Η Πρέβεζα γιόρτασε με λαμπρότητα τον Πολιούχο της [ΕΙΚΟΝΕΣ+ΒΙΝΤΕΟ]

Τον πολιούχο της Άγιο Χαράλαμπο γιόρτασε με λαμπρότητα η πόλη της Πρέβεζας.
Στις 7:00 π.μ οι πρώτοι πιστοί έφθασαν στον Ιερό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους όπου ξεκίνησε η Ιερά Ακολουθία του Όρθρου και στις 8.30  η Θεία Λειτουργία, όπου  προεξήρχε   ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αιτωλίας & Ακαρνανίας, κ. Κοσμάς και συλλειτούργήσαν οι Σεβασμιότατοι Μητροπολίτες Λευκάδος & Ιθάκης, κ. Θεόφιλος  και Νικοπόλεως & Πρεβέζης, κ. Χρυσόστομος. Αμέσως μετά ακολούθησε η λιτάνευση της εικόνας στους δρόμους της πόλης με εκατοντάδες πιστούς να παρακολουθούν την περιφορά. Στη συνέχεια παρατέθει δεξίωση από τη Δημοτική Αρχή στους επισήμους στον πολυχώρο  της Δημοτικής Αγοράς όπου το Χορευτικό του Δήμου Πρέβεζας Χάρισε στους παρευρισκόμενους μοναδικές στιγμές Ηπειρώτικης Παράδοσης.
 Παρόντες μεταξύ άλλων ήταν  ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου Δυτικής Μακεδονίας Ηλίας Θεοδωρίδης, ο Περιφερειάρχης Αλ. Καχριμάνης, οι βουλευτές Πρέβεζας κύριοι Τσουμάνης και Μπάρκας, Άρτας κ.Στύλιος, ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας κ. Ιωάννου, οι δήμαρχοι Πρέβεζας κ.Μπαΐλης,  Άρτας κ.Παπαλέξης, Ζηρού κ.Γιολδάσης και Πάργας κ.Λιόλιος, ο διοικητής της 8ης Μεραρχίας Ιωαννίνων  κ.Τσαγκαράς, ο νέος περιφερειακός διευθυντής πυροσβεστικών υπηρεσιών Ηπείρου  κ.Αναγνωστάκης και πολλοί ακόμη εκπρόσωποι φορέων και αρχών. Ο Δήμαρχος Χρήστος Μπαΐλης  στον χαιρετισμό του  αναφέρθηκε στον βίο του Αγίου Χαραλάμπους και τα θαύματα που έκανε για τους πιστούς, υπογραμμίζοντας ότι στη δύσκολη εποχή που διανύει η κοινωνία μας πρέπει  να διδαχθούμε από την καρτερικότητα και την υπομονή του. Την ευλογία του προς τους πιστούς έδωσε και ο  Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος,  ο οποίος εξέφρασε την  πεποίθηση ότι θα έρθουν καλύτερες μέρες για όλους. Ο Δήμαρχος Πρέβεζας προσέφερε   «Τα άπαντα του Ηλία Βασιλά» στους Μητροπολίτες Λευκάδας και Ιθάκης κ. Θεόφιλο, και Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά οι οποίοι τίμησαν με την παρουσία τους τις εκδηλώσεις, ενώ τα χορευτικά τμήματα του Δήμου με χοροδιδάσκαλο το Δημήτρη Ρούσο, παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς της Ηπείρου.
Το Βίντεο από τον εορτασμό θα είναι διαθέσιμο μετά την απαραίτητη επεξεργασία του εως τότε μία πρώτη γεύση ενός ελεπτου Βίντεο


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Υπήρχε και συνεργός στην υπόθεση με τα “μάγια” – Ταυτοποιήθηκε από την της Ασφάλεια

24/04/2024, 11:21 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναδείχτηκε ο οριστικός ανάδοχος για το έργο ανακαίνισης- εκσυγχρονισμού Νοσοκομείου Πρέβεζας

23/04/2024, 11:21 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

«Μια ιστορία για το ταξίδι της γραφής και του βιβλίου» ταξίδεψε στο 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας

23/04/2024, 11:13 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Τμήμα Πρέβεζας του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων πραγματοποιεί εκδήλωση και σας προσκαλει

23/04/2024, 10:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αλωνίζει στο Μαξίμου ο Καββαδάς – Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό για τον αγωγό ύδρευσης Πρέβεζας – Άρτας – Λευκάδας

23/04/2024, 10:49 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Η 24χρονη γάτα που ήθελε να αποχαιρετήσει τον αγαπημένο της άνθρωπο πριν φύγει η ίδια

23/04/2024, 10:27 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Χάλκινο μετάλλιο για την Κυριακή Τσαούση στα 400 μ. με εμπόδια των Πανελλήνιων Σχολικών Αγώνων Στίβου

23/04/2024, 9:57 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Λογοδοσία για την αγωγή της Εθνικής Τράπεζας από τον Δήμαρχο Πάργας

23/04/2024, 9:44 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites