Μεγαλειώδης συγκέντρωση των Απόστρατων Αξιωματικών όλων των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας

Σε μία πρωτοφανή για τα Ελληνικά Μεταπολεμικά δεδομένα σε πλήθος, συγκέντρωση διαμαρτυρίας Αποστράτων Αξιωματικών όλων των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας  (συμμετείχαν Λιμενικό και Πυροσβεστικό Σώμα), αλλά και εν ενεργεία Αξιωματικοί όλων των Κλάδων (με στολή, αλλά και χωρίς), εξελίχθηκε η συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος) που οργάνωσαν οι Ενώσεις Αποστράτων Ν.Π.Δ.Δ. με την αμέριστη σε βοήθεια και συμμετοχή των Ενώσεων Αποστράτων (Ν.Π.Ι.Δ.). Εκτίμηση της Ε.Α.Α.Σ. (στρατιωτικοί όντες) είναι ότι οι συγκεντρωθέντες υπερέβησαν τις 20.000 άτομα.

     Η εκδήλωση διαμαρτυρίας ξεκίνησε στην Πλατεία Κλαυθμώνος με ομιλίες των 3 Προέδρων των Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών (Ε.Α.Α.), του Προέδρου του ΣΥ.Σ.Μ.Ε.Δ, των Προέδρων της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού, της Πυροσβεστικής και έκλεισε με τον Χαιρετισμό της Προέδρου της Πανελλήνιας Ένωσης Οικογενειών Εκλειπόντων Αξιωματικών (κ. Αμάντας Λάμπρου). Ο Πρόεδρος της Ε.Α.Α.Α. (Αντιπτέραρχος ε.α Ιατρίδης Κων) ανέγνωσε το ψήφισμα και ενεκρίθη δια βοής από τους παρευρεθέντες και  με τάξη κινήθηκε η σχηματισθείσα πολύ μεγάλη πομπή δια της Σταδίου προς την Πλατεία Συντάγματος, όπου και συναθροίστηκε με το πλήθος των Συναδέλφων.
     Οι τρείς Πρόεδροι, Ε.Α.Α.Σ. (Αντιστράτηγος ε.α. Παντελής Μαυροδόπουλος), Ε.Α.Α.Ν. (Αντιναύαρχος ε.α. Σπύρος Περβαινάς) και Ε.Α.Α.Α. (Αντιπτέραρχος ε.α. Κων Ιατρίδης), παρέδωσαν το Ψήφισμα στην Βουλή και επέστρεψαν μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη, για να ψάλλουν τον Εθνικό Ύμνο μαζί με τους δεκάδες χιλιάδες παρισταμένους, οπότε και έλυσαν την συγκέντρωση ειρηνικά και με αξιοπρέπεια. Παράλληλα, μετά την διάλυση των συγκεντρωθέντων, έλαβε χώρα παρέλαση εφέδρων αξιωματικών και Οπλιτών των Ειδικών Δυνάμεων, προ του Αγνώστου Στρατιώτου, υπό το χειροκρότημα όχι μόνον των αποστράτων, αλλά και άλλων Ελλήνων Πολιτών και διερχομένων Τουριστών. Πραγματικά ήταν μία λαμπρή ημέρα η οποία αφήνει πολλές προσδοκίες για το μέλλον…..
     Στην εξαιρετική από πάσης πλευράς εκδήλωση διαμαρτυρίας παρευρέθησαν πλέον των επιτίμων αρχηγών Γ.Ε.ΕΘ.Α και Γ.Ε.Σ (όπως οι Κύριοι Αντωνακόπουλος Γ, Παναγιωτάκης Κ. Βούλγαρης Δ. και Ζιαζιάς Κ,) και πλήθος άλλων Ανωτάτων Συναδέλφων οι οποίοι διετέλεσαν Διοικητές Στρατιάς, Υπαρχηγοί του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Σωματάρχες κλπ. Δεν θα πρέπει να παραλείψουμε και την παρουσία του Δημάρχου Πεντέλης Συναδέλφου Δημ. Στεργίου, του αντιδημάρχου Παπάγου – Χολαργού κ. Δασκαλόπουλου Χρ., καθώς επίσης και την παρουσία του πρώην Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας. Ζητώ συγνώμη για όλους εκείνους των οποίων η παρουσία δεν περιέπεσε στην αντίληψή μου.
     Η Ε.Α.Α.Σ εκφράζει τα θερμά της συγχαρητήρια:
· Σε όλους τους Παρευρεθέντες
· Στα Μέλη των Παραρτημάτων που ταξίδευσαν από την Επαρχία
· Στους Οργανωτές και ιδιαίτερα στο Συντονιστικό Όργανο Δράσεως ( Σ.Ο.Δ)
· Στους εθελοντές και στα μη Μέλη της ΕΑΑΣ
· Σε όλους εκείνους που κατά οποιονδήποτε τρόπο βοήθησαν στην επιτυχία της Εκδηλώσεως
     Ευχή μας είναι όπως η προσεχής εκδήλωση της Θεσσαλονίκης την 13η Μαρτίου 2013, να ξεπεράσει σε παλμό και πλήθος αυτή των Αθηνών. Το ΣΟΔ παρακαλείται να αποστείλει συμπεράσματα από ενδεχόμενες παρατηρήσεις για να μην επαναληφθούν στην συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης. Σας παραθέτω μερικές φωτογραφίες χαρακτηριστικές της λαμπρής και πρωτοφανούς Εκδηλώσεως διαμαρτυρίας.
Αντγος ε.α Παντελής Μαυροδόπουλος, Πρόεδρος ΔΣ/ΕΑΑΣ



eaaslarisas.blogspot.gr


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

Uncategorized

Συναυλία από τμήματα Μουσικής του Δήμου Πάργας

28/06/2023, 5:59 μμ

Uncategorized

Υποψήφιος Δήμαρχος Ηγουμενίτσας ο Αντώνης Μπέζας

11/06/2023, 11:11 μμ

Uncategorized

Online Dating Safety and How to Recognize Red Flags

14/02/2023, 11:02 μμ

Uncategorized

«Ο Κατά Φαντασίαν Ασθενής» του Μολιέρου στην Πρέβεζα

21/06/2022, 12:02 μμ

Uncategorized

Η Πάργα απο ψηλά (Αφήγηση)

11/06/2022, 2:56 μμ

Uncategorized

“Πρωταθλητές” στην ανακύκλωση και φέτος οι μαθητές του Δήμου Ζηρού

03/06/2022, 10:37 πμ

Uncategorized

ΑντιΝΑΤΟϊκή διαδήλωση σε Πρέβεζα και Άκτιο – Έκαψαν σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ – Έγραψαν συνθήματα έξω από τη ΝΑΤΟική βάση στο Άκτιο

18/04/2022, 9:33 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites