Ξεχωρίζετε τα παιδιά σας;

Πρόκειται για ένα από τα καλύτερα κρυμμένα μυστικά της οικογενειακής ζωής, αφού όλοι οι γονείς έχουν λίγο πολύ ένα από τα παιδιά τους που το «αγαπάνε περισσότερο».
Ποτέ κανείς δεν το παραδέχεται εμφανώς, αλλά όλοι οι υπόλοιποι το καταλαβαίνουν!

Σε μια μελέτη που έγινε στην Καλιφόρνια έδειξε ότι, το 65% των μαμάδων και το 70% των μπαμπάδων, εμφανίζει μια κάποια ιδιαίτερη προτίμηση για ένα παιδί, το οποίο συνήθως είναι και το πρώτο που αποκτούν. Σύμφωνα με τους επιστήμονες αυτό συμβαίνει διότι οι γονείς μέσα από αυτή τη διαδικασία επιβεβαιώνουν τη βιολογική ναρκισσιστική ύπαρξή τους, αναπαράγοντας τον εαυτό τους μέσω της επόμενης γενιάς!

Φυσικά αυτό δεν συμβαίνει πάντα μόνο με τον πρωτότοκο παιδί, αφού θα μπορούσε το αγαπημένο παιδί των γονιών να είναι το «στερνοπούλι» τους (όπως πολλοί λένε το πιο μικρό) ή –σπανιότερα- το μεσαίο παιδί τους, με την προϋπόθεση όμως ότι αυτό το παιδί ξεχωρίζει για έναν ιδιαίτερο λόγο. Πάντων, το πιθανότερο είναι όταν είσαι γονιός, να προσέχεις περισσότερο το παιδί που έχει το αντίθετο από εσένα φύλο, αποκαλύπτουν οι έρευνες.

Βέβαια, ακόμα και αν συμβαίνει σε όλες τις οικογένειες του κόσμου, η συγκεκριμένη διάκριση δεν πάει να πει ότι αποτελεί και τη σωστή αντιμετώπιση –γι’ αυτό άλλωστε, ενώ όλοι γνωρίζουν για αυτή, κανείς δεν κάνει κουβέντα για το ζήτημα.

Ένας από τους επιστήμονες που έχει ασχοληθεί με το συγκεκριμένο θέμα αναφέρει ότι, τα παιδιά που αισθάνθηκαν ότι τα αγαπάνε λιγότερο από τα αδέρφια τους, έχουν περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν άγχος, χαμηλή αυτοεκτίμηση και κατάθλιψη, η οποία μπορεί να παρουσιαστεί ακόμα και στη ενήλικη ζωή, πολύ καιρό μετά τη διάλυση της πυρηνικής οικογένειας. Αντιθέτως, τα παιδία στα οποία υπάρχει μια ιδιαίτερη εύνοια, συχνά αισθάνονται απροετοίμαστα για την πραγματικότητα του κόσμου, μια και στο σπίτι τους έχουν μεγαλώσει με την εντύπωση ότι αποτελούν κάτι το εξαιρετικό.

Είναι φυσικά πολύ δύσκολο για τους γονείς να σταματήσουν να αισθάνονται κάτι ξεχωριστό για ένα από τα παιδιά τους, αλλά η συμβουλή των ειδικών είναι πολύ απλή: «Αν πρέπει οπωσδήποτε να ξεχωρίζετε κάποιο από τα παιδιά σας, είναι απολύτως απαραίτητο να το κρατήσετε για τον εαυτό σας. Ακόμα και τα παιδιά σας το καταλάβουν από κάποιες συμπεριφορές που θα σας ξεφύγουν, ακόμα και η απλή προσπάθεια για το αντίθετο μπορεί να διατηρήσει μια κάποια συναισθηματική ισορροπία.»
mother.gr


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

Uncategorized

Συναυλία από τμήματα Μουσικής του Δήμου Πάργας

28/06/2023, 5:59 μμ

Uncategorized

Υποψήφιος Δήμαρχος Ηγουμενίτσας ο Αντώνης Μπέζας

11/06/2023, 11:11 μμ

Uncategorized

Online Dating Safety and How to Recognize Red Flags

14/02/2023, 11:02 μμ

Uncategorized

«Ο Κατά Φαντασίαν Ασθενής» του Μολιέρου στην Πρέβεζα

21/06/2022, 12:02 μμ

Uncategorized

Η Πάργα απο ψηλά (Αφήγηση)

11/06/2022, 2:56 μμ

Uncategorized

“Πρωταθλητές” στην ανακύκλωση και φέτος οι μαθητές του Δήμου Ζηρού

03/06/2022, 10:37 πμ

Uncategorized

ΑντιΝΑΤΟϊκή διαδήλωση σε Πρέβεζα και Άκτιο – Έκαψαν σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ – Έγραψαν συνθήματα έξω από τη ΝΑΤΟική βάση στο Άκτιο

18/04/2022, 9:33 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites