Κοινή εξόρμηση Πυροσβεστικής, Δήμου Πρέβεζας και Λέσχης Ελλήνων Καταδρομέων για την αντιπυρική προστασία

Κοινή εξόρμηση πραγματοποίησαν  η Πυροσβεστική Υπηρεσία , ο Δήμος και η Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Πρέβεζας  προκειμένου να ενημερώσουν το κοινό της περιοχής  για  θέματα αντιπυρικής προστασίας.

    Η ενημέρωση πραγματοποιήθηκε στον  πεζόδρομο των Δικαστηρίων όπου  οι πολίτες είχαν την δυνατότητα να δουν τα οχήματα της Πυροσβεστικής και να  δοκιμάσουν  την λειτουργία τους.
    Όπως τόνισε ο Διοικητής της Π.Υ  Πρέβεζας Απόστολος Βασδέκης  η αντιπυρική περίοδος εχει ξεκινήσει,  η θερμοκρασία έχει ανέβει και ο κίνδυνος πυρκαγιάς παραμονεύει ανά πάσα στιγμή.
Σύμφωνα με τον κ.Βασδέκη,  τα τελευταία  χρόνια  το φαινόμενο των δασικών πυρκαγιών στην  χώρα μας  έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις με αποτέλεσμα, σήμερα  να αποτελούν τον  μεγαλύτερο κίνδυνο για τα  ελληνικά δάση και σε πολλές περιοχές να απειλείται ακόμη και η ύπαρξή τους. Οι περισσότερες πυρκαγιές στα δάση είναι αποτέλεσμα ανθρώπινης δραστηριότητας  και οφείλονται σε πέταμα αναμμένων τσιγάρων, απρόσεκτο άναμμα και εγκατάλειψη εστιών φωτιάς μέσα ή κοντά σε δάση, καθάρισμα χωραφιών με την χρήση φωτιάς και χωρίς την λήψη κατάλληλων προληπτικών μέτρων, κάψιμο βοσκοτόπων, εγκατάλειψη και κάψιμο σκουπιδιών, σπινθήρες μηχανημάτων  κλπ.
   Τα  φυλλάδια περιλαμβάνουν πολύτιμες συμβουλές για την αντιμετώπιση των καταστάσεων αυτών οι οποίες μπορεί να  εκδηλωθούν ανά πάσα στιγμή προκαλώντας ανυπολόγιστες ζημιές και θέτοντας σε κίνδυνο ακόμη  και ανθρώπινες ζωές.
   O Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαϊλης συνεχάρη την πυροσβεστική υπηρεσία για την πρωτοβουλία της υπογραμμίζοντας ότι η συνεργασία  των υπηρεσιών αποτελεί μια πολύ σημαντική παράμετρο για την  αντιμετώπιση και κυρίως την πρόληψη των πυρκαγιών.
Για την άριστη συνεργασία που υπάρχει τόσο με την Πυροσβεστική Υπηρεσία όσο και με την Λ.Ε.Κ  αλλά και  τις υπόλοιπες  συναρμόδιες υπηρεσίες  μίλησε ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος  Ευάγγελος Ροπόκης εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η χρονιά θα λειτουργήσει και φέτος χωρίς προβλήματα.
Η  εξόρμηση ενημέρωσης από την Πυροσβεστική Υπηρεσία  συνεχίστηκε και το Σάββατο   στα διόδια της ζεύξης προκειμένου οι  εκδρομείς του τριημέρου να ενημερωθούν  για   το σημαντικό θέμα της αντιπυρικής προστασίας.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Τα νέα μέτρα που ισχύουν από τη Δευτέρα 27.9 έως και τη Δευτέρα, 04.10 – Όλη η απόφαση.

27/09/2021, 9:28 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αλ. Καχριμάνης για το Τμήμα Λογιστικής : “Να λείπουν τέτοιες συζητήσεις … Δεν συζητάμε τέτοια περίπτωση”

25/09/2021, 10:30 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Η ιστορική καμπάνα του Ενετικού Πύργου του Ρολογιού να πάρει τη θέση που της αρμόζει στην ιστορία της πόλης

25/09/2021, 4:40 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Έχασε τον έλεγχο του δίκυκλου – Βρέθηκε στο έδαφος και τραυματίστηκε

25/09/2021, 4:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Παράσταση διαμαρτυρίας στο Σ.ΕΠ.Ε πραγματοποίησαν το Εργατικού Κέντρου και του Σωματείο σερβιτόρων-ξενοδοχειακών υπαλλήλων και συναφών επαγγελμάτων

24/09/2021, 3:02 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αλ. Καχριμάνης : Έχουμε εκφράσει τον προβληματισμό μας για τον κόμβο Καμπής μέχρι την Πρέβεζα και όλο το παραλιακό δίκτυο

24/09/2021, 2:57 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites