ΠΡΕΒΕΖΑ: Κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα των κατοίκων σωματείων και φορέων για την δημόσια υγεία

Παράσταση διαμαρτυρίας έκαναν την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου μέλη της «Επιτροπής Αγώνα κατοίκων, σωματείων και φορέων της Πρέβεζας για τη δωρεάν δημόσια υγεία και την αναβάθμιση του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας” στη Διοίκηση του Νοσοκομείου Πρέβεζας για :

 την αναγκαιότητα της θέρμανσης του Νοσοκομείου Πρέβεζας,
 της  πλήρους αξιοποίησης του Κέντρου Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης  Πρέβεζας (πρώην ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ),  για την εξυπηρέτηση και την ανακούφιση  ασθενών του Νοσοκομείου αλλά και εχόντων ανάγκη των υπηρεσιών του συνανθρώπων μας στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας,
 της πλήρους και δωρεάν ιατροφαρμακευτικής και νοσηλευτικής περίθαλψης  ιδιαίτερα των ανέργων- ανασφάλιστων και οικονομικά αδύνατων συμπολιτών μας.

Τα μέλη της επιτροπής  επισήμαναν  στη Διοίκηση την αναγκαιότητα της θέρμανσης του Νοσοκομείου τη χειμερινή περίοδο και ζήτησαν την  αύξηση των ωρών λειτουργίας της κεντρικής θέρμανσης   (ιδιαίτερα κατά τις νυχτερινές και  πρώτες πρωινές ώρες) καθώς η 4ωρη σημερινή λειτουργία (2ωρες το πρωί-2 ώρες το απόγευμα) δεν επαρκεί και δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στις συνθήκες νοσηλείας των ασθενών , αλλά και στις συνθήκες παραμονής των συνοδών τους και εργασίας των εργαζομένων.
Από τη συζήτηση για το συγκεκριμένο θέμα φάνηκε η πρόθεση της Διοίκησης του Νοσοκομείου να κινηθεί στα πλαίσια της διαχείρισης των άγρια  περικομένων κονδυλίων του προϋπολογισμού  και στα πλαίσια των κυβερνητικών πολιτικών  , πράγμα που σημαίνει ότι θα εξακολουθήσουν να  παραμένουν τα προβλήματα. Συγκυβέρνηση , Υπουργείο Υγείας  και Διοίκηση του Νοσοκομείου έχουν πλέον ακέραια την ευθύνη της κατάστασης αυτής. Καλούμε τους εργαζόμενους αλλά και τους συνοδούς των ασθενών και  τους πολίτες της Πρέβεζας να απαιτήσουν  αξιοπρεπείς και ασφαλείς  συνθήκες νοσηλείας των πασχόντων συνανθρώπων μας.

 Ως προς το ζήτημα της αξιοποίησης του Κέντρου Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης Πρέβεζας (ΚΕΦΙΑΠ) τονίστηκε από την πλευρά της επιτροπής αγώνα   ότι σήμερα, που οι κυβερνητικές πολιτικές στα πλαίσια των μνημονίων   κατακρημνίζουν εισοδήματα , μισθούς των εργαζόμενων και συντάξεις,   είναι επιτακτική ανάγκη να αξιοποιηθούν πλήρως  οι εγκαταστάσεις, ο εξοπλισμός και το στελεχιακό δυναμικό του ΚΕΦΙΑΠ για την εξυπηρέτηση ασθενών με   κινητικά προβλήματα (παραπληγία, ημιπληγία, σκλήρυνση κατά πλάκας, τροχαία, αθλητικές κακώσεις, εργατικά ατυχήματα), όπως επίσης ασθενείς μετά από επεμβάσεις ορθοπεδικές, νευροχειρουργικές, καρδιοχειρουργικές, κ.λ.π. ή μετά από παραμονή σε ΜΕΘ ) αντι να εξαναγκάζονται να υποβάλλονται σε αιματηρές οικονομικές θυσίες σε ιδιωτικά κέντρα αποκατάστασης με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους ασθενείς και τις οικογένειές τους.
Η Διοίκηση του Νοσοκομείου  υποσχέθηκε ότι θα επιληφθεί του θέματος.

Τέλος επισημάνθηκε στη Διοίκηση του Νοσοκομείου η αναγκαιότητα της ελεύθερης, πλήρους , ισότιμης και   δωρεάν πρόσβασης στις υπηρεσίες υγείας όλων των πολιτών, καθώς τις υπηρεσίες αυτές οι πολίτες τις έχουν τριπλοπληρώσει . Αυτός είναι εξ άλλου και ο ρόλος του Δημόσιου Συστήματος Υγείας. Ιδιαίτερα επιτακτική γίνεται σήμερα αυτή η ανάγκη για τους συνανθρώπους μας που  εργάζονταν και   που οι πολιτικές  κυβερνήσεων –ΕΕ-ΔΝΤ, στο όνομα  της «αποπληρωμής του χρέους» στους τοκογλύφους δανειστές, τους ρίχνουν στον καιάδα της μακροχρόνιας ανεργίας, με αποτέλεσμα να χάνουν την ασφαλιστική  τους κάλυψη.
Η Διοίκηση του Νοσοκομείου επέμεινε στη θέση της να κινηθεί, όπως τόνισε, «στα πλαίσια των κείμενων νόμων και διατάξεων»,  που σημαίνει θα κινηθεί  στο χαράτσωμα  των  ανέργων-ανασφάλιστων  ασθενών  και στην απαίτηση από τους τελευταίους να καταβάλλουν  τα υπέρογκα έτσι  κι αλλιώς νοσήλιά τους.

Κατόπιν τούτων θεωρούμε ότι η αναγκαιότητα της ανάπτυξης ενός μετώπου στην Πρέβεζα για την υπεράσπιση  και διεκδίκηση του δικαιώματος για :

 -Αποκλειστικά δημόσιες δωρεάν και αναβαθμισμένες υπηρεσίες   υγείας και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για όλους, από την πρόληψη μέχρι την αποκατάσταση, χωρίς χαράτσια και αποκλεισμούς.
-Την  άμεση επαρκή  χρηματοδότηση του Νοσοκομείου μας από τον κρατικό προϋπολογισμό, ώστε να εξασφαλιστεί η σωστή, αποτελεσματική περίθαλψη των πολιτών της περιοχής.
-Καμιά συγχώνευση, συνένωση, κατάργηση του  δημόσιου  νοσοκομείου της Πρέβεζας , καθώς και των κλινικών και τμημάτων του.
-Αναβάθμιση  όλων των υπηρεσιών του νοσοκομείου και των κέντρων υγείας με ταυτόχρονη  επαρκή και αναγκαία στελέχωσή τους με μόνιμο και κατάλληλα εξειδικευμένο  προσωπικό , προμήθεια του απαραίτητου σύγχρονου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης  μέσα σε αυτά.

και την ανατροπή των κυβερνητικών πολιτικών και αυτών που τις αποφασίζουν και τις υλοποιούν

είναι ακόμη πιο επείγουσα .

Η Επιτροπή Αγώνα θα συνεχίσει να δρα προς αυτή την κατεύθυνση και προς αυτό καλούμε τους συμπολίτες μας να πυκνώσουν τις γραμμές της .

Τέλος καλούμε τους εργαζομένους και ιδιαίτερα του ανέργους  συμπολίτες μας στην Παράσταση Διαμαρτυρίας στο ΙΚΑ, την Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου και ώρα 10 το πρωί, ώστε να απαιτήσουμε το σφράγισμα των βιβλιαρίων των ανέργων-ανασφάλιστων συμπολιτών μας .


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Συνεδριάζει η Διακομματική επιτροπή για τις Ευρωεκλογές

16/04/2024, 1:06 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Με άρωμα Πρέβεζας στο MEGA Channel και στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο»

16/04/2024, 12:54 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Φιλοσοφικό Καφενείο Πρέβεζας συναντά τον Κώστα Γανωτή

16/04/2024, 12:50 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αγωγή της Εθνικής Τράπεζας στον Δήμο Πάργας – Βαριά εκτεθειμένοι πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες

16/04/2024, 12:35 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites