Τρίτη, 22/10/2019

Αστεροειδής μεγέθους μισού ποδοσφαιρικού γηπέδου θα περάσει ξυστά από την ΓΗ

Αστεροειδής, στο μέγεθος περίπου μισού ποδοσφαιρικού γηπέδου , αναμένεται να περάσει πολύ κοντά από τη Γη και θα είναι ορατός την Παρασκευή από την ανατολική Ευρώπη, την Ασία και την Αυστραλία.
Η είδηση αυτή, έπειτα και από τη βροχή μετεωριτών στην περιοχή των Ουραλίων στη Ρωσία που άφησε πίσω της εκατοντάδες τραυματίες, έχει προκαλέσει την έντονη ανησυχία σε εκατομμύρια ανθρώπους ανά τον κόσμο.

Ωστόσο, οι επιστήμονες εμφανίζονται καθησυχαστικοί, ενώ σύμφωνα με αστρονόμους η βροχή μετεωριτών στη Ρωσία δεν σχετίζεται με το πέρασμα του αστεροειδούς από τον πλανήτη μας και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

Ο εν λόγω αστεροειδής αναμένεται να περάσει από τη Γη, στις 9 ώρα Ελλάδας. Στις 21.24 ώρα Ελλάδας ο 2012 DA14 θα περάσει πάνω από τη Τζακάρτα της Ινδονησίας σε απόσταση μόλις 27.700 χιλιομέτρων!

Η ονομασία του αστεροειδούς είναι 2012 DA14, αφού ανακαλύφθηκε πέρυσι από Ισπανούς αστρονόμους στο παρατηρητήριο Λα Σάγκρα και έχει διάμετρο περίπου 45 μέτρα, ενώ είναι το κοντινότερο πέρασμα που έχει καταγραφεί ποτέ για σώμα αυτού του μεγέθους.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ