Κυριακή, 15/09/2019

Κοινή εξόρμηση Πυροσβεστικής, Δήμου Πρέβεζας και Λέσχης Ελλήνων Καταδρομέων για την αντιπυρική προστασία

Κοινή εξόρμηση πραγματοποίησαν  η Πυροσβεστική Υπηρεσία , ο Δήμος και η Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Πρέβεζας  προκειμένου να ενημερώσουν το κοινό της περιοχής  για  θέματα αντιπυρικής προστασίας.

    Η ενημέρωση πραγματοποιήθηκε στον  πεζόδρομο των Δικαστηρίων όπου  οι πολίτες είχαν την δυνατότητα να δουν τα οχήματα της Πυροσβεστικής και να  δοκιμάσουν  την λειτουργία τους.
    Όπως τόνισε ο Διοικητής της Π.Υ  Πρέβεζας Απόστολος Βασδέκης  η αντιπυρική περίοδος εχει ξεκινήσει,  η θερμοκρασία έχει ανέβει και ο κίνδυνος πυρκαγιάς παραμονεύει ανά πάσα στιγμή.
Σύμφωνα με τον κ.Βασδέκη,  τα τελευταία  χρόνια  το φαινόμενο των δασικών πυρκαγιών στην  χώρα μας  έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις με αποτέλεσμα, σήμερα  να αποτελούν τον  μεγαλύτερο κίνδυνο για τα  ελληνικά δάση και σε πολλές περιοχές να απειλείται ακόμη και η ύπαρξή τους. Οι περισσότερες πυρκαγιές στα δάση είναι αποτέλεσμα ανθρώπινης δραστηριότητας  και οφείλονται σε πέταμα αναμμένων τσιγάρων, απρόσεκτο άναμμα και εγκατάλειψη εστιών φωτιάς μέσα ή κοντά σε δάση, καθάρισμα χωραφιών με την χρήση φωτιάς και χωρίς την λήψη κατάλληλων προληπτικών μέτρων, κάψιμο βοσκοτόπων, εγκατάλειψη και κάψιμο σκουπιδιών, σπινθήρες μηχανημάτων  κλπ.
   Τα  φυλλάδια περιλαμβάνουν πολύτιμες συμβουλές για την αντιμετώπιση των καταστάσεων αυτών οι οποίες μπορεί να  εκδηλωθούν ανά πάσα στιγμή προκαλώντας ανυπολόγιστες ζημιές και θέτοντας σε κίνδυνο ακόμη  και ανθρώπινες ζωές.
   O Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαϊλης συνεχάρη την πυροσβεστική υπηρεσία για την πρωτοβουλία της υπογραμμίζοντας ότι η συνεργασία  των υπηρεσιών αποτελεί μια πολύ σημαντική παράμετρο για την  αντιμετώπιση και κυρίως την πρόληψη των πυρκαγιών.
Για την άριστη συνεργασία που υπάρχει τόσο με την Πυροσβεστική Υπηρεσία όσο και με την Λ.Ε.Κ  αλλά και  τις υπόλοιπες  συναρμόδιες υπηρεσίες  μίλησε ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος  Ευάγγελος Ροπόκης εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η χρονιά θα λειτουργήσει και φέτος χωρίς προβλήματα.
Η  εξόρμηση ενημέρωσης από την Πυροσβεστική Υπηρεσία  συνεχίστηκε και το Σάββατο   στα διόδια της ζεύξης προκειμένου οι  εκδρομείς του τριημέρου να ενημερωθούν  για   το σημαντικό θέμα της αντιπυρικής προστασίας.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ