Τρίτη, 26/05/2020

Το πρώτο Χριστουγεννιάτικο χωριό γεννιέται . . . στην Πρέβεζα!

Ο Δήμος Πρέβεζας συναισθανόμενος τις δύσκολες εποχές  που περνάμε όλοι μας, και θέλοντας να προσφέρει μια νότα χαράς και αισιοδοξίας γι΄ αυτές τις γιορτές που πλησιάζουν, επιχειρεί την πραγματοποίηση του πρώτου χριστουγεννιάτικου χωριού για την πόλη της Πρέβεζας, με πολύ κέφι και ενθουσιασμό!
Το πνεύμα της προσπάθειας αυτής διακατέχεται από την έννοια της προσφοράς και του εθελοντισμού, χωρίς καμία εμπορική χρήση των χώρων και των δράσεων, προσπάθεια η οποία θα στηριχθεί αποκλειστικά σε προσφορά των συνανθρώπων μας και η οποία στόχο θα έχει την ίδια την κοινωνία της πόλης μας.
Στο χώρο της Πλατείας Ανδρούτσου θα στηθεί ένα μικρό χωριό με ξύλινες κατασκευές οι οποίες θα αντιπροσωπεύουν καλλιτεχνικές, εκπαιδευτικές, και εθελοντικές δραστηριότητες, τα παιδιά θα μπορούν να φωτογραφηθούν στο σπίτι του Αι Βασίλη και να ταχυδρομήσουν το γράμμα τους, να δημιουργήσουν χριστουγεννιατικα  στολίδια και κατασκευές στο σπίτι των ξωτικών, και διασκεδάσουν με τους παραμυθάδες στο παραμυθόσπιτο, να φτιάξουν γλυκά και άλλα στο σπίτι των εκπλήξεων, και να δώσουν χαρά σε άλλα παιδιά χαρίζοντας τρόφιμα, φάρμακα, ρούχα και παλιά παιχνίδια στο σπίτι της Αγάπης!
Με γνώμονα πως κάθε δυνατή συμμετοχή  είτε φορέων είτε απλών συμπολιτών θα διευρύνει υλικά και ηθικά την όλη προσπάθεια, καλούμε όσους θέλουν να γευθούν μαζί μας την χαρά της προσφοράς προς τα παιδιά, ειδικά σε αυτές τις «δύσκολες» γιορτές, να γίνουν συνοδοιπόροι σε αυτό το όμορφο ταξίδι που μόλις ξεκινά!.
Οι χορηγίες μπορεί να αφορούν τις δράσεις  και την κατασκευή του χωριού, με υλικά είτε με κάποιο χρηματικό ποσόν, είτε με εθελοντική συνεργασία. Είμαστε στην διάθεση όλων να συζητήσουμε κάθε δυνατή βοήθεια που μπορεί να δοθεί πάντα με σκοπό οι ώρες που θα περάσουν τα παιδιά μας φέτος στο Χριστουγεννιάτικό μας χωριό να τους μείνουν για πάντα βαθειά χαραγμένες στις παιδικές τους μνήμες!

Ιδιαίτερα ευχαριστούμε  το Λιμενικό Ταμείο Πρέβεζας για  την δωρεάν παραχόρηση της Πλατείας Ανδρούτσου και για τη βοήθεια που μας παρέχει.
Περιμένουμε τις ιδέες σας και τη βοήθεια σας .

Για οποιαδήποτε π΄ληροφορία και συμμετοχή στισ δράσεις απευθυνθυτε στα κατωθη τηλ

 Γραφείο Δημάρχου κα Κοψαρη Δήμητρα  τηλ 2682360656 – 6945350762    και Δημοτικη Βιβλιοθήκη  κα Κορωναίου 2682029889 και 6996565270.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ