Εξώδικο της εταιρείας Γιαννακόπουλου βάζει σε μπελάδες τον Δήμο Πάργας για το μίσθιο στο Κλιμάτι της Λούτσας

Σε εξώδικη διαμαρτυρία προς τον Δήμο Πάργας προχώρησε η εταιρείας συμφερόντων Γιαννακόπουλου “G&K INVESTMENT GROUP ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ” για το μίσθιο στη θέση “Κλιμάτι” της Λούτσας (Πρώην κατασκηνώσεις ΤΥΠΕΤ).

Η εταιρεία διαμαρτύρεται για απόκρυψη πληροφοριών από πλευράς του Δήμου Πάργας,για ελαττώματα του μισθίου, τόσο κατά την δημοσίευση της διακήρυξης, όσο και κατά την υπογραφή του συμβολαιογραφικού συμφωνητικού μίσθωσης.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η εταιρεία, μετά την παράδοση του μισθίου, διαπιστώθηκε ότι δεν μπορούσε να ξεκινήσει οποιαδήποτε οικοδομική εργασία στο ακίνητο, διότι η ζώνη αιγιαλού-παραλίας που βρίσκεται σε απόσταση 50 μέτρα από το μίσθιο δεν είναι οριοθετημένη και άρα δεν μπορεί να εκδοθεί καμία άδεια κατεδάφισης/δόμησης.

Επίσης, διαπιστώθηκε ότι, ο Δήμος δεν έχει προχωρήσει στην οριοθέτηση/διευθέτηση των δύο υδατορεμάτων που διέρχονται από το μίσθιο, γεγονός που επηρεάζει την προσφορότητα για άμεση λειτουργική χρήση του μισθίου ως χώρου τουριστικής δραστηριότητα με εγκαταστάσεις τουλάχιστον 4 αστέρων, σύμφωνα με τα όσα ορίζει το ΓΠΣ,  με αποτέλεσμα να εμποδίζεται για αόριστο χρόνο η συμφωνημένη βάση της μίσθωσης, χρήση του.

Και δεν είναι μόνο αυτά…

Από την έρευνα που έγινε στο Κτηματολόγιο προκύπτουν αναντιστοιχίες των στοιχείων που δήλωσε ο Δήμος σε σχέση με το μίσθιο, από αυτά που αναγράφει στο συμβολαιογραφικό συμφωνητικό μίσθωσης με αποτέλεσμα να παρεμποδίζεται η έκδοση οποιασδήποτε άδειας από την ΥΔΟΜ.

Επιπλέον, στο μίσθιο υπάρχει καταφύγιο Άγριας Ζωής, γεγονός που καθιστά άδηλη την ολωσδιόλου αξιοποίηση του για την χρήση που δημοπρατήθηκε … κάτι που εκκρεμεί να διευκρινιστεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα παραπάνω επιβεβαιώνονται και από δύο γνωμοδοτήσεις μία της Νομικής και μία της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Πάργας, οι οποίες αναφέρουν ότι για να εκδοθεί άδεια δόμησης θα πρέπει να διευθετηθούν τα παραπάνω.

Η εταιρεία με αίτημα της στις 7 Ιουλίου 2023 ζήτησε μετάθεση καταβολής του μισθώματος προκειμένου να αναλάβει η ίδια με δική της δαπάνη την έναρξη των διαδικασιών οριοθέτησης των δύο διερχόμενων ρεμάτων και την οριστικοποίηση της οριογραμμής του αιγιαλού. Το αίτημα απορρίφθηκε από τον Δήμο Πάργας, ο οποίος απείλησε με έξωση την εταιρεία, η οποία κατέβαλε μίσθωμα ύψους 110.780€ με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος προς άσκηση ένδικων μέσων κατά αυτής της ταμειακής βεβαίωσης. Δηλαδή, αν η εταιρεία δικαιωθεί, ο Δήμος θα πρέπει να επιστρέψει σε αυτή το μίσθωμα …

Τέλος, η εταιρεία καλεί με το εξώδικο της τον Δήμο Πάργας, να διορθώσει ο ίδιος με δική του ευθύνη και δαπάνες, τα ελαττώματα του μισθίου στη θέση “Κλιμάτι” της Λούτσας.

 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Υπήρχε και συνεργός στην υπόθεση με τα “μάγια” – Ταυτοποιήθηκε από την της Ασφάλεια

24/04/2024, 11:21 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναδείχτηκε ο οριστικός ανάδοχος για το έργο ανακαίνισης- εκσυγχρονισμού Νοσοκομείου Πρέβεζας

23/04/2024, 11:21 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

«Μια ιστορία για το ταξίδι της γραφής και του βιβλίου» ταξίδεψε στο 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας

23/04/2024, 11:13 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Τμήμα Πρέβεζας του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων πραγματοποιεί εκδήλωση και σας προσκαλει

23/04/2024, 10:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αλωνίζει στο Μαξίμου ο Καββαδάς – Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό για τον αγωγό ύδρευσης Πρέβεζας – Άρτας – Λευκάδας

23/04/2024, 10:49 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Η 24χρονη γάτα που ήθελε να αποχαιρετήσει τον αγαπημένο της άνθρωπο πριν φύγει η ίδια

23/04/2024, 10:27 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Χάλκινο μετάλλιο για την Κυριακή Τσαούση στα 400 μ. με εμπόδια των Πανελλήνιων Σχολικών Αγώνων Στίβου

23/04/2024, 9:57 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Λογοδοσία για την αγωγή της Εθνικής Τράπεζας από τον Δήμαρχο Πάργας

23/04/2024, 9:44 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites