«To Έπος του ΄40: μνήμη και ιστορία» : Δράσεις του Λαογραφικού Μουσείου Γιάννου για τη κοινότητα

«To Έπος του ΄40: μνήμη και ιστορία»

Δράσεις του Λαογραφικού Μουσείου Γιάννου για τη κοινότητα

Μια πρωτοβουλία των Φίλων της Λαογραφικής Συλλογής Γ. Γιάννου

Πέμπτη 26  έως Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2023, Θεσπρωτικό Πρεβέζης

Το Λαογραφικό Μουσείο Γιάννου σας καλεί σ’ ένα τριήμερο ταξίδι στο χρόνο και στην ιστορία, δίνοντας την ευκαιρία, εκτός από ξενάγηση στις αίθουσες του Μουσείου όπου φυλάσσονται μεταξύ άλλων και εκθέματα από το έπος του Ελληνοϊταλικού πολέμου, να συμμετάσχετε σε δύο πρωτότυπες δράσεις, οι οποίες θα σας μεταφέρουν στο πνεύμα της εποχής. 

Πρώτον, να παραλάβετε σε αντίτυπα συλλεκτικά «Επιστολικά Δελτάρια» (καρτ ποστάλ) του πολέμου, τα οποία θα μπορείτε ν’ αποστείλετε δωρεάν στη διεύθυνση όποιου προσώπου επιθυμείτε, εντός και εκτός Ελλάδας. Τα ταχυδρομικά ‘’Δελτάρια του 1940’’ ανατυπώθηκαν σε περιορισμένο αριθμό εκ των αυθεντικών που τηρούνται στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών και αποτελούν τη  ‘’ζωντανή’’ ιστορία εκείνων των ηρωϊκών στιγμών. 

Δεύτερον, να παρακολουθήσετε μια θεατρική παράσταση από την ερασιτεχνική θεατρική ομάδα «Θεάτρου Πορεία», η οποία θα παρουσιάσει «γράμματα από το μέτωπο 1940-41», αλλά και μονολόγους στρατιωτών, σε μια  προσπάθεια να αποδώσουν τις συγκινητικές στιγμές των γεγονότων, της αυτοθυσίας  των υπερασπιστών της πατρίδας, αλλά και της σκληρής καθημερινότητας του πολέμου. Η παράσταση θα κλείσει με την εκτέλεση χορών, ταγκό και βάλς.    

Να είστε εκεί, σας περιμένουμε!     

Ημέρα/ Ώρα : Πέμπτη 26 Οκτ , 09:30 – 13.00 & 17:00 – 19.00 

Παρασκευή 27 Οκτ , 09:30 – 13.00,  & Θεατρική παράσταση: 18:30

Σάββατο 28 Οκτ, 11:00 – 13.00 
E-mail filoisyllogisgiannou@gmail.com 
Φίλοι της Λαογραφικής Συλλογής «Γεώργιος Γιάννος»

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

“Σφάξε με, αγά μου, ν’ αγιάσω”

28/11/2023, 8:37 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Έρχεται Πρέβεζα για το Νοσοκομείο ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος;

28/11/2023, 4:14 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αλ. Καχριμάνης : “Είναι σαν μας θεωρούν Αλβανία εδώ…”

23/11/2023, 8:54 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Η ανακοίνωση του Λιμεναρχείου Πρέβεζας για το τραγικό δυστύχημα στο Βαθύ

23/11/2023, 8:51 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Πρέβεζα» μοίρασε παραδοσιακά πολυσπόρια

23/11/2023, 8:43 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνεχίζεται η Διάθεση Δωρεάν Ψηφιακής Υπογραφής σε κεφαλαιουχικές επιχειρήσεις μέλη του Επιμελητηρίου Πρέβεζας

23/11/2023, 8:33 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Sounds of Solidarity” για την Ημέρα της Μεσογείου 28 Νοεμβρίου 2023 με την Χορωδία Αρμονία και την πιανίστρια Ελεωνόρα Αποστολίδη

23/11/2023, 8:25 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ανακοίνωση της Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΠΣ Πρέβεζας – Λευκάδας

23/11/2023, 8:20 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites