“Σφάξε με, αγά μου, ν’ αγιάσω”

Πολιτική ταπείνωση αποτελούν για την Πρέβεζα οι δηλώσεις του υφυπουργού υποδομών Νίκου Ταχιάου στην εκπομπή της ΕΡΤ3 “Τριτολογίες”.

Ο Υφυπουργός  πριν λίγες ημέρες επισκέφθηκε τον αυτοκινητόδρομο Άκτιο – Αμβρακία (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) για να δει την πρόοδο των εργασιών, ενώ λίγες ημέρες αργότερα με  τις δηλώσεις του έβαλε “φρένο” στα όνειρα της Περιφέρειας για αναβάθμιση της Ε.Ο Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας, μιλώντας με ένα ιδιαίτερα προσβλητικό ύφος για έναν δρόμο στον όποιο έχουν χαθεί δεκάδες ανθρώπινες ζωές και θα έπρεπε εδώ και χρόνια να αποτελεί προτεραιότητα για τις κυβερνήσεις, καθώς πέρα από το θέμα της ασφάλειας που είναι κυρίαρχο, ο συγκεκριμένος οδικός άξονας, ενώνει τα μεγάλα λιμάνια της Δυτικής Ελλάδας και είναι στρατηγικής σημασίας για την χώρα.

Ο Νίκος Ταχιάος ήταν ιδιαίτερα εριστικός από την αρχή της συζήτησης καθώς στη ερώτηση της δημοσιογράφου Σύνθιας Σαπίκα προς τον Αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας Στράτο Ιωάννου για το πως σκέπτεται να αναπτύξει την Πρέβεζα μετά την ολοκλήρωση της Αμβρακίας Οδού ο υφυπουργός πετάχτηκε με σκοπό να κάνει γνωστό τον καημό του ότι “Θα ζηλέψει η Λευκάδας πάντως”.

Ο Στράτος Ιωάννου ο οποίος σε όλη την διάρκεια της συνέντευξης κράτησε την ψυχραιμία του, ίσως περισσότερο από όσο θα έπρεπε,  είπε ότι ο συγκεκριμένος οδικός άξονας πρέπει να φτάσει μέχρι την Ηγουμενίτσα με την αναβάθμιση της Ε.Ο Πρέβεζας Ηγουμενίτσας που αυτή τη στιγμή είναι ένας προβληματικός άξονας ο οποίος ανήκει στα διευρωπαϊκά δίκτυα και χρειάζεται την στήριξη και του Υπουργείου.

Και από εδώ και πέρα άρχισαν τα όργανα…

Η δημοσιογράφος Σύνθια Σάπικα ρώτησε τον Νίκο Ταχιάο αν δεσμεύεται ότι θα στηρίξει το έργο και εκείνος απάντησε με μεγάλο στόμφο και αποστομωτική και αφοπλιστική ειλικρίνεια  “Όχι φυσικά! Δεσμεύομαι να το εξετάσω” και συνέχισε στο πιο ενδιαφέρον κομμάτι λέγοντας “Κάθε πράγμα στον καιρό του και ο κολιός τον Αύγουστο. Η Ελλάδα δεν έχει ανακαλύψει τα λεφτόδεντρα. Αυτά είναι έργα τα οποία θέλουν χρηματοδότηση. Υπάρχουν προτεραιότητες. Υπάρχουν έργα τα οποία τρέχουν. Όπως η Ήπειρος διεκδικεί αυτό, τα νησιά διεκδικούν την υποθαλάσσια σύνδεση της Λευκάδας με την Ηπειρωτική Ελλάδα. Όλα αυτά είναι έργα που χρειάζονται λεφτά. Αυτό είναι έργο προτεραιότητας το τελευταίο. Καταλαβαίνω πάρα πολύ καλά ότι οι Περιφέρειες έχουν κάθε λόγο να πιέζουν, αλλά δεν μπορούμε να υποσχόμαστε και να απλώνουμε τον τραχανά πάρα πολύ. Εαν αθροίσετε όλα τα έργα που είπατε δεν μας φθάνει ο προϋπολογισμός της Ευρώπης”.

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο Στράτος Ιωάννου, ο οποίος είπε ότι η Περιφέρεια ετοιμάζει τις μελέτες του συγκεκριμένου άξονα και ένα τμήμα του θα το χρηματοδοτήσει από το ΠΕΠ Ηπείρου. “Παραμένουν όμως άλλα δύο τμήματα. Θα συζητήσετε με τον Περιφερειάρχη και με μένα κάποια στιγμή για να δούμε πως μπορούμε να βοηθήσουμε στα υπόλοιπα τμήματα” ανέφερε επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας με τον Νίκο Ταχιάο να συνεχίζει “μην ξεχνάτε ότι στην Ήπειρο αυτή τη στιγμή έχουμε δημοπρατήσει το Ιωάννινα – Κακκαβιά, ένα πολύ μεγάλο έργο και πάρα πολύ σημαντικό γιατί μας συνδέει και με την γείτονα χώρα.”

Ο μόνος που αντέδρασε και μάλιστα έντονα στις παραπάνω δηλώσεις ήταν ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης, ο οποίος με δηλώσεις του στο συνέδριο της ΕΝ.Π.Ε. στα Γιάννενα ανέφερε μεταξύ άλλων : «Εμείς αναλάβαμε να τελειώσουμε τις μελέτες γιατί το Υπουργείο δεν θα τις τελείωνε ποτέ. Θα βάλουμε και λεφτά από το ΠΕΠ για τα έργα, αλλά αυτά δεν φτάνουν. Έρχεται ο αρμόδιος υφυπουργός και λέει ότι δεν έχει λεφτόδεντρο… Μα ήταν δική του υποχρέωση οι δρόμοι… Τις δεσμεύσεις από το 2007 τις ξεχνάν.. Είναι σαν μας θεωρούν Αλβανία εδώ… Αν συνεχίσουμε με αυτές τις συμπεριφορές θα βρεθούμε σε πολύ δύσκολες καταστάσεις…».

Μάλιστα, ο Αλέκος Καχριμάνης επανήλθε χθες με νέες δηλώσεις για το θέμα, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για το μέλλον των οδικών αξόνων Ιόνιας Οδού- Πρέβεζα και Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας.  Ο Περιφερειάρχης  εξήγησε  ότι για τους δύο οδικούς άξονες, οι οποίοι  όπως και το Ιωάννινα – Κακαβιά είχαν μείνει για πάρα πολλά χρόνια στάσιμοι,    υπήρχαν συνεννοήσεις με την προηγούμενη πολιτική ηγεσία του Υπουργείου.  Στο πλαίσιο αυτό- συνέχισε –  κατασκευάζονται οι οδικοί κόμβοι μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και «Δεν δέχομαι ότι σε ένα κράτος δεν υπάρχει συνέχεια. Προκαλούν δυσφορία τα όσα ακούστηκαν τις τελευταίες ημέρες» από τον Υφυπουργό Υποδομών,  ο οποίος αναμένεται την ερχόμενη εβδομάδα στα Ιωάννινα για να αποσαφηνιστούν όλα τα ζητήματα που έχουν ανακύψει. 

Την ίδια ώρα οι δύο βουλευτές του Νομού Πρέβεζας ο κυβερνητικός βουλευτής Σπύρος Κυριάκης και ο βουλευτής της αντιπολίτευσης Κώστας Μπάρκας, δεν έβγαλαν άχνα … το ίδιο και ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος, από τον οποίο δεν περίμενε κανείς κάτι περισσότερο. Η πολιτική αφωνία όλων θυμίζει έντονα την παροιμία “Σφάξε με, αγά μου, ν’ αγιάσω”. Ειδικά, στην περίπτωση του Σπύρου Κυριάκη  είναι εξαιρετικά περίεργη, αφού κατά την διάρκεια των αυτοδιοικητικών εκλογών, είχε καταθέσει την πρώτη ερώτηση του στην βουλή για την βελτίωση της Ε.Ο Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας, ενώ αμέσως μετά είχε επισκεφθεί και τον Υπουργό Υποδομών Χρήστο Σταϊκούρα, ο οποίος σύμφωνα με τον δελτίο τύπου του Βουλευτή “σε κλίμα κατανόησης δεσμεύτηκε σε περαιτέρω συνεργασία..” κάτι που δεν φάνηκε να ισχύει μετά τις δηλώσεις του Νίκου Ταχιάου.

Ποιος κοροϊδεύει, ποιόν θα το μάθουμε στο μέλλον…

 

 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΑΠΕΝΤΑΧΘΗΚΕ το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του Κλειστού Γυμναστηρίου στο 1 ο ΓΕΛ του Δήμου Πρέβεζας

30/01/2024, 1:04 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites