Με ήθος και σε αυτή την εκλογική μάχη!

Για τον Στράτο Ιωάννου μπορούμε να γράψουμε πάρα πολλά. Αυτό που σίγουρα θα γράψουμε και μπορεί να το επιβεβαιώσει και ο ίδιος, είναι ότι από αυτό εδώ το μέσο, από το mypreveza.gr, κατά την διάρκεια της θητείας του ως Αντιπεριφερειάρχης, έχει δεχθεί πολλές φορές κριτική και μάλιστα σκληρή!

Αρκετές φορές του έχουμε καταλογίσει εφησυχασμό για ορισμένα πράγματα που ίσως μπορούσε να διεκδικήσει πιο δυναμικά, ίσως και όχι. Αυτά όμως που ποτέ δεν μπορέσαμε να αμφισβητήσουμε για τον Στράτο Ιωάννου είναι το ήθος με το οποίο πορεύεται σε όλη του την αυτοδιοικητική πορεία και το σημαντικό και πολύπλευρο έργο του. Διότι, όποιος ισχυριστεί ότι, ο Στράτος Ιωάννου δεν έχει κάνει έργο στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας ή δεν ζει στον Νομό ή εσκεμμένα το παραβλέπει.

Πολλοί τον χαρακτηρίζουν και δικαίως,  ως τον  «αρχιτέκτονα» της τουριστικής ανάπτυξης της Ηπείρου αφού κατάφερε να την συνδυάσει με τον πολιτισμό και την τοπική γαστρονομία. Το βέβαιο είναι, ότι από το 2010 έως και σήμερα, που ανέλαβε τα ινία ως Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, η Π.Ε Πρέβεζας έχει αλματώδη αύξηση στην ροή των επισκεπτών, ενώ έχει αυξηθεί κατακόρυφα ο τζίρος των επιχειρήσεων στο τουρισμό.

Από τα πιο σημαντικά πράγματα που κατάφερε να πετύχει στις θητείες του ο Στράτος Ιωάννου, ήταν η μεταβίβαση του δικαιώματος χρήσης των πρώην στρατοπέδων – κάστρων της πόλης, του Αγίου Ανδρέα και του Αγίου Γεωργίου, ικανοποιώντας ένα διαχρονικό αίτημα των πολιτών. Μάλιστα, η ανάπλαση του Κάστρου του Αγίου Ανδρέα, ένα έργο προϋπολογισμού 15 εκατ. ευρώ, είναι ένα μεγαλόπνοο σχέδιο που εδώ και πενήντα χρόνια ζητούσε η τοπική κοινωνία και σήμερα υλοποιείται, ενώ μόλις πριν λίγες ημέρες ξεκίνησε και το έργο Διαμόρφωσης της Τάφρου του Αγίου Ανδρέα, το οποίο εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Ηπειρος” και  χρηματοδοτείται με 2,2 εκατομμύρια ευρώ από την Περιφέρεια Ηπείρου.

Η κατασκευή της νέας σύγχρονης εισόδου για την πόλη της Πρέβεζας, με προϋπολογισμό 20 εκατ. ευρώ, είναι ακόμα ένα έργο που υλοποιείται και έτσι για πρώτη φορά στην Ελλάδα πρόκειται να απομακρυνθεί εθνικός δρόμος μέσα από αρχαιολογικό χώρο. Ο Αρχαιολογικός χώρος της Νικόπολης ενοποιείται και έτσι θα μπορέσει να κατατεθεί ο φάκελος υποψηφιότητας της, για την ένταξη στα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Σε συνδυασμό μάλιστα με την Πολιτιστική Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου, μέσω της οποίας αναστηλώνονται σημαντικά μνημεία, όπως το Αρχαίο Θέατρο της Νικόπολης, της Κασσώπης κ.α, η Πρέβεζα αναδεικνύει τον πολιτιστικό της πλούτο και αποκτά πλέον διεθνές κύρος.

Έντεκα νέοι κόμβοι στον Γοργόμυλο, στην Καμπή, στο Πολυστάφυλο, στο Ζέφυρο, στη Λασκαράτου, στην Φραξύλα, στον Βράχο, στην Αμμουδιά, στα Ριζά, στην Βαλανιδορράχη, στον Μεσοπόταμο και στην Λούτσα, έχουν κατασκευαστεί ή δημοπρατηθεί και ξεκινάει άμεσα η κατασκευή τους. Πρόκειται για έργα προϋπολογισμού 10 εκατομμυρίων ευρώ στο οδικό δίκτυο της Π.Ε Πρέβεζας.

Επίσης, έργα ζωτικής σημασίας, υλοποιούνται και βρίσκονται στο στάδιο της ολοκλήρωσης από την Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας. Έργα στα οποία έβαλε την προσωπική του σφραγίδα ο Στράτος Ιωάννου είναι, η Βελτίωση και εκσυγχρονισμός αλιευτικού καταφυγίου Μύτικα Δήμου Πρέβεζας προϋπολογισμού 3,5 εκατ. ευρώ, η αναβάθμιση των εγκαταστάσεων ιαματικών πηγών Πρέβεζας με έργα εκσυγχρονισμού και επέκτασης προϋπολογισμού 1,4 εκατ. ευρώ περίπου, η κατασκευή του Δικτύου Αποχέτευσης και Βιολογικού Καθαρισμού στα παράλια προϋπολογισμού 45 εκατ. ευρώ, έργα εκσυγχρονισμού των ΤΟΕΒ προυπολογισμού 11,5 εκατ. ευρώ, η δημιουργία καταδυτικών πάρκων σε Πρέβεζα και Πάργα και τα έργα αποκατάστασης και προστασίας λιμνοθαλάσσιων οικοσυστημάτων προϋπολογισμού.

Σχεδιάσαμε, μελετήσαμε, δημοπρατήσαμε και ολοκληρώνουμε έργα συνολικού προϋπολογισμού 160 εκατομμυρίων ευρώ.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ
ΣΤΑΘΕΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ
ΜΕ ΕΜΠΕΙΡΙΑ, ΕΡΓΑ, ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ!

#αξιοβίωτηανάπτυξηηπείρου #συνεχίζουμε_μαζί #πρέβεζα #στράτοςιωάννου #περιφέρειαηπείρου #αλέξανδροςκαχριμάνης

Δημοσιεύτηκε από Στράτος Ιωάννου στις Τρίτη, 3 Οκτωβρίου 2023

Το πιο πρόσφατο έργο που δημοπρατήθηκε από την Περιφέρεια Ηπείρου για την Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας είναι η  Ιόνια Ποδηλατική Διαδρομή, ένα έργο προϋπολογισμού 4 εκατ. ευρώ περίπου που χρηματοδοτήθηκε από το Ταμείο Ανάκαμψης και σύντομα ξεκινά η υλοποίηση του.

Όλα αυτά τα έργα δεν έγιναν από μόνα τους, ούτε με κάποιο μαγικό ραβδί! Κάποιος τα σχεδίασε, τα δρομολόγησε και τα υλοποίησε. Κάποιος που είχε  την έμπνευση, το όραμα, το μεράκι, την εργατικότητα και την εμπειρία.

Αυτός ο κάποιος είναι ο Στράτος Ιωάννου.

 

 

 

 

 

 

 

 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Υπήρχε και συνεργός στην υπόθεση με τα “μάγια” – Ταυτοποιήθηκε από την της Ασφάλεια

24/04/2024, 11:21 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναδείχτηκε ο οριστικός ανάδοχος για το έργο ανακαίνισης- εκσυγχρονισμού Νοσοκομείου Πρέβεζας

23/04/2024, 11:21 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

«Μια ιστορία για το ταξίδι της γραφής και του βιβλίου» ταξίδεψε στο 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας

23/04/2024, 11:13 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Τμήμα Πρέβεζας του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων πραγματοποιεί εκδήλωση και σας προσκαλει

23/04/2024, 10:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αλωνίζει στο Μαξίμου ο Καββαδάς – Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό για τον αγωγό ύδρευσης Πρέβεζας – Άρτας – Λευκάδας

23/04/2024, 10:49 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Η 24χρονη γάτα που ήθελε να αποχαιρετήσει τον αγαπημένο της άνθρωπο πριν φύγει η ίδια

23/04/2024, 10:27 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Χάλκινο μετάλλιο για την Κυριακή Τσαούση στα 400 μ. με εμπόδια των Πανελλήνιων Σχολικών Αγώνων Στίβου

23/04/2024, 9:57 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Λογοδοσία για την αγωγή της Εθνικής Τράπεζας από τον Δήμαρχο Πάργας

23/04/2024, 9:44 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites