Αναβλήθηκε λόγω γκάφας (;) η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πάργας για τον προϋπολογισμό

Αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πάργας με θέμα τον προϋπολογισμό. Ο λόγος της αναβολής ήταν το γεγονός ότι ο επικεφαλής της παράταξης “Βήμα στο Αύριο” Αχιλλέας Γκούμας και ο Δημοτικός της Σύμβουλος Ιωάννης Κωνσταντάς δεν έλαβαν πρόσκληση, αλλά ούτε το προσχέδιο του προϋπολογισμού.

Σε ανακοίνωση της η παράταξη “Βήμα στο αύριο” κάνει λόγο για πλήρη απαξίωση του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς όπως αναφέρει ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ενημερώθηκε για την παράλειψη και δεν προέβη σε καμία ενέργεια.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της παράταξης “Βήμα στο Αύριο” καθώς και η επιστολή που απέστειλε ο επικεφαλής της Αχιλλέας Γκούμας στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου:

” Με τη πλήρη απαξίωση του Δημοτικού Συμβουλίου και των τοπικών συμβουλίων ξεκίνησε την θητεία της η νέα Δημοτική Αρχή του Δήμου Πάργας. Για την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα Τετάρτη 10 Ιανουαρίου με θέμα την συζήτηση του Προϋπολογισμού, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου δεν απέστειλε ως όφειλε προσκλήσεις, στον επικεφαλής της παράταξης “Βήμα στο Αύριο” Αχιλλέα Γκούμα και στον Δημοτικό της Σύμβουλο Ιωάννη Κωνσταντά, ενώ δέκα ημέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων τους, δεν έχουν συνεδριάσει ακόμα τα νέα τοπικά συμβούλια των κοινοτήτων Καναλακίου και Πάργας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου είχε ενημερωθεί από χθες για την παράλειψη και δεν προχώρησε σε καμία απολύτως ενέργεια για την αποκατάσταση του ζητήματος.

Ο επικεφαλής της παράταξης “Βήμα στο αύριο” Αχιλλέας Γκούμας, απέστειλε την παρακάτω επιστολή προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου:

Προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου

Κύριε Πρόεδρε,

Θεωρούμε άκυρη την σύγκληση της σημερινής συνεδρίασης την 10/01/2024, ημέρα Τετάρτη με θέμα την έγκριση του προϋπολογισμού, διότι δεν λάβαμε καμία πρόσκληση όπως ορίζει ο νόμος, τόσο εγώ ως επικεφαλής της παράταξης “Βήμα στο Αύριο”, όσο και ο Δημοτικός Σύμβουλος της Παράταξης, Ιωάννης Κωνσταντάς.

Ως εκ τούτου δεν έχω συγκαλέσει την παράταξη μου, για να καταθέσουμε τις δικές μας προτάσεις – παρατηρήσεις.

Θεωρούμε λοιπόν, ότι αν οι λόγοι δεν οφείλονται σε τεχνικό θέμα, υφίστανται παντελής απαξίωση, τόσο εμού προσωπικά, όσο και της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευση, “Βήμα στο Αύριο”.

Κύριε Πρόεδρε, ζητώ την ακύρωση της σημερινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου για τους ανωτέρω λόγου, όπως και να αναγνωστεί η παρούσα επιστολή ενώπιον των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου. 

Αν προχωρήσετε στην σύγκληση του Δ. Συμβουλίου και στη λήψη σχετικής απόφασης είμαστε αναγκασμένοι να προσφύγουμε στις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές. 

Με τιμή 

Αχιλλέας Γκούμας”


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΑΠΕΝΤΑΧΘΗΚΕ το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του Κλειστού Γυμναστηρίου στο 1 ο ΓΕΛ του Δήμου Πρέβεζας

30/01/2024, 1:04 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites