ΠΡΕΒΕΖΑ: Πρωτόγνωρες για τα Πρεβεζανικά δεδομένα οι σκηνές που εκτυλίχθηκαν το πρωί στα Δικαστήρια


Μέσα σε κλίμα πρωτοφανούς έντασης ξεκίνησε σήμερα το πρωί η δίκη για την στυγερή δολοφονία της Καίτης Δούβλη που συγκλόνισε τα Γιάννενα και όλη την Ήπειρο.
Στο ειδώλιο του κατηγορουμένου 5 υπήκοοι Γεωργίας ο έναν εκ των οποίων το θύμα φρόντιζε σαν παιδί της . . . που όμως, όπως ξετυλίγεται σιγά σιγά και από την ακροαματική διαδικασία, την εκμεταλλεύθηκε με κάθε τρόπο, φθάνοντας μέχρι και στην δολοφονία της. Να θυμίσουμε ότι οι πέντε Γεωργιανοί συνελήφθησαν από άνδρες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιωαννίνων, κατηγορούνται για την στυγερή δολοφονία της 67χρονης Καίτης Δούβλη. Η 67χρονη είχε βρεθεί νεκρή στο σπίτι της, στο κέντρο των Ιωαννίνων, από το γιο της. Οι δράστες την είχαν δέσει χειροπόδαρα ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία του είχε δώσει στη δημοσιότητα η αστυνομία , η άτυχη γυναίκα πέθανε από ασφυξία, αφού οι Γεωργιανοί την είχαν φιμώσει. Από την αστυνομία συνελήφθησαν τρεις άντρες και δύο γυναίκες, ηλικίας 32, 27, 36, 33 και 37 ετών. Σύμφωνα με την αστυνομία προσποιήθηκαν τους ενοικιαστές διαμερίσματος που ανήκε στην ιδιοκτησία της Καίτης Δούβλη και αφού την οδήγησαν προσχηματικά στο διαμέρισμα για να το ελέγξουν, την έδεσαν και την φίμωσαν, με αποτέλεσμα η 67χρονη να εκπνεύσει από ασφυξία.Οι σκηνές ήταν πρωτοφανείς και έδειχναν με κάθε τρόπο τον πόνο της οικογένειας της Καίτης Δούβλη. Τα παιδιά της, η αδελφή της και άλλοι συγγενείς οι οποίοι βρέθηκαν σήμερα το πρωί στα Δικαστήρια της Πρέβεζας δεν μπορούσαν να αντέξουν την πίεση από την όλη διαδικασία και στο αντίκρισμα των προσώπων που κατηγορούνται ως οι δολοφόνοι της μητέρας τους αλλά και συγγενών τους  και ξεσπούσαν άλλες φορές σε δάκρυα και άλλες φορές με εκφράσεις όπως “θα έπρεπε να σκύβετε το κεφάλι”,”θα έπρεπε να ντρέπεστε”.Στα δικαστήρια της Πρέβεζας,βρέθηκε και αντιπροσωπεία της Πρεσβείας της Γεωργίας ,προκειμένου να παρακολουθήσει από κοντά την δίκη των 5 κατηγορούμενων Γεωργιανών. Με την οικογένεια της 67χρονης αδικοχαμένης γυναίκας και τους συγγενείς της να είναι παρόντες και έτοιμοι να τους επιτεθούν φωνάζοντας συνέχεια «δολοφόνοι».Η απουσία μεταφραστή και συνηγόρου υπεράσπισης ενός εκ των κατηγορουμένων, προκάλεσε την διακοπή του δικαστηρίου. Από τον εισαγγελέα ορίστηκε δεύτερος μεταφραστής, ενώ ένας από τους δικηγόρους των υπόλοιπων κατηγορουμένων δέχθηκε να αναλάβει την υπεράσπιση.  Από την δικαιολογημένη οργή της οικογένειας δεν γλύτωσαν και οι συνήγοροι των κατηγορουμένων οι οποίοι προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να κάνουν όσο το δυνατόν πιο μαλακή την ποινή των κατηγορουμένων. Η μητέρα ενός από τους δράστες της στυγερής δολοφονίας μαζί με τον σύντροφό της δεν παρακολούθησε την δίκη παρά περίμενε έξω από την δικαστική αίθουσα αντιμετωπίζοντας συχνά την οργή των συγγενών της Καίτης Δούβλη. Τα μέτρα ασφαλείας ήταν δρακόντεια με πάνω από 20 άνδρες της αστυνομίας να έχουν παρουσία τόσο μέσα όσο και έξω από τα δικαστήρια ενώ για την είσοδο στο δικαστικό μέγαρο οι ακροατές περνούσαν από σωματικό έλεγχο με ηλεκτρονικά μέσα.

Ο γιος της Καίτης Δούβλη, Δημήτρης συγκλόνισε το ακροατήριο τις φάσεις “Αυτοί δεν είναι άνθρωποι, ούτε ζώα, τα ζώα έχουν ψυχή, αυτοί δεν έχουν, είναι όντα, το μόνο που έχουν είναι μάτια και αυτά πρέπει να τους βγούν” και απαντώντας σε μια εκ τις ερωτήσεις των δικηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων, ότι δεν έλειπε τίποτα από το σπίτι της μητέρας του ο Δημήτρης είπε “Λείπει η μάνα μου”. Η δίκη διεκόπη μετά και την ολοκλήρωση της κατάθεσης του γιου Δημήτρη Δούβλη και λίγο πριν την έναρξη του άλλου γιου της Καίτης Δούβλη, Κώστα Δούβλη έπειτα από πρόταση του συνηγόρου ενός από τους κατηγορουμένους κ. Καραβίδα. Το μικτό ορκωτό κακουργιοδικείο έπειτα από διακοπή 5 λεπτών αποφάσισε η δίκη να συνεχιστεί την ερχόμενη Δευτέρα στις 9:00 το πρωί. Οι συγγενείς της Καίτης Δούβλη περίμεναν έξω από τα δικαστήρια μέχρι να βγάλουν τους κατηγορούμενους όμως η κλούβα περίμενε από την άλλη είσοδο των δικαστηρίων στην παραλία με αποτέλεσμα να αποφευχθεί περαιτέρω ένταση. 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Υπήρχε και συνεργός στην υπόθεση με τα “μάγια” – Ταυτοποιήθηκε από την της Ασφάλεια

24/04/2024, 11:21 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναδείχτηκε ο οριστικός ανάδοχος για το έργο ανακαίνισης- εκσυγχρονισμού Νοσοκομείου Πρέβεζας

23/04/2024, 11:21 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

«Μια ιστορία για το ταξίδι της γραφής και του βιβλίου» ταξίδεψε στο 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας

23/04/2024, 11:13 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Τμήμα Πρέβεζας του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων πραγματοποιεί εκδήλωση και σας προσκαλει

23/04/2024, 10:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αλωνίζει στο Μαξίμου ο Καββαδάς – Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό για τον αγωγό ύδρευσης Πρέβεζας – Άρτας – Λευκάδας

23/04/2024, 10:49 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Η 24χρονη γάτα που ήθελε να αποχαιρετήσει τον αγαπημένο της άνθρωπο πριν φύγει η ίδια

23/04/2024, 10:27 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Χάλκινο μετάλλιο για την Κυριακή Τσαούση στα 400 μ. με εμπόδια των Πανελλήνιων Σχολικών Αγώνων Στίβου

23/04/2024, 9:57 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Λογοδοσία για την αγωγή της Εθνικής Τράπεζας από τον Δήμαρχο Πάργας

23/04/2024, 9:44 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites