Εγκρίθηκε το γενικό πλαίσιο του προγράμματος τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Ηπείρου για το 2013

Το γενικό πλαίσιο του προγράμματος τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Ηπείρου για το 2013 ενέκρινε, κατά πλειοψηφία, το Περιφερειακό Συμβούλιο Παράλληλα ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας,
αρμόδιος για θέματα Τουρισμού κ. Στράτος Ιωάννου προέβη σε έναν σύντομο απολογισμό της τουριστικής προβολής του έτους 2012, ενώ ανακοίνωσε πως στο επόμενο 15μερο θα δοθεί προς διαβούλευση το καταστατικό του Φορέα Προώθησης Τουριστικών και Αγροτικών Προϊόντων. Από τις τοποθετήσεις, τον απολογισμό και τον γενικότερο στρατηγικό σχεδιασμό τουριστικής προβολής το βασικό συμπέρασμα που προέκυψε είναι ότι από την Περιφέρεια βρίσκεται σε εξέλιξη ένα πολυεπίπεδο πρόγραμμα δράσης, το οποίο πρέπει να αξιοποιηθεί από τον επιχειρηματικό κόσμο, προκειμένου να αυξηθεί η επισκεψιμότητα και να τονωθεί η απασχόληση στην Ήπειρο. Πολύπλοκο θέμα χαρακτήρισε τον τουρισμό στην Ελλάδα ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, υπογραμμίζοντας τον συνεχή αγώνα της Περιφερειακής Αρχής σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς και τους επαγγελματίες για την προσέλκυση επισκεπτών στην περιοχή. Στην τοποθέτησή του ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Στράτος Ιωάννου, τόνισε πως σήμερα οι τουριστικές επιχειρήσεις διέρχονται κρίση γιατί ήταν προσανατολισμένες στον εσωτερικό τουρισμό. Σκοπός πλέον της  Περιφερειακής Αρχής – συμπλήρωσε – είναι να αντιμετωπιστεί η κατάσταση αυτή με την εξωστρέφεια των δράσεων της τουριστικής προβολής για προσέλκυση τουριστών από ξένες χώρες, ενώ υπογράμμισε ότι το πρόγραμμα τουριστικής προβολής είναι απόρροια της συνεργασίας των αρμόδιων υπηρεσιών με τους  φορείς του τουρισμού και εντάσσεται στο πλαίσιο του Στρατηγικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας. «Η Περιφέρεια δίνει το βήμα και τα εργαλεία. Οι επιχειρηματίες του τουρισμού είναι αυτοί που με τις ενέργειες και τις συμφωνίες τους θα φέρουν τον κόσμο στην περιοχή», τόνισε.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Γιάννινα: Κλείνει Δημοτικό Σχολείο λόγω κρουσμάτων στρεπτόκοκκου

28/02/2024, 2:42 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Η μαγεία της ορεινής Ηπείρου σε ένα βίντεο

01/01/2024, 1:38 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Δημιουργία Συμμαχίας για τον Αμβρακικό

23/11/2023, 8:40 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Διαβούλευση για την ΟΧΕ «Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα, στη Φύση και στον Πολιτισμό στην Ήπειρο» στη ΠΠ 2021-2027

23/11/2023, 8:28 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην Ήπειρο – Συστάσεις στους πολίτες από την Περιφέρεια

21/11/2023, 3:07 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Νέες απόπειρες απάτης για δήθεν εξόφληση λογαριασμών από την Περιφέρεια Ηπείρου

21/11/2023, 3:00 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Εκδήλωση ενάντια στη χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων στην Άρτα

24/10/2023, 7:54 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Πλήθος κόσμου στη Ροδαυγή Άρτας για την 13η Γιορτή Κάστανου

23/10/2023, 4:20 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites