Τρίτη, 11/08/2020

ΠΡΕΒΕΖΑ:Προχωρά η διαδικασία για τον κανονισμό λειτουργίας της Δημοτικής Αγοράς στην Πρέβεζα

Ιδιαίτερα εποικοδομητική ήταν η συνάντηση  που πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Πρέβεζα Χρήστος Μπαίλης  με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ Τσαυτάρη, τον  Γενικό Γραμματέα κ.Κορασίδη και άλλα στελέχη του  ίδιου Υπουργείου.

Στην συζήτηση κυριάρχησε  το θέμα του κανονισμού λειτουργίας της Δημοτικης Αγοράς  (Farmers Market) η οποία  ως θεσμός, θα αναπτυχθεί σε όλη την Ελλάδα, έχοντας ως αφετηρία της και πόλη «πιλότο»  την Πρέβεζα.
Ο  κ.Μπαϊλης  ενημερώθηκε από τον Υπουργό και τον Γενικό Γραμματέα για το πλαίσιο του σχεδίου Νόμου που  προωθεί το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και κατέθεσε  τις πρώτες παρατηρήσεις του  ενώ θα σταλεί και ολοκληρωμένο  «πακέτο» προτάσεων βάσει της εμπειρίας που υπάρχει από την λειτουργία της Δημοτικής Αγροτικής Αγοράς στην Πρέβεζα.
Βασική  φιλοσοφία , σύμφωνα με τον Δήμαρχο Πρέβεζας, είναι η  Αγορά να διατηρήσει τον χαρακτήρα της και να απευθύνεται μόνο σε παραγωγούς   ενισχύοντας έτσι την   ανταγωνιστικότητα και δίνοντας στους καταναλωτές την δυνατότητα να προμηθεύονται ποιοτικά και  φθηνά προιόντα και στους παραγωγούς να διαθέτουν απευθείας  τα  είδη τους.
Ο κ.Μπαϊλης  υπογραμμίζει ότι οι προσπάθειες που έγιναν σε στενή συνεργασία με την Ενωση Νέων Αγροτών Πρέβεζας έχουν    προκαλέσει το έντονο ενδιαφέρον του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης φέρνοντας την Πρέβεζα ως παράδειγμα για ολόκληρη την Ελλάδα.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ