Τίτλοι ΤΕΛΟΥΣ για το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής στην Πρέβεζα – Ειλημμένη η απόφαση της μεταφοράς του στα Γιάννενα

Την πρόθεση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων να μεταφέρει το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής από την Πρέβεζα στα Γιάννενα, γνωστοποίησε η Υφυπουργός Ζέττα Μακρή, απαντώντας στην επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στον Νομό Πρέβεζας Κώστας Μπάρκας, στη Βουλή.

Η κα Μακρή έκανε γνωστό ότι στις 14/06/2022 ο Πρόεδρος του Ανωτάτου Συμβουλίου της ΕΘΑΑΕ εισηγήθηκε θετικά την σταδιακή μεταφορά του Τμήματος με χρονικό ορίζοντα την τετραετία και με βάση αυτά ως ο Νόμος ορίζει θα εφαρμοστεί η απόφαση της Συγκλήτου με την σύμφωνη γνώμη και της ΕΘΑΑΕ.

Στην δευτερολογία του ο Κώστας Μπάρκας ζήτησε από την Υφυπουργό να επανεξετάσει το θέμα τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι  σύσσωμη η αυτοδιοίκηση και οι φορείς της Πρέβεζας, είναι αντίθετη στην μεταφορά του τμήματος, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι από τον Μάιο του 2018, η Αρχή διασφάλισης και πιστοποίησης της ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση σε μία εσωτερική έκθεση αξιολόγησης αναφέρει ότι το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών, δεν έχει δικό του κτίριο, αλλά φιλοξενείται στο κτίριο της Κεντρική Βιβλιοθήκης.

Η Ζέττα Μακρή απάντησε στον Κώστα Μπάρκα πως αυτή είναι η Συνταγματική και η Νομική Τάξη και το Υπουργείο οφείλει να την ακολουθήσει και να την σεβαστεί.

“Το να επανεξετάσουμε κάτι από μόνοι μας με δική μας πρωτοβουλία, θα ενέχει και στοιχεία παρεμβατισμού που είμαι σίγουρη ότι και εσείς δεν τα θέλετε και κανένας συνάδελφος εδώ πέρα. Θα μπορούσαμε να κάνουμε μεγάλη συζήτηση για την βάση εισαγωγής που έχει το τμήμα αυτό. Αν και κατά πόσο θα ενισχυθεί εντασσόμενο σε ένα μεγαλύτερο τμήμα. Και με όλο το σεβασμό που έχουμε και οφείλουμε να έχουμε στους εργαζόμενους, σε ότι αφορά την εκπαίδευση, βασικό κριτήριο επιλογής – συμμόρφωσης σε εμάς είναι οι εκπαιδευόμενοι, οι ακαδημαϊκοί πολίτες. Ο φάκελος ήταν τεκμηριωμένος και οι αποφάσεις της συγκλήτου βάρυναν. Δεν θα λάβουμε υπόψιν την διάθεση της τοπικής κοινωνίας, αλλά τα ακαδημαϊκά κριτήρια. Σε κάθε περίπτωση δεν μπορούμε να αποκλείνουμε από αυτά τα οποία η σύγκλητος και η ΕΘΑΑΕ εισηγούνται με βάση τα δεδομένα που έλαβαν υπόψιν τους” σημείωσε μεταξύ άλλων η Υφυπουργός βάζοντας ένα τέλος στα όνειρα της τοπικής κοινωνίας για πιθανή παραμονή του τμήματος στην Πρέβεζα.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΑΠΕΝΤΑΧΘΗΚΕ το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του Κλειστού Γυμναστηρίου στο 1 ο ΓΕΛ του Δήμου Πρέβεζας

30/01/2024, 1:04 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites