“Δημιουργική ασάφεια” του Δήμου Πάργας σχετικά με το μίσθωμα στο Κλιμάτι της Λούτσας

Ανακοίνωση για το σοβαρό, όπως προκύπτει, θέμα του ύψους καταβολής του μισθώματος από την εταιρία  Black Delta του ομίλου Γιαννακόπουλου για το δημοτικό ακίνητο στη θέση Κλιμάτι της Λούτσας (πρώην κατασκηνώσεις ΤΥΠΕΤ), εξέδωσε η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Πάργας.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

Την Τρίτη , 5/9/2023 λάβαμε από το τμήμα εσόδων του Δήμου Πάργας την έξης απάντηση (επισυνάπτεται στο δελτίο τύπου) , σχετικά με το θέμα της καταβολής του πόσου των 440.000 ευρώ από την εταιρία  Black Delta του ομίλου Γιαννακόπουλου σχετικά με τη μίσθωση από αυτήν του δημοτικού ακινήτου στη θέση Κλιμάτι της Λούτσας (πρώην κατασκηνώσεις ΤΥΠΕΤ).

Θεωρούμε την απάντηση αόριστη , χωρίς να συνοδεύεται από τα απαραίτητα αποδεικτικά έγγραφα.

 Από τα πολύ λίγα οικονομικά και νομικά που γνωρίζουμε βγάλαμε το εξής συμπέρασμα: Η Δημοτική Αρχή αυτό που κάνει είναι να προσθέτει στην εγγυητική επιστολή (330.000 ευρώ)  που ήταν υποχρεωμένος να καταθέσει ο Όμιλος Γιαννακόπουλου  και το ποσό ενός τετραμήνου του 2023 (1-3-2023 έως 30-6-2023=110.000 ευρώ) και έτσι βγάζει ότι έχει εισπράξει 440.000 ευρώ.

 Ως γνωστό η εγγυητική επιστολή δεν είναι <<ζεστό χρήμα>>. Είναι ένα έγγραφο που εκδίδεται από ένα χρηματοοικονομικό οργανισμό , κυρίως τράπεζες , και ενεργεί ως εγγύηση τήρησης, από τον εντολέα (αυτόν για τον οποίο παρέχεται η εγγύηση , εδώ Όμιλος Γιαννακόπουλου), υποχρεώσεων οικονομικού ή άλλου περιεχομένου σε έναν δικαιούχο (εδώ Δήμος Πάργας) και οι οποίες απορρέουν από διατάξεις νόμου ή από νόμιμες συναλλαγές. Μπορεί να είναι καθορισμένης ή αορίστου διάρκειας. Δημιουργείται λοιπόν μια τριμερής σχέση, με εμπλεκόμενα μέρη τον εγγυητή (λογικά κάποια τράπεζα ή άλλος χρηματοοικονομικός οργανισμός), τον εντολέα (στην περίπτωσή μας Όμιλος Γιαννάκοπουλος) και τον δικαιούχο (στην περίπτωσή μας ο Δήμος Πάργας). Οι εγγυητικές επιστολές είναι στην ουσία συμβάσεις (δικαιοπραξίες, δηλαδή απλά χαρτιά και όχι <<ζεστό χρήμα>>) με τις οποίες ο χρηματοοικονομικός οργανισμός αναλαμβάνει την υποχρέωση προς το δικαιούχο, ότι στην περίπτωση που ο οφειλέτης δεν εκπληρώσει την υποχρέωσή του, θα την εκπληρώσει ο εγγυητής και θα την εκπληρώσει για το ορισμένο ποσό που αναγράφεται, πάντα επακριβώς, στο σώμα της εγγυητικής επιστολής.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση θα συμφωνήσουμε ότι  η νυν Δημοτική Αρχή πρωτοπορεί και πρωτοτυπεί σε πολλούς τομείς , με σίγουρη πρωτιά τα οικονομικά. Μας θυμίζει τη δημιουργική ασάφεια του πρώην υπουργού οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ , κυρίου Βαρουφάκη.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Υπήρχε και συνεργός στην υπόθεση με τα “μάγια” – Ταυτοποιήθηκε από την της Ασφάλεια

24/04/2024, 11:21 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναδείχτηκε ο οριστικός ανάδοχος για το έργο ανακαίνισης- εκσυγχρονισμού Νοσοκομείου Πρέβεζας

23/04/2024, 11:21 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

«Μια ιστορία για το ταξίδι της γραφής και του βιβλίου» ταξίδεψε στο 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας

23/04/2024, 11:13 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Τμήμα Πρέβεζας του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων πραγματοποιεί εκδήλωση και σας προσκαλει

23/04/2024, 10:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αλωνίζει στο Μαξίμου ο Καββαδάς – Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό για τον αγωγό ύδρευσης Πρέβεζας – Άρτας – Λευκάδας

23/04/2024, 10:49 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Η 24χρονη γάτα που ήθελε να αποχαιρετήσει τον αγαπημένο της άνθρωπο πριν φύγει η ίδια

23/04/2024, 10:27 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Χάλκινο μετάλλιο για την Κυριακή Τσαούση στα 400 μ. με εμπόδια των Πανελλήνιων Σχολικών Αγώνων Στίβου

23/04/2024, 9:57 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Λογοδοσία για την αγωγή της Εθνικής Τράπεζας από τον Δήμαρχο Πάργας

23/04/2024, 9:44 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites