Λίνα Μενδώνη : Το Σεπτέμβριο του 2025 θα υποβληθεί ο φάκελος της Νικόπολης – Το 2026 να εξεταστεί από την Επιτροπή της UNESCO

Τηλεδιάσκεψη Περιφερειάρχη Ηπείρου και Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Πρέβεζας με την Υπουργό Πολιτισμού για τα έργα πολιτισμού της επόμενης προγραμματικής περιόδου στην  Ήπειρο και το φάκελο ένταξης της αρχαίας Νικόπολης στα Μνημεία της UNESCO.

Στράτος Ιωάννου: Συνεχίζουμε συντονισμένα τις ενέργειες για την ανάδειξη του πολιτισμικού μας πλούτου και των μνημείων μας – Κατάθεση του φακέλου για την ένταξη της αρχαίας Νικόπολης στα Μνημεία της UNESCO το Σεπτέμβριο του 2025

Σε συνέχεια της πολύ επιτυχημένης Ο.Χ.Ε. της Πολιτιστικής Διαδρομής στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2023 τηλεδιάσκεψημε θέμα τα έργα πολιτισμού της επόμενης προγραμματικής περιόδου στην Ήπειρο και την προετοιμασία του φακέλου για την ένταξη της αρχαίας Νικόπολης στα Μνημεία της UNESCO.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν η Υπουργός Πολιτισμού κα Λίνα Μενδώνη, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Πρέβεζας κ. Στράτος Ιωάννου, ο Πρόεδρος του Διαζώματος κ. Σταύρος Μπένος, η Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Ηπείρου και η Διαχειριστική Αρχή του Υπουργείου Πολιτισμού.

Στην σύσκεψη συζητήθηκαν:

α) Τα μνημεία στα οποία θα γίνουν εργασίες την επόμενη προγραμματική περίοδο καθώς και οι προϋπολογισμοί για τα έργα πολιτισμού στην Περιφέρεια Ηπείρου και στην Π.Ε Πρέβεζας και για τα άυλα έργα, όπως προβολή, ψηφιοποίηση κλπ.

β) Η προετοιμασία του φακέλου για την ένταξη της αρχαίας Νικόπολης στα Μνημεία της UNESCO.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης η Υπουργός επανέλαβε τη δέσμευσή της και μάλιστα τόνισε ότι είναι κυβερνητική απόφαση ότι το Σεπτέμβριο του 2025 θα υποβληθεί ο φάκελος της Νικόπολης, ώστε το 2026 να εξεταστεί από την Επιτροπή της UNESCO και συμφωνήθηκε η Επιτροπή για τον φάκελο της Αρχαίας Νικόπολης να συνεδριάσει στις 5 Νοεμβρίου, προκειμένου να προχωρήσει η ολοκλήρωσή του.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας, κ. Στράτος Ιωάννου, δήλωσε:

«Η περαιτέρω ανάδειξη των μνημείων μας και εν προκειμένω το αρχαίο θέατρο της Νικόπολης, το αρχαίο στάδιο, το κτίριο υποδοχής, οι διαδρομές μέσα στο αρχαιολογικό πάρκο, το αρχαίο θέατρο της Κασσώπης και η ένταξη της Αρχαίας Νικόπολης στα Μνημεία της UNESCO αποτελούν προτεραιότητα για εμάς. Είμαι πολύ χαρούμενος από το αποτέλεσμα της σημερινής τηλεδιάσκεψης και τις δεσμεύσεις της Υπουργού, όσον αφορά τις ημερομηνίες ένταξης της Αρχαίας Νικόπολης. Ο φάκελος της Αρχαίας Νικόπολης προχωράει και τα έργα που θα υλοποιηθούν στο Νομό Πρέβεζας είναι, κατ’ ελάχιστο, της τάξεως των 15-20 εκ. ευρώ. Κάθε χρόνο  εντάσσεται ένα ελληνικό μνημείο στα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς  της UNESCO. Το 2025 θα γίνει η ένταξη του Ολύμπου και η τελική υποβολή του φακέλου της Νικόπολης θα γίνει τον Σεπτέμβριο του 2025, ώστε το 2026 να εξεταστεί η ένταξη της Αρχαίας Νικόπολης από την Επιτροπή της UNESCO». 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Υπήρχε και συνεργός στην υπόθεση με τα “μάγια” – Ταυτοποιήθηκε από την της Ασφάλεια

24/04/2024, 11:21 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναδείχτηκε ο οριστικός ανάδοχος για το έργο ανακαίνισης- εκσυγχρονισμού Νοσοκομείου Πρέβεζας

23/04/2024, 11:21 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

«Μια ιστορία για το ταξίδι της γραφής και του βιβλίου» ταξίδεψε στο 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας

23/04/2024, 11:13 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Τμήμα Πρέβεζας του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων πραγματοποιεί εκδήλωση και σας προσκαλει

23/04/2024, 10:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αλωνίζει στο Μαξίμου ο Καββαδάς – Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό για τον αγωγό ύδρευσης Πρέβεζας – Άρτας – Λευκάδας

23/04/2024, 10:49 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Η 24χρονη γάτα που ήθελε να αποχαιρετήσει τον αγαπημένο της άνθρωπο πριν φύγει η ίδια

23/04/2024, 10:27 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Χάλκινο μετάλλιο για την Κυριακή Τσαούση στα 400 μ. με εμπόδια των Πανελλήνιων Σχολικών Αγώνων Στίβου

23/04/2024, 9:57 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Λογοδοσία για την αγωγή της Εθνικής Τράπεζας από τον Δήμαρχο Πάργας

23/04/2024, 9:44 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites