Σάββατο, 15/08/2020

ΠΡΕΒΕΖΑ: Χαριστικό παζάρι σχολικών ειδών για τα παιδιά της κρίσης από το Κοινωνικό Ιατρείο

«Και όταν θα’ ρθουν οι καιροί
Που θα’ χει σβήσει το κερί
Στην καταιγίδα
Υπερασπίσου το παιδί
γιατί  αν γλυτώσει το παιδί ,υπάρχει ελπίδα»
(  Στίχοι: Λευτέρης Παπαδόπουλος, μελοποιημένο  από το Μίκη Θεοδωράκη με ερμηνευτή τον Παύλο Σιδηρόπουλο)

Το Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Πρέβεζας, συνεχίζοντας τις δράσεις του για τη στήριξη των παιδιών, οργανώνει  συγκέντρωση και χαριστικό παζάρι σχολικών ειδών.
Τα παιδιά, τα μεγαλύτερα θύματα των μνημονίων, που βιώνουν τη φτώχεια και τον αποκλεισμό από στοιχειώδη  αγαθά για μια αξιοπρεπή ζωή, τώρα βιώνουν όλο και πιο έντονα τον αποκλεισμό από το συνταγματικό τους δικαίωμα στην δωρεάν παιδεία για όλους.
Πεινασμένα να λιποθυμούν στα συγχωνευμένα σχολεία του μνημονίου ,με απολυμένους τους γονείς, τους δασκάλους και τους  καθηγητές τους, χωρίς θέρμανση, σχολικά λεωφορεία ,στοιχειώδη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και εμβόλια και το κυριότερο χωρίς παιδεία, αν δεν έχουν λεφτά για φροντιστήρια.   Σε  ένα υποβαθμισμένο σχολείο και ένα λύκειο εξεταστικό κέντρο, με 39 πανελλήνιες εξετάσεις, από την Α΄Λυκείου.  Σχολείο που θα τους προετοιμάζει  για φτηνά εργατικά χέρια ευνοώντας την εργασία των ανηλίκων μέσα από τον θεσμό της μαθητείας, χωρίς αμοιβή και εργασιακά δικαιώματα.
Ας αρχίσουμε λοιπόν να αντιδρούμε για αυτό το μέλλον που ετοιμάζουν για τα παιδιά μας, από τα πιο απλά, στηρίζοντας όλα τα παιδιά της πόλης μας ,που δεν μπορούν να αγοράσουν τα στοιχειώδη για το σχολείο ,ώστε κανένα παιδί να μην μείνει χωρίς τσάντα ,τετράδια και μολύβια .

Συγκεντρώνουμε σχολικά είδη(τσάντες, τετράδια, μολύβια, σχολικά βοηθήματα όλων των τάξεων σε καλή κατάσταση ).
Τα είδη θα συγκεντρωθούν στο χώρο του Ιατρείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης, πάροδος Θ.Πάρλα (απέναντι από την είσοδο της Αγροτικής Τράπεζας) από Δευτέρα έως Παρασκευή 10-12 πμ και 6-8 μμ, μέχρι την Παρασκευή 20/9.
Τηλέφωνο επικοινωνίας 2682089805 τις προαναφερόμενες ώρες.
Το χαριστικό παζάρι θα γίνει την Κυριακή 22/9 σε χώρο και ώρα που θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ