Στην κυκλοφορία άλλα 5 χιλιόμετρα του οδικού άξονα Καρτέρι – Πάργα

 Τις τελευταίες εργασίες που απομένουν για τη συνολική παράδοση στην κυκλοφορία του οδικού άξονα Καρτέρι – Πάργα,
επιθεώρησε σήμερα ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, συνοδευόμενος από τους Αντιπεριφερειάρχες Π.Ε. Θεσπρωτίας κ. Θ. Πιτούλη και Π.Ε. Πρέβεζας κ. Στρ. Ιωάννου, ενώ  ταυτόχρονα δόθηκαν στην κυκλοφορία άλλα πέντε χιλιόμετρα. Τα υπολειπόμενα – ενδιάμεσα-  δύο χιλιόμετρα, αναμένεται να δοθούν σε κυκλοφορία τις επόμενες πέντε – έξι ημέρες,  καθώς σήμερα ολοκληρώθηκε η ασφαλτόστρωση σε τμήμα περίπου 300 μέτρων και τις επόμενες ημέρες τοποθετούνται και τα στηθαία.

Τα πρώτα οκτώ χιλιόμετρα του οδικού άξονα, ως γνωστόν,  έχουν παραδοθεί στην κυκλοφορία από τις αρχές Αυγούστου,   παράλληλα δε με το κυρίως έργο η Περιφέρεια δια του ΕΣΠΑ, συνεισέφερε και στον πολιτιστικό τομέα, καθώς χρηματοδότησε και το κόστος προστασίας και ανάδειξης των αρχαιολογικών ευρημάτων που βρέθηκαν κατά τη διάρκεια των εργασιών,  ήτοι ένα συγκρότημα νερόμυλου ο οποίος αποτέλεσε την αιτία καθυστέρησης παράδοσης του έργου.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, χαρακτήρισε το έργο «σημαία» για την Ήπειρο, προσθέτοντας, μεταξύ άλλων, και τα εξής: «Θέλω να συγχαρώ τους πάντες που συμμετείχαν σε αυτό το έργο. Πρώτα την ανάδοχο εταιρία η οποία είχε συνεχώς πλήρη συνεργασία με τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας και τη Διαχειριστική Αρχή, τους κατοίκους της περιοχής και την επιβλέπουσα υπηρεσία ΕΥΔΕΜ/ΕΔΕ. Είχαμε πει ότι το έργο θα είχε δοθεί μέχρι τις 13 Ιουλίου. Δυστυχώς άλλες συνθήκες, πέρα από τις δυνάμεις και τις δικές μας και της αναδόχου εταιρίας, οι οποίες οφείλονται στην ελληνική γραφειοκρατία,  έφεραν το έργο πίσω. Μαζί με το δρόμο παραδόθηκε  και ο μύλος με πέτρινη επένδυση.  Χαιρόμαστε που στην τέταρτη προγραμματική περίοδο έγινε  ένα χρήσιμο έργο στην περιοχή. Μετά  από  αυτό, μας ενδιαφέρει πολύ και έχουμε έτοιμες τις μελέτες  από τη διακλάδωση της Πάργας μέχρι το Μεσοπόταμο και τη μελέτη του κόμβου της Λούτσας.  Επιδίωξή μας είναι να ενταχθούν τα έργα αυτά άμεσα με την έναρξη της νέας προγραμματικής περιόδου το 2014».
Δηλώσεις έκαναν επίσης και οι δύο Αντιπεριφερειάρχες.

 Ο κ. Θ. Πιτούλης (Π.Ε. Θεσπρωτίας), δήλωσε μεταξύ άλλων: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να περπατήσουμε το δεύτερο τμήμα που δόθηκε στην κυκλοφορία και θα είμαστε ακόμη καλύτερα όταν θα περπατήσουμε το δρόμο στο σύνολό του. Θεωρούμε ότι τέτοιες εταιρίες τιμούν την Ελλάδα με τα έργα που κατασκευάζει. θέλω να τους ευχαριστήσω δημόσια για τη συνεργασία που είχαμε τόσο καιρό και όπως και την άλλη φορά  δήλωσα για τη βοήθεια που δώσανε στον κόσμο της περιοχής, με διάφορα  παράπλευρα  έργα που κάνανε πέραν των συμβατικών της υποχρεώσεων. Και εμείς όμως, όπου χρειάστηκε    σταθήκαμε δίπλα τους»

Ο κ. Στρ. Ιωάννου (Π.Ε. Πρέβεζας), από την πλευρά του,  μεταξύ άλλων, δήλωσε: «Είναι ένα πολύ σημαντικό έργο, από τα πιο σημαντικά που έχουν γίνει για την περιοχή μας. Θεωρώ ότι δημιουργεί μια γρήγορη και ασφαλή πρόσβαση  προς το Νομό μας, Εμείς συνεχίζουμε μετά την ολοκλήρωση αυτού του έργου, να διεκδικούμε την κατασκευή του τμήματος  από Πάργα μέχρι Μεσοπόταμο- Γέφυρα Αχέροντα, μαζί με τον κόμβο της Λούτσας.  Έχει τελειώσει η μελέτη και παραμένει το ζήτημα να βρεθεί χρηματοδότηση.  Επιπλέον είναι σε εξέλιξη και η μελέτη από κόμβο Παραμυθιάς της Εγνατίας Οδού μέχρι το Μεσοπόταμο. Στόχος μας είναι να δημιουργηθεί ένα δίκτυο για το Νομό Πρέβεζας,  μέσω του οποίου  θα μπορέσει πραγματικά ο κάθε επισκέπτης και οι πολίτες όλης της Ηπείρου να έρχονται γρήγορα και με ασφαλή πρόσβαση. Ευελπιστούμε ότι θα συνεχίσουμε και στα υπόλοιπα γιατί είναι πάρα πολύ σημαντικά για την περιοχή μας».


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Σε περιπέτειες ο Δήμος Πάργας – Η εταιρεία συμφερόντων Γιαννακόπουλου κατέθεσε αγωγή για το μίσθιο στο Κλιμάτι της Λούτσας

30/01/2024, 12:47 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο Δήμος Πάργας έχασε και για το 2024 την Γαλάζια Σημαία στην παραλία της Λούτσας

23/01/2024, 5:42 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο Δήμος Πάργας έχασε οριστικά την χρηματοδότηση για την επανάχρηση του Ιστορικού Κτιρίου “Βασιλά”

18/01/2024, 10:23 πμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβλήθηκε λόγω γκάφας (;) η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πάργας για τον προϋπολογισμό

10/01/2024, 8:52 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Καναλάκι: Έσωσε ηλικιωμένο από πνιγμό

07/01/2024, 8:00 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Στο Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου Πάργας η Γεωργία Κυριάκη – Στην Δημοτική Επιτροπή ο Αχιλλέας Γκούμας, ο Φώτης Νάκιας και ο Γιάννης Κωνσταντάς

04/01/2024, 5:49 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Αγνοείται 80χρονη στο Καναλάκι – Η ζωή της μπορεί να κινδυνεύει

26/12/2023, 11:59 πμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Εξώδικο της εταιρείας Γιαννακόπουλου βάζει σε μπελάδες τον Δήμο Πάργας για το μίσθιο στο Κλιμάτι της Λούτσας

31/10/2023, 10:19 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites