Τίτλοι ΤΕΛΟΥΣ για το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής στην Πρέβεζα – Ειλημμένη η απόφαση της μεταφοράς του στα Γιάννενα

Την πρόθεση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων να μεταφέρει το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής από την Πρέβεζα στα Γιάννενα, γνωστοποίησε η Υφυπουργός Ζέττα Μακρή, απαντώντας στην επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στον Νομό Πρέβεζας Κώστας Μπάρκας, στη Βουλή.

Η κα Μακρή έκανε γνωστό ότι στις 14/06/2022 ο Πρόεδρος του Ανωτάτου Συμβουλίου της ΕΘΑΑΕ εισηγήθηκε θετικά την σταδιακή μεταφορά του Τμήματος με χρονικό ορίζοντα την τετραετία και με βάση αυτά ως ο Νόμος ορίζει θα εφαρμοστεί η απόφαση της Συγκλήτου με την σύμφωνη γνώμη και της ΕΘΑΑΕ.

Στην δευτερολογία του ο Κώστας Μπάρκας ζήτησε από την Υφυπουργό να επανεξετάσει το θέμα τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι  σύσσωμη η αυτοδιοίκηση και οι φορείς της Πρέβεζας, είναι αντίθετη στην μεταφορά του τμήματος, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι από τον Μάιο του 2018, η Αρχή διασφάλισης και πιστοποίησης της ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση σε μία εσωτερική έκθεση αξιολόγησης αναφέρει ότι το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών, δεν έχει δικό του κτίριο, αλλά φιλοξενείται στο κτίριο της Κεντρική Βιβλιοθήκης.

Η Ζέττα Μακρή απάντησε στον Κώστα Μπάρκα πως αυτή είναι η Συνταγματική και η Νομική Τάξη και το Υπουργείο οφείλει να την ακολουθήσει και να την σεβαστεί.

“Το να επανεξετάσουμε κάτι από μόνοι μας με δική μας πρωτοβουλία, θα ενέχει και στοιχεία παρεμβατισμού που είμαι σίγουρη ότι και εσείς δεν τα θέλετε και κανένας συνάδελφος εδώ πέρα. Θα μπορούσαμε να κάνουμε μεγάλη συζήτηση για την βάση εισαγωγής που έχει το τμήμα αυτό. Αν και κατά πόσο θα ενισχυθεί εντασσόμενο σε ένα μεγαλύτερο τμήμα. Και με όλο το σεβασμό που έχουμε και οφείλουμε να έχουμε στους εργαζόμενους, σε ότι αφορά την εκπαίδευση, βασικό κριτήριο επιλογής – συμμόρφωσης σε εμάς είναι οι εκπαιδευόμενοι, οι ακαδημαϊκοί πολίτες. Ο φάκελος ήταν τεκμηριωμένος και οι αποφάσεις της συγκλήτου βάρυναν. Δεν θα λάβουμε υπόψιν την διάθεση της τοπικής κοινωνίας, αλλά τα ακαδημαϊκά κριτήρια. Σε κάθε περίπτωση δεν μπορούμε να αποκλείνουμε από αυτά τα οποία η σύγκλητος και η ΕΘΑΑΕ εισηγούνται με βάση τα δεδομένα που έλαβαν υπόψιν τους” σημείωσε μεταξύ άλλων η Υφυπουργός βάζοντας ένα τέλος στα όνειρα της τοπικής κοινωνίας για πιθανή παραμονή του τμήματος στην Πρέβεζα.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Υπήρχε και συνεργός στην υπόθεση με τα “μάγια” – Ταυτοποιήθηκε από την της Ασφάλεια

24/04/2024, 11:21 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναδείχτηκε ο οριστικός ανάδοχος για το έργο ανακαίνισης- εκσυγχρονισμού Νοσοκομείου Πρέβεζας

23/04/2024, 11:21 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

«Μια ιστορία για το ταξίδι της γραφής και του βιβλίου» ταξίδεψε στο 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας

23/04/2024, 11:13 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Τμήμα Πρέβεζας του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων πραγματοποιεί εκδήλωση και σας προσκαλει

23/04/2024, 10:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αλωνίζει στο Μαξίμου ο Καββαδάς – Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό για τον αγωγό ύδρευσης Πρέβεζας – Άρτας – Λευκάδας

23/04/2024, 10:49 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Η 24χρονη γάτα που ήθελε να αποχαιρετήσει τον αγαπημένο της άνθρωπο πριν φύγει η ίδια

23/04/2024, 10:27 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Χάλκινο μετάλλιο για την Κυριακή Τσαούση στα 400 μ. με εμπόδια των Πανελλήνιων Σχολικών Αγώνων Στίβου

23/04/2024, 9:57 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Λογοδοσία για την αγωγή της Εθνικής Τράπεζας από τον Δήμαρχο Πάργας

23/04/2024, 9:44 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites