεσμα οι οργανικές θέσεις των γιατρών  να φτάσουν τις  71.Έρχεται λοιπόν το νέο οργανόγραμμα με το οποίο η συγκυβέρνηση κατάργησε  22 θέσεις αφήνοντας στο νέο οργανόγραμμα 49 θέσεις γιατρών . Σήμερα στο νοσοκομείο υπηρετούν 37 ειδικευμένοι γιατροί ενώ μέχρι το Δεκέμβρη αποχωρούν  τουλάχιστον  δύο  ακόμη ειδικευμένοι γιατροί, ενώ μέσα στο 2014 προετοιμάζεται η αποχώρηση άλλων 2-3 τουλάχιστον ειδικευμένων γιατρών, με αποτέλεσμα μέχρι τέλους  του 2014 ζήτημα θα είναι αν υπηρετούν 30 ειδικευμένοι μονιμοι γιατροί στο νοσοκομείο. Και αυτά σε ένα νοσοκομείο με δυναμικότητα 110 κλινών και πληθυσμιακή κάλυψη  πάνω από 70 χιλιάδες ανθρώπους τουλάχιστον το χειμώνα και πολλούς  περισσοτέρους το καλοκαίρι. Να γιατί το νοσοκομείο πορεύεται   στο χείλος της πλήρους λειτουργικής κατάρρευσης με πολλές ειδικότητες να αδυνατούν  να καλύψουν εφημεριακά το νοσοκομείο όλες τις ημέρες του μήνα και άλλες να μην υπάρχουν καν… και ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού του νομού να αναζητεί ιατρική και νοσοκομειακή φροντίδα σε άλλους νομούς.Το ίδιο ισχύει και στη διοικητική και νοσηλευτική  υπηρεσία  του νοσοκομείου όπου μέσω του νέου οργανογράμματος καταργήθηκαν 28 και 10 θέσεις εργαζομένων  αντίστοιχα].
Τη  ραγδαία αποψίλωση της νοσηλευτικής και διοικητικής υπηρεσίας που συντελείται ακόμη και  αυτή την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές;
Φυσικά δεν συζητάμε για προσλήψεις …
Και σαν να μην έφθαναν αυτά έρχεται και η σειρά του πλήρους ξεπουλήματος των βοηθητικών υπηρεσιών.
Ήδη η καθαριότητα ακολουθώντας τη φύλαξη πέρασε πλήρως σε ιδιωτικό συνεργείο καθώς αποχώρησαν με συνταξιοδότηση και οι  τελευταίες  εργαζόμενες μόνιμοι υπάλληλοι του νοσοκομείου.
Τούτες τις μέρες έχει ξεκινήσει και πέφτει  και η αυλαία στο τμήμα σίτισης καθώς λόγω συνταξιοδοτήσεων  και μηδενικών προσλήψεων είναι αδύνατη η λειτουργία ταυτόχρονα και των μαγειρείων και  του τμήματος διανομής του φαγητού.
 Και έτσι…
Παραχωρείται  σε ιδιώτη η διανομή του φαγητού στους ασθενείς του Νοσοκομείου Πρέβεζας  και μάλιστα έναντι  7.610,46 €   για το πρώτο εξάμηνο του 2014. ΚΛΙΚ ΕΔΩ και ΕΔΩ
Συμπέρασμα πρώτον: με την εφαρμογή των χαρατσιών, των πληρωμών, των ιδιωτικοποιήσεων υπηρεσιών και της λειτουργίας τους με ιδιωτικοεπιχειρηματικά κριτήρια,  τα  δημόσια νοσοκομεία μετατρέπονται σε…  «δημόσια».
Συμπέρασμα δεύτερον: Σωτηρία χωρίς ανατροπή αυτής  της κυβέρνησης και της πολιτικής της  και χωρίς  σύγκρουση και ρήξη  με   την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, χωρίς κατάργηση  των μνημονίων και διαγραφή του χρέους… απλά δεν υπάρχει.
http://www.mypreveza.gr/2013/11/26/blog-post_26-17/


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους εκτελεσμένους στην Παργινόσκαλα

16/09/2021, 12:30 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Παρέμβαση στην πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Πρέβεζας πραγματοποίησε ο Γιώργος Νίτσας

16/09/2021, 12:14 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Έχασε την ψυχραιμία του ο Δήμαρχος Πρέβεζας – Σκηνές απείρου κάλλους στο Δημοτικό Συμβούλιο

16/09/2021, 12:06 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Νέα 300αρια σε δύο πελάτες καταστημάτων για μη χρήση μάσκας

16/09/2021, 10:21 πμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Ξεκινούν τα τμήματα Mουσικής Παιδείας σε Καναλάκι και Πάργα

16/09/2021, 9:40 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Βρέθηκε απαγχονισμένος στη Βρυσούλα από περαστικό

15/09/2021, 7:12 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites