Ανυπόστατες οι αόριστες αναφορές για κίνδυνο των σημερινών δραστηριοτήτων του λιμανιού

Με αφορμή απόψεις που διατυπώθηκαν δημόσια στη συζήτηση για το λιμάνι της Πρέβεζας που έγινε στη Θεοφάνειο αίθουσα την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013,
η Π.Ε. Πρέβεζας διευκρινίζει τα εξής σχετικά με την διακίνηση ζωοτροφών στο λιμάνι της Πρέβεζας.
α) Οι ζωοτροφές που προέρχονται από τη χώρα ή από άλλο κράτος μέλος της ΕΕ εκφορτώνονται και διακινούνται ελεύθερα (ενδοκοινοτικό εμπόριο) χωρίς εμπλοκή των υπηρεσιών της Π.Ε.
β) Οι ζωοτροφές από τρίτες χώρες (εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης)  κατά τον εκτελωνισμό τους και πριν τεθούν σε ελεύθερη κυκλοφορία ελέγχονται από τα αρμόδια όργανα της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της ΠΕ Πρέβεζας, όπως προβλέπει η νομοθεσία.
Για κάθε εισαγωγή ζωοτροφών στο λιμάνι της Πρέβεζας ενημερώνεται άμεσα ηλεκτρονικά τόσο το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, που είναι καθ’ ύλην αρμόδιο για την εισαγωγή ζωοτροφών όσο και το Υπουργείο Οικονομικών, επομένως δεν τίθεται επ’ ουδενί θέμα ορθής ή μη εφαρμογής της νομοθεσίας.
Για ορισμένες μόνο κατηγορίες τροφίμων και ζωοτροφών προβλέπεται αυξημένο επίπεδο ελέγχων κατά την εισαγωγή σύμφωνα με τον Καν. (ΕΚ) 669/2009. Οι συγκεκριμένες κατηγορίες ζωοτροφών και μόνο (ενδεικτικά αναφέρουμε φουντούκια, αραχίδες, φυστικοβούτυρο, συγκεκριμένων χωρών, προμίγματα Κίνας) εμπίπτουν στον κανονισμό και πρέπει να εισάγονται από συγκεκριμένα σημεία εισόδου, στα οποία δεν συμπεριλαμβάνεται το λιμάνι της Πρέβεζας. Το ίδιο ισχύει και στις περιπτώσεις έκτακτων μέτρων (πχ για ζωοτροφές Ιαπωνίας μετά το ατύχημα της Φουκουσίμα όπου επιτρέπεται η εισαγωγή μόνο από Αθήνα και Θεσσαλονίκη)..
Οι ζωοτροφές που εισάγονται διαχρονικά και μέχρι σήμερα στο λιμάνι της Πρέβεζας δεν εμπίπτουν στις κατηγορίες που προβλέπονται αυξημένοι έλεγχοι και κανονικά ελέγχονται από τη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε Πρέβεζας και τίθενται σε ελεύθερη κυκλοφορία.
Με την εφαρμογή του master plan θα πρέπει να ενταχθούν και οι απαραίτητες υποδομές για την υποδοχή και αυτών των κατηγοριών προϊόντων. Οι οποιεσδήποτε αόριστες αναφορές και δη από προσωπικές πληροφορίες ότι κινδυνεύουν οι σημερινές δραστηριότητες είναι ανυπόστατες.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΑΠΕΝΤΑΧΘΗΚΕ το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του Κλειστού Γυμναστηρίου στο 1 ο ΓΕΛ του Δήμου Πρέβεζας

30/01/2024, 1:04 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites