Ο Φασισμός των media : Άλλα τα μάτια του λαγού και άλλα της . . . Κουκουβάγιας!

Είναι λυπηρό πραγματικά στις δύσκολες μέρες τις οποίες διανύει ετούτος ο τόπος,  κάποιοι συντάκτες να θεωρούν πως έχοντας το μαχαίρι, μπορούν και τελικά κόβουν όποιο πεπόνι εκείνοι θέλουν, ή όποιο τους συμφέρει . . .
Δυστυχώς συνεχίζει να επικρατεί το φαινόμενο ότι όποιος έχει μπροστά του ένα πληκτρολόγιο, γράφει ότι θέλει και … όποιον πάρει ο χάρος. Τι γίνεται όμως όταν η δημοσιογραφία στρέφεται εναντίον του δίκιου του πολίτη; Είναι δημοκρατικό να εκφράζει κάποιος άποψη από την στιγμή που δεν ήταν καν μπροστά σε ένα γεγονός; Δυστυχώς δημοσιογραφία με σπασμένο τηλέφωνο δεν είναι δημοσιογραφία …   Από παιδί, μου έμαθαν στο σχολείο να εκφράζω την άποψή μου, χωρίς να φοβάμαι τι θα πουν οι άλλοι. Αυτή είναι άλλωστε και η έννοια της δημοκρατίας, μου έμαθαν όμως και να προσέχω τι θα πω, ή τι θα γράψω, όταν δεν έχω πλήρη εικόνα, για ένα θέμα και ο λόγος είναι απλός … Δεν έχω κανένα δικαίωμα να προσβάλλω τους αγώνες των πολιτών και να δημιουργώ εντυπώσεις, έτσι για να δείξω πως έχω άποψη, πως κάποιος είμαι και πως επειδή έχω μια πένα ή ένα πληκτρολόγιο μπροστά μου μπορώ να τα ”σφάζω” και να τα ”μαχαιρώνω” όλα… Ευτυχώς για εμένα, ανήκω σε άλλη κατηγορία  . . . σε αυτή που δεν σπιλώνει καμία προσωπικότητα και κανέναν αγώνα του λαϊκού κινήματος επειδή πήρα ένα χαρτζιλικάκι… Κι επειδή κάποιοι έχουν μπερδέψει την έννοια του φασισμού και την κοπανάνε όπου βρουν:  Ο φασισμός είναι ριζοσπαστικἠ αυταρχική εθνικιστική πολιτική ιδεολογία και μαζικό κίνημα που έχει ως στόχο να θέσει το έθνος, το οποίο ορίζει βάσει αποκλειστικών βιολογικών, πολιτισμικών ή/και ιστορικών συνθηκών, υπεράνω κάθε άλλης αξίας και να δημιουργήσει μια κινητοποιημένη εθνική κοινότητα.
Η έννοια της λέξης “φασισμός” σήμερα χρησιμοποιείται πολλές φορές για να χαρακτηρίσει πρόσωπα, θεσμούς ή καταστάσεις που μπορεί να μην έχουν καμιά σχέση με την αρχική έννοια του όρου. Το ουσιαστικό “φασισμός” και το επίθετο “φασίστας” χρησιμοποιούνται σήμερα πολλές φορές, εκτός από τον αρχικό ορισμό )την εθνικιστική και φυλετική πολιτική ιδεολογία που πρωτοεμφανίζεται στην Ιταλία του Μουσολίνι και αναπτύσσεται από τους Γερμανούς Ναζιστές και άλλους και που προτείνει έναν απολυταρχικό τρόπο διακυβέρνησης, από έναν συγκεκριμένο Αρχηγό, που θα συνενώσει όλες τις τάξεις σε ένα Έθνος, που μάλιστα είναι το ανώτερο έθνος και έχει προορισμό να κυριαρχήσει στα άλλα, “κατώτερα” έθνη και φυλές), και σε μια πολύ ευρύτερη έννοια, προσδιορίζοντας ως “φασισμό” γενικά κάθε άδικη, αντιδημοκρατική και βίαιη πράξη, ιδεολογία, συναίσθημα, συνήθεια στο χώρο της πολιτικής, της κοινωνίας, της οικογένειας, και των σχέσεων.
Επειδή λοιπόν η γνώση των ελληνικών είναι μεγάλη υπόθεση πρέπει κάποιοι και κάποιες να καταλάβουν πως είναι άλλο ο φασισμός και άλλο η ελευθερία έκφρασης (παρρησία), την οποία όλοι μπορούμε να έχουμε αρκεί να είμαστε γνώστες ενός θέματος!
Όχημα μας σε αυτό το ταξίδι που ξεκίνησε στις 22 του Νοέμβρη και μας οδηγεί μαζί με τους αναγνώστες μας σε απίστευτα μέρη, είναι μια κάμερα με συνεπιβάτες ένα λάπτοπ και το ασύρματο ίντερνετ και μοναδικό μας καύσιμο η δίψα του αναγνώστη για κάτι διαφορετικό, ευχάριστο, αληθινό και πάνω από όλα ανεξάρτητο . . . Όσοι ταξιδεύουν για χρόνια με όχημα τους ένα καλάμι και βενζίνη τους την αδιαλλαξία με αγάπη τους λέμε να προσέχουν γιατί αυτό είναι εύκαμπτο και κάποια στιγμή θα σπάσει . . .
Α.Σ 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Το έθιμο με τα πολυσπόρια

20/11/2023, 11:54 πμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Η Απελευθέρωση της πόλεως τοπική εορτή (του Θεόδωρου Δράκου)

24/10/2023, 8:56 μμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Στοιχεία και μαρτυρίες για τη Νικόπολη στη γραμματεία της βυζαντινής εποχής (Β΄Μέρος)

24/10/2023, 7:46 μμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Στοιχεία και μαρτυρίες για τη Νικόπολη στη γραμματεία της βυζαντινής εποχής

23/10/2023, 3:31 μμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Παναγία η Πρεβεζάνα

14/08/2023, 9:35 μμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Αντί επικηδείου για τον Γιώργο Ι. Μουστάκη

20/07/2023, 12:20 μμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Τουρκική Εισβολή στη Κύπρο. 49 χρόνια Κατοχής (του Γιάννη Γιώτη)

20/07/2023, 11:00 πμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Πνιγμοί στην θάλασσα και ασφαλής κολύμβηση (του Απόστολου Κατσανάκη)

18/07/2023, 2:23 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites