Σάββατο, 30/05/2020

Χριστουγεννιάτικα δέντρα χωρίς μεσάζοντες!

Δείτε σε ποια περιοχή της Ελλάδας οι πολίτες θα δώσουν ρύζι και άλλα τρόφιμα μακράς διάρκειας για να πάρουν ΔΩΡΕΑΝ ένα Χριστουγεννιάτικο έλατο.

Τα Χριστουγεννιάτικα δέντρα θα διατεθούν χωρίς μεσάζοντες από την πρωτοπόρο εθελοντική ομάδα δράσης της Πιερίας το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου.
Με σύνθημα «κανένας μόνος του, αυτή την κρίση θα την περάσουμε μαζί» οι εθελοντές της Κατερίνης αποδέχτηκαν την προσφορά ενός μέλους της ομάδας τους ο οποίος δώρισε 200 έλατα στο κοινωνικό παντοπωλείο της περιοχής.
Οι πολίτες όμως που θα παραγγείλουν τα έλατα με το γνωστό τρόπο που τηρήθηκε και για τα προϊόντα χωρίς μεσάζοντες δε θα καταβάλλουν χρηματικό αντίτιμο αλλά θα προσφέρουν τρόφιμα μακράς διάρκειας (ρύζι, μακαρόνια και άλλα) για το κοινωνικό παντοπωλείο.
Οι φόρμες παραγγελιών για τους ενδιαφερόμενους θα ανοίξουν απόψε το βράδυ στις 10.00.

Τα έλατα θα έχουν ύψος 1,70μ. έως 3μ. και θα στηρίζονται ήδη σε ξύλινη βάση (σταυρός με τακουνάκι).
25 από τα δέντρα αυτά θα διατεθούν στα δημοτικά σχολεία της πόλης της Κατερίνης. Μετά από συνεννόηση με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, οι μαθητές και οι μαθήτριες, σε συνεργασία με ομάδα εκπαιδευτικών της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας και τους δασκάλους των παιδιών, θα αναλάβουν το στόλισμα των δέντρων με χειροποίητα Χριστουγεννιάτικα στολίδια, κατασκευασμένα από ανακυκλώσιμα υλικά.
5 μεγάλα δέντρα ύψους 5 μ. θα διατεθούν στο Δήμο Κατερίνης για να τοποθετηθούν σε κεντρικά σημεία της πόλης. Ο Δήμος οφείλει μόνο να τα στερεώσει. Οι εθελοντές της Κατερίνης προσφέρονται να αναλάβουν τον στολισμό τους, σε συνεργασία με την αντίστοιχη υπηρεσία του Δήμου, επίσης με ανακυκλώσιμα υλικά τα οποία θα ετοιμάσουν οι ίδιοι.
Στόχοι της δράσης αυτής είναι να μη λείψει το στολισμένο Χριστουγεννιάτικο δέντρο από κανένα σχολείο. Τα παιδιά δεν πρέπει να στερηθούν τη χαρά αυτή! Επίσης να μη γίνουν έξοδα από τις σχολικές μονάδες και το Δήμο μας. Τα χρήματα που θα εξοικονομηθούν θα βρουν σίγουρα κάπου αλλού τόπο. Τέλος στοχος της δράσης είναι να συγκεντρωθούν και τα
αναγκαία τρόφιμα για το κοινωνικό παντοπωλείο.  newsit.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ