Εξώδικο της εταιρείας Γιαννακόπουλου βάζει σε μπελάδες τον Δήμο Πάργας για το μίσθιο στο Κλιμάτι της Λούτσας

Σε εξώδικη διαμαρτυρία προς τον Δήμο Πάργας προχώρησε η εταιρείας συμφερόντων Γιαννακόπουλου “G&K INVESTMENT GROUP ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ” για το μίσθιο στη θέση “Κλιμάτι” της Λούτσας (Πρώην κατασκηνώσεις ΤΥΠΕΤ).

Η εταιρεία διαμαρτύρεται για απόκρυψη πληροφοριών από πλευράς του Δήμου Πάργας,για ελαττώματα του μισθίου, τόσο κατά την δημοσίευση της διακήρυξης, όσο και κατά την υπογραφή του συμβολαιογραφικού συμφωνητικού μίσθωσης.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η εταιρεία, μετά την παράδοση του μισθίου, διαπιστώθηκε ότι δεν μπορούσε να ξεκινήσει οποιαδήποτε οικοδομική εργασία στο ακίνητο, διότι η ζώνη αιγιαλού-παραλίας που βρίσκεται σε απόσταση 50 μέτρα από το μίσθιο δεν είναι οριοθετημένη και άρα δεν μπορεί να εκδοθεί καμία άδεια κατεδάφισης/δόμησης.

Επίσης, διαπιστώθηκε ότι, ο Δήμος δεν έχει προχωρήσει στην οριοθέτηση/διευθέτηση των δύο υδατορεμάτων που διέρχονται από το μίσθιο, γεγονός που επηρεάζει την προσφορότητα για άμεση λειτουργική χρήση του μισθίου ως χώρου τουριστικής δραστηριότητα με εγκαταστάσεις τουλάχιστον 4 αστέρων, σύμφωνα με τα όσα ορίζει το ΓΠΣ,  με αποτέλεσμα να εμποδίζεται για αόριστο χρόνο η συμφωνημένη βάση της μίσθωσης, χρήση του.

Και δεν είναι μόνο αυτά…

Από την έρευνα που έγινε στο Κτηματολόγιο προκύπτουν αναντιστοιχίες των στοιχείων που δήλωσε ο Δήμος σε σχέση με το μίσθιο, από αυτά που αναγράφει στο συμβολαιογραφικό συμφωνητικό μίσθωσης με αποτέλεσμα να παρεμποδίζεται η έκδοση οποιασδήποτε άδειας από την ΥΔΟΜ.

Επιπλέον, στο μίσθιο υπάρχει καταφύγιο Άγριας Ζωής, γεγονός που καθιστά άδηλη την ολωσδιόλου αξιοποίηση του για την χρήση που δημοπρατήθηκε … κάτι που εκκρεμεί να διευκρινιστεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα παραπάνω επιβεβαιώνονται και από δύο γνωμοδοτήσεις μία της Νομικής και μία της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Πάργας, οι οποίες αναφέρουν ότι για να εκδοθεί άδεια δόμησης θα πρέπει να διευθετηθούν τα παραπάνω.

Η εταιρεία με αίτημα της στις 7 Ιουλίου 2023 ζήτησε μετάθεση καταβολής του μισθώματος προκειμένου να αναλάβει η ίδια με δική της δαπάνη την έναρξη των διαδικασιών οριοθέτησης των δύο διερχόμενων ρεμάτων και την οριστικοποίηση της οριογραμμής του αιγιαλού. Το αίτημα απορρίφθηκε από τον Δήμο Πάργας, ο οποίος απείλησε με έξωση την εταιρεία, η οποία κατέβαλε μίσθωμα ύψους 110.780€ με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος προς άσκηση ένδικων μέσων κατά αυτής της ταμειακής βεβαίωσης. Δηλαδή, αν η εταιρεία δικαιωθεί, ο Δήμος θα πρέπει να επιστρέψει σε αυτή το μίσθωμα …

Τέλος, η εταιρεία καλεί με το εξώδικο της τον Δήμο Πάργας, να διορθώσει ο ίδιος με δική του ευθύνη και δαπάνες, τα ελαττώματα του μισθίου στη θέση “Κλιμάτι” της Λούτσας.

 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Η Μενδώνη επιμένει για έργα στην Νικόπολη – Ευρεία συσκεψη στο Υπουργείο Πολιτισμού

05/12/2023, 3:04 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

“Στην Πρέβεζα αν δεν έχεις λεφτά να πας σε γιατρό, πεθαίνεις”

05/12/2023, 8:36 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

“Σφάξε με, αγά μου, ν’ αγιάσω”

28/11/2023, 8:37 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Έρχεται Πρέβεζα για το Νοσοκομείο ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος;

28/11/2023, 4:14 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αλ. Καχριμάνης : “Είναι σαν μας θεωρούν Αλβανία εδώ…”

23/11/2023, 8:54 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Η ανακοίνωση του Λιμεναρχείου Πρέβεζας για το τραγικό δυστύχημα στο Βαθύ

23/11/2023, 8:51 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Πρέβεζα» μοίρασε παραδοσιακά πολυσπόρια

23/11/2023, 8:43 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνεχίζεται η Διάθεση Δωρεάν Ψηφιακής Υπογραφής σε κεφαλαιουχικές επιχειρήσεις μέλη του Επιμελητηρίου Πρέβεζας

23/11/2023, 8:33 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites