Συνάντηση του Κώστα Μπάρκα με τον Προϊστάμενο του ΟΑΕΔ Πρέβεζας

Σήμερα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Κώστα Μπάρκα, βουλευτή νομού Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, με τον Προϊστάμενο του ΟΑΕΔ Πρέβεζας.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση για την ανεργία και την αντιμετώπισή της στον νομό μας, από τη πλευρά του ΟΑΕΔ. Έγινε ειδική αναφορά στον τομέα του επισιτισμού, όπου η κυβέρνηση προώθησε μια νομοθετική ρύθμιση που αποκλείει από το επίδομα ανεργίας –σχεδόν- την πλειοψηφία των εργαζομένων. Παράλληλα, θεσπίστηκε διάταξη σύμφωνα με την οποία εργαζόμενος με 450 ένσημα την τελευταία τετραετία δεν δικαιούται επιδόματος. Απέναντι στην αντεργατική αυτή ρύθμιση ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ έχει καταθέσει σχετική τροπολογία στη βουλή.
Από την πλευρά του Κώστα Μπάρκα, ζητήθηκαν στοιχεία για το συνολικό αριθμό των καταγεγραμμένων ανέργων στο νομό μας, καθώς και στοιχεία για τα σχετικά προγράμματα του ΟΑΕΔ για την αντιμετώπισή της. Στα προγράμματα αυτά, εντοπίζεται μια κεντρική επιδίωξη της μνημονιακής κυβέρνησης: να χάσουν τα προγράμματα κατά της ανεργίας – και γενικότερα ο ΟΑΕΔ – το δημόσιο χαρακτήρα τους και να παραδοθούν σε ιδιωτικά ΚΕΚ, σε όφελος επιχειρηματικών συμφερόντων.
Ο Κώστας Μπάρκας δεσμεύεται ότι θα στηρίξει οποιαδήποτε προσπάθεια αντίστασης των εργαζομένων και των ανέργων από τη καταστροφική λιτότητα, θα αξιοποιήσει όσο γίνεται περισσότερο το θεσμικό του ρόλο σαν βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο νομό μας, αλλά κυρίως σαν κομμάτι της «υπό διωγμών» νέας γενιάς, που σήμερα αγωνιά αλλά και αγωνίζεται.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρεβεζα : Δημοσκόπηση για το γαλάζιο ψηφοδέλτιο στον Νόμο – Τα ονοματα που παίζουν

27/01/2023, 6:46 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Έπεσε χιόνι στα ορεινά του Δήμου Ζηρού

27/01/2023, 2:14 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Καθίζηση προκάλεσαν οι βροχοπτώσεις σε αγροτικό δρόμο της Καμαρίνας

27/01/2023, 2:03 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Και με τη βούλα παράνομη η απόφαση επιλογής Γενικού Διευθυντή από τη ΔΕΥΑΠ

27/01/2023, 1:41 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Αποθήκη τυλίχθηκε στις φλόγες στο Νεοχώρι – Για εκρήξεις κάνουν λόγο οι κάτοικοι

27/01/2023, 1:02 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Ενοικιάζεται πολυτελές κατάστημα

27/01/2023, 11:00 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites