Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας το ψήφισμα της Λαϊκής Συσπέιρωσης για τους Αγρότες

Το Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας,  στην  συνεδρίασή του, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη  27Η  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2016, ενέκρινε ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ την έκδοση του  κάτωθι ψηφίσματος.

ΨΗΦΙΣΜΑ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας στηρίζει το ψήφισμα της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων              Ν. Πρέβεζας, όπως αυτό κατετέθει από την “Λαϊκή Συσπείρωση” και αναφέρει τα εξής:

• Κατάργηση όλων των άμεσων και έμμεσων περιορισμών της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής που επιβάλλει η νέα ΚΑΠ 2015-2020 της Ε.Ε, να μην ισχύσουν τα χειρότερα μέτρα της, σύνδεση των ενισχύσεων με την παραγωγή, το ζωικό κεφάλαιο.

• Κοινωνική Ασφάλιση για όλους , αποκλειστικά δημόσια και υποχρεωτική. Αύξηση των συντάξεων, επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης. Καμία αύξηση στις ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΓΑ. Μείωση των ορίων συνταξιοδότησης στα 60 για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες. Συντάξεις αξιοπρέπειας. Να ανακληθεί άμεσα  η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια που ισχύει σήμερα.  Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Ασφάλιση, Υγεία -Πρόνοια. Να σφραγιστούν όλα τα βιβλιάρια υγείας του ΟΓΑ χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Άμεση κατάργηση της εισφοράς στον κλάδο  Υγείας.

• Φορολογία  σε κάθε πραγματικό εισόδημα, κατάργηση των τεκμηρίων. Αφορολόγητο οικογενειακό  εισόδημα 30.000 ευρώ  προσαυξημένο  με 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Προοδευτική φορολόγηση στο επιπλέον εισόδημα , για τους μεγαλοαγρότες και τους επιχειρηματίες στο  45%. Κατάργηση των λογιστικών βιβλίων σε φτωχούς αγρότες  με τζίρο έως 40.000 ευρώ.

• Αφορολόγητο πετρέλαιο όπως στους εφοπλιστές - Άμεση μείωση της τιμής   του αγροτικού ρεύματος κατά 50%  στους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ
Share on Google Plus

Γράφει η Ανδριάνα Σολδάτου