Χωρίς ίχνος ντροπής … απαξιώνει την Νομική Υπηρεσία του Δήμου Πρέβεζας

Η πλήρης απαξίωση της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου από την Δημοτική αρχή και τον Δήμαρχο Πρέβεζας Νίκο Γεωργάκο, αναδείχθηκε στη τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου συζητήθηκε το θέμα της αγωγής που έχει καταθέσει ο επενδυτής της Μαρίνας εναντίον του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, από το οποίο ζητάει 9 εκατομμύρια ευρώ.

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο έχει ζητήσει εδώ και μήνες μέσω του Δ.Σ μία γνωμοδότηση από Νομικό Γραφείο στην Αθήνα, η οποία δεν έχει έρθει ακόμα για να συζητηθεί.

Σε ερώτηση του Δημοτικού Συμβούλου της παράταξης “Στροφή στο μέλλον” Θανάση Ανωγιάτη για το αν η Νομική Υπηρεσία του Δήμου ρωτήθηκε για το θέμα, ο Νίκος Γεωργάκος απάντησε  “και βέβαια όχι” δείχνοντας έτσι την πλήρη απαξίωση του σε δύο έγκριτους νομικούς τον Αλέξανδρο Βουκελάτο και τον Προϊστάμενο της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου Πρέβεζας, Απόστολο Τάσση. Και δεν είναι μόνο ότι η Νομική Υπηρεσία του Δήμου δεν ρωτήθηκε για το θέμα, αλλά δεν ενημερώθηκε καν, αφού όπως αποκάλυψαν οι δύο δικηγόροι του Δήμου μέχρι και σήμερα δεν τους έχει αποσταλεί η αγωγή και δεν έχουν λάβει καμία επίσημη ενημέρωση από την υπηρεσία.

Χαρακτηριστική μάλιστα ήταν και η τοποθέτηση του πρώην Δημάρχου Πρέβεζας κ. Χρήστου Μπαϊλη ο οποίος τόνισε πως από την  στιγμή που υπάρχει νομική υπηρεσία στο Δήμο, είναι υποχρεωμένος ο Δήμαρχος να την ρωτήσει.  “Σε ιδιώτη θα πάτε με την προϋπόθεση ότι δε μπορεί η νομική υπηρεσία του Δήμου. Η νομική υπηρεσία έχει δύο εξαίρετους νομικούς, τον κ. Βουκελάτο και τον Προϊστάμενο της Νομικής Υπηρεσίας τον κ. Τάσση που είχε διατελέσει και πρόεδρος Λιμενικού Ταμείου και έχει υπογράψει την σύμβαση και γνωρίζει τα πράγματα από μέσα. Τους αγοήτε και πάτε στου “διαόλους τη μάνα” ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Μπαϊλης.

Από την πλευρά του ο Δικηγόρος της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου κ. Αλέξανδρος Βουκελάτος ξεκαθάρισε ότι η Νομική Υπηρεσία του Δήμου δεν γνωρίζει για την αγωγή, δεν της έχει κοινοποιηθεί και δεν ζητήθηκε ποτέ η γνωμοδότηση της.  “Είναι γνωστό ότι έχουμε γνώσεις πάνω στο ζήτημα. Η παράληψη της Νομικής Υπηρεσίας δεν είναι ο πλέον κατάλληλος τρόπος για να χειρισθεί η υπόθεση. Με επιφύλαξη και από πληροφορίες τα 3 ζητήματα της αγωγής είναι αβάσιμα. Γνώμη μου είναι ότι αυτή η αγωγή δεν έχει καμία τύχη. Δεν χρωστάει το Δ.Λ.Τ στην επιχείρηση, αλλά η επιχείρηση στο Δ.Λ.Τ. Υπάρχουν συγκεκριμένες αποδείξεις για αυτό και δεν λέμε στον αέρα κουβέντες” επεσήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Βουκελάτος.

Ο προϊστάμενος της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου Πρέβεζας κ. Απόστολος Τάσσης δεν έκρυψε την πικρία του για το γεγονός ότι “προσπεράστηκε” για το θέμα της αγωγής και απαντώντας σε ερώτηση του επικεφαλής της παράταξης “Ανάπτυξη Τώρα” κ. Γιώργου Νίτσα είπε πως δεν μπορούν τα νομικά πρόσωπα του Δήμου να βάζουν δικηγόρους εκτός υπηρεσίας για μία σειρά από λόγους τους οποίους ανέλυσε. Επίσης ο κ. Τάσσης έκανε πλήρη αναφορά στο ιστορικό της Μαρίνας, καθώς ο ίδιος έχει διατελεί πρόεδρος στο Λιμενικό Ταμείο  και έθεσε καίριες ερωτήσεις προς τον Δήμαρχο Πρέβεζας για το αν έχει παραδώσει στο δικηγορικό γραφείο των Αθηνών που θα γνωμοδοτήσει, έγραφα τα οποία είναι ισχυρά χαρτιά του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου για να αντικρούσει την αγωγή, με τον Νίκο Γεωργάκο όχι μόνο να μην του απαντά, αλλά να του επιτίθεται με ιδιαίτερα ειρωνικό και προσβλητικό ύφος.

Τελικά, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε με τις ψήφους της αντιπολίτευσης, ότι το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο θα πρέπει να αντικρούσει την αγωγή, με την άμεση υποστήριξη της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου, απόφαση που όπως είπε ο Δήμαρχος δεν θα λάβει υπόψιν, αφού θα ξαναφέρει το θέμα στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο να αποφασίσει με βάση την γνωμοδότηση που θα κάνει το δικηγορικό γραφείο των Αθηνών.

 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Υπήρχε και συνεργός στην υπόθεση με τα “μάγια” – Ταυτοποιήθηκε από την της Ασφάλεια

24/04/2024, 11:21 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναδείχτηκε ο οριστικός ανάδοχος για το έργο ανακαίνισης- εκσυγχρονισμού Νοσοκομείου Πρέβεζας

23/04/2024, 11:21 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

«Μια ιστορία για το ταξίδι της γραφής και του βιβλίου» ταξίδεψε στο 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας

23/04/2024, 11:13 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Τμήμα Πρέβεζας του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων πραγματοποιεί εκδήλωση και σας προσκαλει

23/04/2024, 10:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αλωνίζει στο Μαξίμου ο Καββαδάς – Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό για τον αγωγό ύδρευσης Πρέβεζας – Άρτας – Λευκάδας

23/04/2024, 10:49 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Η 24χρονη γάτα που ήθελε να αποχαιρετήσει τον αγαπημένο της άνθρωπο πριν φύγει η ίδια

23/04/2024, 10:27 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Χάλκινο μετάλλιο για την Κυριακή Τσαούση στα 400 μ. με εμπόδια των Πανελλήνιων Σχολικών Αγώνων Στίβου

23/04/2024, 9:57 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Λογοδοσία για την αγωγή της Εθνικής Τράπεζας από τον Δήμαρχο Πάργας

23/04/2024, 9:44 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites