Μιχάλης Διακομιχάλης : Ένας « Πρεβεζάνος » από την Νίσυρο

Θεωρώ συνειδητή υποχρέωσή μου με το κείμενο αυτό να ευχαριστήσω δημόσια τον καθηγητή και πρώην πρόεδρο  ( 2013-2017  ) του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου  Ιωαννίνων στην  Πρέβεζα  Μιχάλη Διακομιχάλη. Πρώτα για το σπουδαίο επιστημονικό του έργο σε αυτό για δύο δεκαετίες  και κυρίως όμως  για τον ανιδιοτελή προσωπικό αγώνα που έδωσε όλα αυτά τα χρόνια για την ουσιαστική αναβάθμιση, την παραμονή του στην πόλη μας και τη μεταφορά του συνόλου της Οικονομικής Σχολής του Π.Ι. στις ΆΡΙΣΤΕΣ εγκαταστάσεις της Πρέβεζας.

Ο Μιχάλης  Διακομιχάλης διορίστηκε καθηγητής στο τμήμα το 2000 και εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Πρέβεζα, όπως ο νόμος επιτάσσει , δημιουργώντας ένα βαθύ ψυχικό , πνευματικό και κοινωνικό δεσμό με τους σπουδαστές, την πόλη και τους κατοίκους της .

Ανέβηκε και καθιερώθηκε με την αξία του στο απαιτητικό λειτούργημα του πανεπιστημιακού δασκάλου και συμπύκνωσε με τη στάση και τη συμπεριφορά του  το ρόλο του ανθρώπου, του οικογενειάρχη , του επιστήμονα και του ενεργού πολίτη μέσα στην κοινωνία μας λειτουργώντας πράγματι σαν « Πρεβεζάνος » .

Αγωνιστής της αλήθειας έδωσε φωνή στο μέγιστο πρόβλημα παραμονής και αναβάθμισης της σχολής και ήταν μια από τις ελάχιστες « εσωτερικές » ανάσες της για την καταξίωση στην Πρέβεζα ενός Ανώτατου Ιδρύματος .

Η αγάπη για το καθήκον του τον έκανε να βλέπει την πραγματικότητα και τον υποχρέωσε να την αναδείξει και να την υπερασπιστεί .

Στάθηκε με αξεπέραστο θάρρος μπροστά στις ύποπτες και ιδιοτελείς θέσεις ορισμένων και για αυτό έγινε στόχος και κυνηγήθηκε ,    εισπράττοντας πίκρα και αχαριστία από ανθρώπους που στήριξε άδολα και ανυπόκριτα .

Με σπάνια ευθύτητα,  κατανοητό τρόπο και γενναιότητα υπερασπίστηκε, σε όλες τις δημόσιες συζητήσεις που του έδωσαν βήμα – ο μόνος από το διδακτικό προσωπικό !!! -, το Πανπρεβεζάνικο αίτημα για παραμονή της Σχολής στην πόλη μας  , την ισχυροποίησή της και την πλήρη εφαρμογή των νόμων στη λειτουργία της .

Δεν προσπάθησε να περάσει σαν λαθρεπιβάτης προσωπικών συμφερόντων από την  Πρέβεζα και δυστυχώς αυτή η τίμια στάση και το μέγεθος των αγώνων του δεν αναγνωρίστηκε και ούτε ήταν παράδειγμα για κάποιους « υψηλόβαθμους » συμπολίτες μας    .

Από το νέο έτος ο καθηγητής Μ. Διακομιχάλης θα διδάσκει στο « Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας » που έχει έδρα στις Σέρρες και απαλλαγμένος από την πολεμική ,  των ανθρώπινων « σκιών », που βίωσε τελευταία κατά την εδώ παραμονή του θα υπηρετεί πλέον απρόσκοπτα την καθημερινή Ακαδημαϊκή Πράξη που έμπρακτα πάντα τον ξεχωρίζει .

 Αγαπητέ Μ. Διακομιχάλη , διερμηνεύοντας , όπως θέλω να πιστεύω και την ψυχική διάθεση των απλών συμπολιτών μου , σου καταθέτω την εκτίμηση και τον σεβασμό μας για τον προσωπικό και ψυχοφθόρο αγώνα σου υπεράσπισης ενός σημαντικού συμφέροντας του τόπου μας. Στην Πρέβεζα, που αποδεδειγμένα  Αγαπάς θα είσαι πάντα ευπρόσδεκτος .

                                                              Λογοθέτης Κώστας

Ερώτημα: το πάντα εκτός επικαιρότητας θέμα  του Πανεπιστημιακού Τμήματος θα απασχολήσει τους θεσμικούς πάλι, όταν θα συνεδριάσει η Σύγκλητος για την μεταφορά του στα Ιωάννινα;

Από ότι γνωρίζω η πρόταση του συλλόγου διδασκόντων στο τμήμα είναι ακόμη « επικίνδυνα » ενεργή  προς αυτή την απαίτηση .


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Υπήρχε και συνεργός στην υπόθεση με τα “μάγια” – Ταυτοποιήθηκε από την της Ασφάλεια

24/04/2024, 11:21 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναδείχτηκε ο οριστικός ανάδοχος για το έργο ανακαίνισης- εκσυγχρονισμού Νοσοκομείου Πρέβεζας

23/04/2024, 11:21 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

«Μια ιστορία για το ταξίδι της γραφής και του βιβλίου» ταξίδεψε στο 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας

23/04/2024, 11:13 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Τμήμα Πρέβεζας του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων πραγματοποιεί εκδήλωση και σας προσκαλει

23/04/2024, 10:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αλωνίζει στο Μαξίμου ο Καββαδάς – Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό για τον αγωγό ύδρευσης Πρέβεζας – Άρτας – Λευκάδας

23/04/2024, 10:49 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Η 24χρονη γάτα που ήθελε να αποχαιρετήσει τον αγαπημένο της άνθρωπο πριν φύγει η ίδια

23/04/2024, 10:27 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Χάλκινο μετάλλιο για την Κυριακή Τσαούση στα 400 μ. με εμπόδια των Πανελλήνιων Σχολικών Αγώνων Στίβου

23/04/2024, 9:57 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Λογοδοσία για την αγωγή της Εθνικής Τράπεζας από τον Δήμαρχο Πάργας

23/04/2024, 9:44 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites