Ποδηλατό . . . μπορούμε στην Πρέβεζα ! ! ! [ΕΙΚΟΝΕΣ+ΒΙΝΤΕΟ]

 Πεντακόσιοι και πλέον ποδηλάτες έστειλαν το δικό τους ξεχωριστό μήνυμα για μια Πρέβεζα γεμάτη ποδήλατο . . .
στην σημερινή ποδηλατοπορεία η οποία πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της 6ης Πανελλαδικής Ποδηλατοπορείας.Ο εκπρόσωπος των Κίνησης Φίλων Ποδηλάτου Πρέβεζας ανακοίνωσε πριν την έναρξη της ποδηλατοπορείας την σύσταση Συλλόγου Φίλων Ποδηλάτου με Διοικητικό Συμβούλιο έτσι ώστε να μπορούν να διεκδικούν περισσότερα για μια πόλη πιο φιλική προς το ποδήλατο. Εκατοντάδες ποδήλατα έδωσαν το δικό τους ραντεβού όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος μπροστά από τα δικαστήρια όπου φώναξαν δυνατά ΝΑΙ και απαίτησαν τα παρακάτω:

Εμείς οι 500 και πλέον πολίτες και ποδηλάτες της πόλης Πρέβεζας ,
που συμμετέχουμε στην 6η πανελλαδική ποδηλατοπορεία διαμαρτυρίας της 19ης Μαΐου 2013, δια βοής εγκρίνουμε το παρακάτω ψήφισμα :
• Οριστική απαγόρευση διέλευσης των φορτηγών μέσα από το ιστορικό κέντρο τής πόλης και παροχή δυνατότητας φορτοεκφορτώσεων με χειροκίνητα ή ηλεκτροκίνητα μικρά τροχοφόρα.
• Επανέλεγχο και μείωση των αδειών εισόδου των αυτοκινήτων στο ιστορικό κέντρο για περιπτώσεις μόνον ειδικών αναγκών, ασθενών ή ηλικιωμένων.
• Μόνιμες θέσεις για τους κατοίκους του ιστορικού κέντρου (κατοικία και όχι επιχείρηση) στο πάρκινγκ της οδού Θεοφάνους και στα περιφερειακά πάρκινγκ του κέντρου, με σταδιακή απομάκρυνση-κατάργηση της κυκλοφορίας όλων των μηχανοκίνητων οχημάτων.
• Συνεργασία και όχι μεταφορά ευθυνών για τους πολλούς δυστυχώς εμπλεκόμενους φορείς της πόλης στο ιστορικό κέντρο (Δήμος, Λιμενικό Ταμείο, Δημοτική αστυνομία και Λιμεναρχείο).
• Δράση τής Δημοτικής Αστυνομίας κυρίως στο ιστορικό κέντρο με 24ωρη αστυνόμευση (και τις Κυριακές), βεβαίωση όλων των παραβάσεων και είσπραξη όλων των προστίμων.
• Κατάργηση του πάρκινγκ των δικαστικών λειτουργών στον πεζόδρομο και εφαρμογή των νόμων σε όσους δεν συμμορφώνονται.
• Αυστηρή επιτήρηση με μπάρες-φραγές στον πεζόδρομο της παραλίας, με αυστηρή απαγόρευση και ελέγχους, ιδίως κατά τη νύχτα.
• Απόδοση των ευθυνών με χρέωση των ζημιών στους υπεύθυνους για την καταστροφή των πεζοδρόμων στο ιστορικό κέντρο τής πόλης από τη διέλευση οχημάτων.
• Εφαρμογή προγράμματος ελεγχόμενης στάθμευσης σε κεντρικούς δρόμους τής πόλης με στόχο την μείωση της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων.
• Επέκταση των πεζοδρόμων τού κέντρου στην οδό 21ης Οκτωβρίου και την οδό Καρυωτάκη και τοποθέτηση φαναριών για πεζούς και ποδηλάτες στις επικίνδυνες διασταυρώσεις της Λ. Ειρήνης (με Χ. Κοντού και με Κύπρου) για την ασφαλή διέλευση των ποδηλάτων και των πεζών από τη νέα πόλη στο ιστορικό κέντρο.
• Ένταξη και εφαρμογή προγράμματος βελτίωσης των πεζοδρομίων τής πόλης για τη λειτουργική πρόσβαση και διέλευση των πεζών και ΑΜΕΑ. Εύκολη και ασφαλή πρόσβαση των μαθητών στα σχολεία με διαπλάτυνση όλων των πεζοδρομίων που οδηγούν σ αυτά.
• Προβολή, ανάδειξη και καθιέρωση της “Κυριακάτικης ποδηλατάδας” με αποκλεισμό κυκλοφορίας των αυτοκινήτων σε συγκεκριμένες περιοχές του θαλασσίου μετώπου της πόλης (παραλιακή ζώνη-Κυανή Ακτή-Παντοκράτορα κλπ).
• Εφαρμογή τής κυκλοφοριακής μελέτης τής πόλης για τους ποδηλατοδρόμους με σύνταξη ποιοτικών μελετών και ένταξη τους σε αναπτυξιακά προγράμματα. Oλοκλήρωση των ποδηλατοδρόμων που έχουν εγκαταλειφθεί (Οδός Μελίνας Μερκούρη παλαιό ΚΤΕΥΛ).
ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΩΡΟ, ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΝΑΛΟΓΕΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΟΛΗ,
ΤΟΝ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ
ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ Σ’ ΟΠΟΙΟΝ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΝΑ ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ, ΝΑ ΑΓΝΟΕΙ ΚΑΙ
ΝΑ ΜΗ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ.
Πρέβεζα, 19 Μαΐου 2013









Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Υπήρχε και συνεργός στην υπόθεση με τα “μάγια” – Ταυτοποιήθηκε από την της Ασφάλεια

24/04/2024, 11:21 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναδείχτηκε ο οριστικός ανάδοχος για το έργο ανακαίνισης- εκσυγχρονισμού Νοσοκομείου Πρέβεζας

23/04/2024, 11:21 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

«Μια ιστορία για το ταξίδι της γραφής και του βιβλίου» ταξίδεψε στο 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας

23/04/2024, 11:13 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Τμήμα Πρέβεζας του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων πραγματοποιεί εκδήλωση και σας προσκαλει

23/04/2024, 10:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αλωνίζει στο Μαξίμου ο Καββαδάς – Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό για τον αγωγό ύδρευσης Πρέβεζας – Άρτας – Λευκάδας

23/04/2024, 10:49 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Η 24χρονη γάτα που ήθελε να αποχαιρετήσει τον αγαπημένο της άνθρωπο πριν φύγει η ίδια

23/04/2024, 10:27 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Χάλκινο μετάλλιο για την Κυριακή Τσαούση στα 400 μ. με εμπόδια των Πανελλήνιων Σχολικών Αγώνων Στίβου

23/04/2024, 9:57 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Λογοδοσία για την αγωγή της Εθνικής Τράπεζας από τον Δήμαρχο Πάργας

23/04/2024, 9:44 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites