Βήμα στο αύριο : Μηνύματα νίκης από την πρώτη Κυριακή και στην Πάργα για τον Αχιλλέα Γκούμα

Σε νικητήριο κλίμα και παρουσία πλήθους κόσμου, πραγματοποιήθηκε στην Παραλία της Πάργας η κεντρική προεκλογική ομιλία του Υποψηφίου Δημάρχου Πάργας, Αχιλλέα Γκούμα.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού “Βήμα στο αύριο” για τον Δήμο Πάργας παρουσίασε το πρόγραμμα και τις θέσεις του, θέτοντας ώς βάση στην ομιλία του την επανεκκίνηση του Δήμου Πάργας. Μετά το πέρας της ομιλίας του, έγινε η παρουσίαση των υποψηφίων δημοτικών και τοπικών συμβούλων του συνδυασμού.

Ο Αχιλλέας Γκούμας στην διάρκεια της ομιλίας του εξέφρασε την αισιοδοξία του για την νικηφόρα έκβαση των εκλογών για τον συνδυασμό του, τονίζοντας μεταξύ άλλων: “Είμαι αισιόδοξος!Γιατί έχω δίπλα μου ανθρώπους, οι οποίοι μου δίνουν δύναμη, έμπνευση και κουράγιο να προχωρώ και να αγωνίζομαι για το μέλλον του Δήμου μας.Γιατί τις πραγματικές αλλαγές τις φέρνει η ίδια η κοινωνία. Δεν έρχονται με εντολές ή διαταγές, ούτε κουνώντας το δάκτυλο, Έρχονται με έμπνευση. Με πίστη ο ένας στον άλλον. Και με σχέδιο. Όλοι μαζί πάμε να γράψουμε την δική μας ιστορία. Όλοι μαζί πάμε να απελευθερώσουμε τις δυνατότητες των ανθρώπων της Πάργας. Όχι στα λόγια, αλλά στην πράξη”.

Ο Υποψήφιος Δήμαρχος Πάργας αναφέρθηκε επίσης στις προκλήσεις της επόμενης πενταετίας λέγοντας : Ο Δήμος μας δεν αντέχει άλλη μια πενταετία στασιμότητας και μίνιμουμ διαχείρισης. Σήμερα και για τα επόμενα χρόνια, στη χώρα μας, θα τρέχουν σημαντικά χρηματοδοτικά εργαλεία, τα οποία οφείλουμε να αξιοποιήσουμε. Και για να τα αξιοποιήσουμε πρέπει να έχουμε πρόσβαση στα κέντρα των αποφάσεων. Για να δημιουργήσουμε τις υποδομές που χρειάζεται ο τόπος μας για την ανάπτυξη του και την ευημερία του. Θέλει δουλειά, θέλει κόπο και θέλει χρόνο. Δεν υπάρχουν μάγοι, δεν υπάρχουν μαγικά ραβδιά. Χρειάζεται σχέδιο,πρόγραμμα και συνεργασία. Συνεργασία με τους εργαζόμενους του Δήμου, με εξωτερικούς φορείς, με εξειδικευμένους επιστήμονες, με την Περιφέρεια, με την Κυβέρνηση, μα πάνω από όλα με εσάς τους ίδιους τους Δημότες. Γιατί θέλουμε ένα Δήμο Πάργας φιλικό προς όλους. Ακούμε τους προβληματισμούς σας και μαζί βρίσκουμε τις καλύτερες λύσεις. Θα χρειαστεί να συγκρουστούμε με μικρά και μεγάλα συμφέροντα και κατεστημένα. Για αυτό και ζητάμε ξεκάθαρη εντολή. Για να υλοποιήσουμε το πρόγραμμα που μαζί σχεδιάσαμε” και μίλησε για τις άμεσες προτεραιότητες του συνδυασμού για την Δημοτική Ενότητα Πάργας υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων “Δεσμευόμαστε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο θα συνεδριάζει ΚΑΙ στην Πάργα. Γιατι ο Δήμος μας είναι ΕΝΑ. Σχεδιάζουμε την αναβάθμιση του βιολογικού καθαρισμού της Πάργας μέσω ΕΣΠΑ. Μελετάμε την δημιουργία δημοτικών χώρων στάθμευσής, σε αντίθεση με την νυν δημοτική αρχή, που “πέταξε” την καλύτερη ευκαιρία να λύσει το πρόβλημα, νοικιάζοντας το κάμπινγκ από το κληροδότημα Μαρίκας Στύλου. Δεν το έκανε και για μία ακόμα φορά δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες μας. Εμείς θα προχωρήσουμε άμεσα στην αναστήλωση του ιστορικού κτιρίου Βασιλά. Με όσα χρήματα έχουν αφήσει από την αρχική χρηματοδότηση, αφού τροποποιήσαν 4 φορές την αρχική μελέτη από το 2019 μέχρι σήμερα. Θα συνεχίσουμε την μελέτη για την θωράκηση του λιμανιού της Πάργας από τους Νότιους ανέμους.Ένας ακόμα στόχος μας είναι η σύνταξη μίας νέας σύγχρονης κυκλοφορίακής μελέτης που τόσο πολύ χρειάζεται η Πάργα. Μελετάμε την δημιουργία αναπτυξιακής εταιρείας του Δήμου η οποία θα φέρει νέες θέσεις εργασίας στον τόπο μας. Επίσης, χρειάζεται να υλοποιηθεί επιτέλους η μελέτη του δρόμου που θα συνδέει το Καρτέρι με την Αγιά. Χρειάζεται να παλέψουμε για την άμεση επαναλειτουργία του Παιδικού Σταθμού στην Αγιά. Σχεδιάζουμε ολικές παρεμβάσεις για την εύκολη και ασφαλή πρόσβαση σε όλες τις παραλίες του Δήμου μας”.

Τέλος, έκανε εκτενή αναφορά στο Κέντρο Υγείας Πάργας επαναλαμβάνοντας ότι θα δώσει κίνητρα σε νέους γιατρούς και νοσηλευτές για να έρθουν να εργαστούν σε αυτό και στην επιτροπή τουρισμού που όπως τόνισε είναι Ένα αναπτυξιακό εργαλείο που θα μπορούσε να συνεισφέρει πολλά στην ανάπτυξη του τόπου μας και που τα τελευταία τέσσερα χρόνια απαξιώθηκε σκόπιμα. Που σχεδόν ποτέ δεν συνεδρίασε και που οι προτάσεις των μελών της ποτέ δεν συζητήθηκαν και ποτέ δεν αξιολογήθηκαν”.

TAGS:


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Υπήρχε και συνεργός στην υπόθεση με τα “μάγια” – Ταυτοποιήθηκε από την της Ασφάλεια

24/04/2024, 11:21 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναδείχτηκε ο οριστικός ανάδοχος για το έργο ανακαίνισης- εκσυγχρονισμού Νοσοκομείου Πρέβεζας

23/04/2024, 11:21 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

«Μια ιστορία για το ταξίδι της γραφής και του βιβλίου» ταξίδεψε στο 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας

23/04/2024, 11:13 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Τμήμα Πρέβεζας του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων πραγματοποιεί εκδήλωση και σας προσκαλει

23/04/2024, 10:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αλωνίζει στο Μαξίμου ο Καββαδάς – Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό για τον αγωγό ύδρευσης Πρέβεζας – Άρτας – Λευκάδας

23/04/2024, 10:49 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Η 24χρονη γάτα που ήθελε να αποχαιρετήσει τον αγαπημένο της άνθρωπο πριν φύγει η ίδια

23/04/2024, 10:27 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Χάλκινο μετάλλιο για την Κυριακή Τσαούση στα 400 μ. με εμπόδια των Πανελλήνιων Σχολικών Αγώνων Στίβου

23/04/2024, 9:57 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Λογοδοσία για την αγωγή της Εθνικής Τράπεζας από τον Δήμαρχο Πάργας

23/04/2024, 9:44 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites