ΠΙΤΣΑ ΓΕΜΙΣΤΗ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑΚΙΑ
ΥΛΙΚΑ ΖΥΜΗΣ
1 κούπα τσαγιού νερό χλιαρό
1 κούπα τσαγιου γάλα εβαπορέ χλιαρό
1 κοφτή κουτ. γλυκού αλάτι
2,5 κουτ. γλυκού μαγιά (ξηρή)
αλεύρι για όλες τις χρήσεις, περίπου 1 κιλό (ή όσο πάρει)
ΥΛΙΚΑ ΓΕΜΙΣΗΣ
λουκανικακιά μικρά
τυρι τριμένο μοτσαρέλα η γκούντα
γαλοπουλα
μπέικον
ροδέλες ντομάτας,πιπεριάς πράσινης,κόκινης
μανιτάρια
σάλτσα η κέτσαπ (προαιρετικά)
ελάχιστη ρίγανη,λίγο πάπρικα γλυκειά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μία λεκανίτσα βάζουμε το νερό, το γάλα εβαπορέ, το αλάτι και την μαγιά. Τα ανακατεύουμε και αρχίζουμε να προσθέτουμε το αλεύρι, λίγο-λίγο μέχρι να γίνει μία ζύμη, ούτε σκληρή αλλά ούτε και να κολλάει στα χέρια.
Την σκεπάζουμε με μία πετσετούλα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί, να φουσκώσει.
Όταν φουσκώσει η ζύμη, παίρνουμε κομμάτι ζυμης και τα ανοίγουμε καλα μεχρι να πιάσει και τα πλαινά ,να εξέχει η ζύμη.
Βάζουμε λουκνικάκια μίνι γύρω -γύρω στο ζυμάρι μας,και κλείνουμε με την ζύμη μας γυρνώντας την προς τα μέσα,στη συνέχεια βάζουμε ολα τα υπόλοιπα υλικά της πίτσας μας με τελευταια την ντομάτα,την πιπερια,και τα μανιτάρια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να παρει χρώμα,και να πατώσει καλα.
ΜΥΣΤΙΚΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΖΥΜΗ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΥΠΕΡΟΧΑ ΠΕΙΝΙΡΛΙ Η ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΙΚΡΑ ΠΙΤΣΑΚΙΑ.
Η ΓΕΜΙΣΗ ΤΗΣ ΠΙΤΣΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΕΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΟ ΓΟΥΣΤΟ ΜΑΣ
ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΧΩΡΙΣ ΣΑΛΤΣΑ ΑΝ ΔΕΝ ΑΡΕΣΕΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ.
ΕΠΙΣΗΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΛΕΙΨΕΤΕ ΤΗΝ ΒΑΣΗ ΜΕ ΤΥΡΙ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ.
ΕΓΩ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΜΥΡΟ ΤΥΡΙ.