ΠΡΕΒΕΖΑ: Σέρνει στα Δικαστήρια πολύτεκνη άπορη οικογένεια ο Δήμος

Αλγεινή εντύπωση, οργή και αγανάκτηση της τοπικής κοινωνίας, τοπικών φορέων και φιλανθρωπικών οργανώσεων έχει προκαλέσει η απάνθρωπη συμπεριφορά του Δήμου Πρέβεζας απέναντι σε μία 6μελή άπορη οικογένεια.
Όπως σας είχαμε ενημερώσει και σε παλαιότερη ανάρτηση μας (ΠΡΕΒΕΖΑ: Θα ”πετάξει” στο δρόμο εξαμελή άπορη οικογένεια ο δήμος ; ; ;) η άπορη οικογένεια μένει στον κληροδότημα της Κλεονίκης Γιαννουλάτου η οποία μετά το θάνατό της το παραχώρησε στο Δήμο Πρέβεζας. Παρά την ρητή εντολή της αποθανούσας να μην βγάλει κανείς την οικογένεια από το σπίτι εάν πρώτα δεν της έχει εξασφαλίσει την διαμονή σε ίδιας έκτασης ακίνητο, ο Δήμος κατέθεσε στις 24 Μαΐου 2013 αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά της άπορης οικογένειας, στην οποία ζητά την αποβολή της οικογένειας από το κτίριο και την απειλή εναντίον τους χρηματικής ποινής 1000€ και προσωποκράτηση 3 μηνών. Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την διαθήκη της αποθανούσας το κτίριο αυτό το παραχώρησε στον δήμο υπό την προϋπόθεση να αναγερθεί κάποιο κοινωφελές ίδρυμα εκπαιδευτικού χαρακτήρα όπως νηπιαγωγείο, δημοτικό ωδείο κτλ . Η απόφαση λοιπόν του Δήμου να στεγασθεί στο συγκεκριμένο οίκημα ο Σταθμός Συμβουλευτικής  κατά της Βίας των Γυναικών έρχεται σε αντίθετη με την  επιθυμία της κ. Κλεονίκης Γιαννουλάτου. Η κ Γιαννουλάτου λοιπόν δεν μερίμνησε μόνο για την αποκατάσταση της ήρεμης διαβίωσης των παιδιών της άπορης οικογένειας, αλλά άφησε πίσω της ένα οίκημα με σκοπό να αγκαλιάσει όλα τα παιδιά της τοπικής κοινωνίας και όχι για την υλοποίηση κάποιου . . . προγράμματος Ευρωπαϊκής Χρηματοδότηση. Υπάρχουν και άλλα οικήματα στα οποία ο Δήμος μπορεί να στεγάσει τον Σταθμό Συμβουλευτικής  κατά της Βίας των Γυναικών χωρίς να χρειασθεί να πετάξει στο δρόμο μια άπορη οικογένεια.Στο πλευρό της οικογένειας βρέθηκε το μέλος του Εργατικού Κέντρου Πρέβεζας κ. Βαγγέλης Νάνος, ο οποίος ενημερώθηκε πλήρως για το θέμα και δήλωσε ότι ”ο Δήμος μπορεί και πρέπει να βρει άλλη λύση και να σταματήσει τώρα όλες τις ενέργειες εναντίον της οικογένειας”ενώ επιφυλάσσεται για την συνέχεια . . . Τέλος, η οικογένεια στις 18 Ιουνίου 2013 θα βρεθεί αντιμέτωπη με τις δικαστικές αρχές, εξέλιξη στην οποία την οδήγησε ο Δήμος Πρέβεζας.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο Χρήστος Ιωάννου εκλέχθηκε με μεγάλη διαφορά στις εκλογές του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος

17/09/2021, 4:14 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Την ημέρα Εθνικής  Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας τιμά η Π.Ε Πρέβεζας

17/09/2021, 1:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πολιτιστικός Σύλλογος “Πρέβεζα” : Ένα έργο οδικού φωτισμού στο “πουθενά”

17/09/2021, 1:01 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Κώστας Μπάρκας: Στη Βουλή η αδικαιολόγητη καθυστέρηση της έκδοσης αποτελεσμάτων της Προκήρυξης 4Κ/2020 ΑΣΕΠ, για προσλήψεις τακτικού προσωπικού στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»

17/09/2021, 12:45 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Τα ονόματα που “παίζουν” για την θέση του προέδρου της ΝΟΔΕ Πρέβεζας

17/09/2021, 12:40 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Το ‘παιχνίδι’ της ανακύκλωσης συνεχίζεται στο Δήμο Ζηρού

17/09/2021, 12:02 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites