ΠΡΕΒΕΖΑ: Η εισήγηση του αντιδήμαρχου Γιώργου Φραγκούλη για τον προϋπολογισμό του Δήμου

Εισήγηση του Αντιδημάρχου Πρέβεζας Γιώργου  Φραγκούλη στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 21ης Δεκεμβρίου για  την έγκριση του προυπολογισμού του Δήμου Πρέβεζας  έτους 2013.

«Κύριε Πρόεδρε – Δήμαρχε – Κυρίες και Κύριοι – Συνάδελφοι – Αγαπητοί Ακροατές – Συνδημότες να ευχηθώ ολόψυχα Χρόνια πολλά σε όλους μας και καλά μυαλά στους Κυβερνώντες
Κύριε Πρόεδρε
Προχθές ήρθε Εγκύκλιος (Σχέδιο Επιστρεπτό) με δεκάδες αλλαγές κωδίκων. Τίποτα σταθερό – τίποτα μόνιμο – τίποτα προγραμματισμένο. Δεκάδες ώρες νέας δουλειάς  για την οικονομική υπηρεσία και προσωπικά του κου Κωνσταντίνου Φούντογλου τον οποίο και ευχαριστώ για την πολύπονη προσπάθεια που κατέβαλε και που σαν ειδικός μπορεί να σας ενημερώσει και να σας δώσει οποιαδήποτε πληροφορία χρειάζεστε.
Να ευχαριστήσω όλους τους συντελεστές της Δημοτικής Ραδιοφωνίας για την αντικειμενική και σωστή ενημέρωση και αυτή τη χρόνια που φεύγει.
Κύριε Πρόεδρε
Κάθε χρόνο συζητάμε και αποφασίζουμε για μια πολύ σοβαρή και σημαντική Διοικητική Πράξη όπως είναι ο Προϋπολογισμός.
Έχουμε λοιπόν μπροστά μας την εισηγητική έκθεση της οικονομικής επιτροπής του Δήμου μας επί της συντάξεως του προϋπολογισμού ΕΣΟΔΩΝ – ΕΞΟΔΩΝ για το οικονομικό έτος 2013. Υπάρχουν σε όλους μας και πιστεύω ότι έχουμε ασχοληθεί λεπτομερώς είτε είναι ανακεφαλαιωτικοί πίνακες εσόδων εξόδων είτε οι αναλυτικοί ΠΙΝΑΚΕΣ.
Ο παρόν προϋπολογισμός είναι ισοσκελισμένος όπως ο νόμος προβλέπει. Σήμερα βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την χειρότερη οικονομική και πολιτική συγκυρία. Κρίση στις οικονομικές και πολιτικές ιδεολογίες που κανένας δεν θα ήθελε να ταυτισθεί ή να τις υπηρετήσει.
Εξοντωτικά μέτρα (ΑΥΞΗΣΕΙΣ – ΧΑΡΑΤΣΙΑ – ΔΙΑΘΕΣΙΜΌΤΗΤΑ- ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ), Ανεργία, Επιστημονική μετανάστευση, όλα εις βάρος των εργαζομένων, των συνταξιούχων και των μικρομεσαίων. Ένα χωρίο 300 κατοίκων αυτοκτονεί κάθε χρόνο και οι υπόλοιποι βρίσκονται σε καθημερινή ψυχολογική πίεση.
Το χειρότερο όμως είναι ότι αυτές τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές του ΔΝΤ και του μνημονίου να τις υπηρετούν διορισμένοι δημοκράτες αριστεροί.
Ειλικρινά λυπάμαι για αυτά που αφήνουμε στα παιδιά μας. Ξεπουλάμε τα όνειρα τους.
Υπάρχουν ευθύνες για το ότι δεν έγινε νοικοκύρεμα στα οικονομικά και στην τοπική αυτοδιοίκηση ? ΝΑΙ
Υπάρχει όμως και πλήρη απαξίωση του θεσμού της αυτοδιοίκησης από τους κρατούντες, μείωση των ΚΑΠ – Μηδενική ΣΑΤΑ . Θα έλεγα οδηγούμαστε σε πτώχευση.
Και τώρα εμείς τι κάνουμε? Θα πρέπει να περιορίσουμε τα έξοδα. Αυτό φαίνεται από τον συνοπτικό πίνακα. Αλλά ταυτόχρονα πρέπει να στηρίξουμε ακόμη περισσότερο κοινωνικούς θεσμούς όπως Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό Ιατρείο , Φροντίδα στους αδύναμους.
Αυτός ο προϋπολογισμός είναι καθαρά διαχειριστικός προσπαθώντας να καλύψουμε τις λειτουργικές δαπάνες του Δήμου, δηλαδή μισθούς, συντηρήσεις, πετρέλαιο, καθαριότητα παιδεία και πολιτισμό. Αγώνας επιβίωσης για να ανταποκριθούμε στα στοιχειώδη προβλήματα που είναι πάρα πολλά. Προκειμένου να λειτουργήσουμε ομαλά σας Δήμος, περιορίζοντας τις σπατάλες μήπως και μπούμε σ΄ ένα δρόμο, αν και από το νέο έτος νέες αρμοδιότητες περίπου 200 που θα μας επιβαρύνουν χωρίς μεταφορά αντίστοιχων πόρων.
Σ΄ αυτή την περίοδο της έντονης κρίσης προσπαθούμε για την κοινωνία αλλά και ιδιαίτερα για τους φτωχούς και αδύναμους συμπολίτες μας να υπάρξουν μέτρα προστασίας όπως μηδενικές αυξήσεις στα τέλη και στους φόρους, δημοτικά συσσίτια αλλά και δωροεπιταγές σε συνεργασία με ΚΑΠΗ και Πρόνοια.
Ζητώ από όλους σας την ψήφιση αυτού του προϋπολογισμού γιατί και εσείς σ΄ αυτή την οικονομική συγκυρία τα ίδια θα πράττατε και που η αναμόρφωση του σε ότι προκύψει είναι δεκτή.
Τελικά πιστεύω ότι η ελπίδα θα νικήσει το φόβο».


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Υπήρχε και συνεργός στην υπόθεση με τα “μάγια” – Ταυτοποιήθηκε από την της Ασφάλεια

24/04/2024, 11:21 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναδείχτηκε ο οριστικός ανάδοχος για το έργο ανακαίνισης- εκσυγχρονισμού Νοσοκομείου Πρέβεζας

23/04/2024, 11:21 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

«Μια ιστορία για το ταξίδι της γραφής και του βιβλίου» ταξίδεψε στο 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας

23/04/2024, 11:13 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Τμήμα Πρέβεζας του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων πραγματοποιεί εκδήλωση και σας προσκαλει

23/04/2024, 10:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αλωνίζει στο Μαξίμου ο Καββαδάς – Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό για τον αγωγό ύδρευσης Πρέβεζας – Άρτας – Λευκάδας

23/04/2024, 10:49 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Η 24χρονη γάτα που ήθελε να αποχαιρετήσει τον αγαπημένο της άνθρωπο πριν φύγει η ίδια

23/04/2024, 10:27 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Χάλκινο μετάλλιο για την Κυριακή Τσαούση στα 400 μ. με εμπόδια των Πανελλήνιων Σχολικών Αγώνων Στίβου

23/04/2024, 9:57 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Λογοδοσία για την αγωγή της Εθνικής Τράπεζας από τον Δήμαρχο Πάργας

23/04/2024, 9:44 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites