Σε περιπέτειες ο Δήμος Πάργας – Η εταιρεία συμφερόντων Γιαννακόπουλου κατέθεσε αγωγή για το μίσθιο στο Κλιμάτι της Λούτσας

Σε δικαστικούς μπελάδες μπαίνει ο Δήμος Πάργας με την πολυσυζητημένη επένδυση στις πρώην κατασκηνώσεις ΤΥΠΕΤ στη θέση Κλιμάτι της Λούτσας.

Η εταιρεία συμφερόντων Γιαννακόπουλου που έχει μισθώσει το ακίνητο μετά το εξώδικο που απέστειλε, προχώρησε και σε αγωγή εναντίον του Δήμου Πάργας.

Όπως αναφέρει το PrevezaBest, η “G&K INVESTMENT GROUP ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ” κατηγορεί τον Δήμο Πάργας για “δόλια απόκρυψη κρίσιμων ελαττωμάτων του μισθίου τόσο στη διακήρυξη της δημοπρασίας, όσο και στο συμβολαιογραφικό συμφωνητικό μίσθωσης.

Στην αγωγή που η εταιρεία κατέθεσε τον Νοέμβριο του 2023, ισχυρίζεται ότι ο Δήμος Πάργας απέκρυψε τη μη ύπαρξη οριστικής οριοθέτησης των γραμμών αιγιαλού – παραλίας που βρίσκεται σε απόσταση 50 μέτρων από το μίσθιο.

Επίσης η εταιρεία ισχυρίζεται ότι ο Δήμος απέκρυψε την έλλειψη οριοθέτησης/διευθέτηση των δύο διερχόμενων από το μίσθιο υδατορεμάτων που συνδέονται – όπως και η έλλειψη οριοθέτησης οριογραμμης αιγιαλού – παραλίας – με την αδυναμία άμεσης έκδοσης οικοδομικής άδειας για εργασίες στο ακίνητο.

Άλλα δύο ελαττώματα που η εταιρεία υποστηρίζει ότι απέκρυψε ο Δήμος Πάργας είναι το γεγονός ότι η ύπαρξη Καταφυγίου Άγριας Ζωής αποτελεί πραγματικό ελάττωμα του μισθίου που ενδεχομένως να καθιστά κατά τον νόμο απαγορευτική την ίδια την χρήση του μισθίου για την οποία προκηρύχθηκε η δημοπρασία ανάδειξης πλειοδότη για την εκμίσθωση του και η αναντιστοιχία μεταξυ των τ.μ που αναφέρονται στη διακήρυξη με αυτά έχει δηλώσει στο κτηματολόγιο.

Η εταιρεία ζητά από το δικαστήριο απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής μισθώματος για το διάστημα από την 1η Μαρτίου 2023 και μέχρι να εκδοθεί άδεια λειτουργίας τουριστικής εγκατάστασης 4 αστέρων για το μίσθιο, αλλιώς μέχρι να εκδοθεί άδεια δόμησης για την ανέγερση της. 

Ζητά επίσης – έως ότου εκδοθεί η άδεια λειτουργίας τουριστικής εγκατάστασης – την μείωση του μισθώματος από το ποσό των 330 χιλιάδων ευρώ σε 33 χιλιάδες ευρώ, αλλά και ο Δήμος Πάργας να καταβάλει, δηλαδή να επιστρέψει το ποσό της πρώτης δόσης του μισθώματος των 110.780,08 €, ως αχρεωστήτως καταβληθέν καθώς και να καταδικαστεί στην εν γένει δικαστική δαπάνη. 

Η αγωγή της εταιρείας σε βάρος του Δήμου Πάργας έχει οριστεί να συζητηθεί από το Μονομελές Πρωτοδικείο Πρέβεζας στις 19 Νοεμβρίου 2024. 

Η πολυδιαφημιζόμενη από τον Δήμο Πάργας επένδυση της Λούτσας, όπως δείχνουν τα πράγματα θα αργήσει πολύ να ξεκινήσει ενώ όπως έχει δηλώσει ο Δήμαρχος Πάργας, κος Νίκος Ζαχαριάς “Στο δημόσιο δεν υπάρχουν αδιέξοδα” με ότι αυτό συνεπάγεται και μπορεί να σημαίνει..

πηγή : prevezabest.gr


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΑΠΕΝΤΑΧΘΗΚΕ το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του Κλειστού Γυμναστηρίου στο 1 ο ΓΕΛ του Δήμου Πρέβεζας

30/01/2024, 1:04 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites