Ψηφιακά υδρόμετρα παλιάς τεχνολογίας ετοιμάζεται να προμηθευτεί ο Δήμος Πάργας;

Η Δημοτική Αρχή με ανακοίνωση της ενημέρωσε τους δημότες ότι προκήρυξε διεθνή ηλεκτρονικό μειοδοτικό διαγωνισμό για το έργο «ΟΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΙΚΤΥΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΡΓΑΣ»,  χρηματοδότηση ύψους 3.423.000€ από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Ο συνδυασμός Βήμα στο αύριο για τον Δήμο Πάργας με επικεφαλής υποψήφιο Δήμαρχο  τον Αχιλλέα Γκούμα, σε ανακοίνωση του θέτει κάποια βασικά ερωτήματα που χρίζουν απάντησης.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση αναφέρει : “Ο συνδυασμός Βήμα στο αύριο για τον Δήμο Πάργας χωρίς διάθεση στείρας πολιτικής αντιπαράθεσης χαιρετίζει κάθε προσπάθεια αναβάθμισης που γίνεται. Ωστόσο, έχοντας ως προτεραιότητας την διαφύλαξη των συμφερόντων των δημοτών, οφείλουμε να θέσουμε στην Δημοτική αρχή ορισμένα σημαντικά ερωτήματα.

Όπως περιγράφεται στα τεύχη του διαγωνισμού, σκοπός της μελέτης είναι η εγκατάσταση σύγχρονων ψηφιακών μετρητών, τελευταίας τεχνολογίας οι οποίοι θα καταγράφουν το νερό με τη μεγαλύτερη δυνατή ακρίβεια και θα μεταδίδουν τα δεδομένα τους ασύρματα. Παρόλα αυτά στις τεχνικές προδιαγραφές της μελέτης διαπιστώσαμε ότι οι προδιαγραφόμενοι μετρητές είναι μηχανικοί υδρομετρητές με φτερωτές, γρανάζια και άλλα μέρη που με την πάροδο του χρόνου φθείρονται, μπλοκάρουν και τελικά καταγράφουν με πολύ χαμηλή ακρίβεια. 

Μέσω των προγραμμάτων του ταμείου ανάκαμψης, του ΥΜΕΠΕΡΑΑ, των ΠΕΠ, του Αντώνης Τρίτσης και του Φιλόδημου έχουν δημοπρατηθεί δεκάδες όμοιου αντικειμένου προμήθειες οι οποίες στο σύνολό τους περιλαμβάνουν ψηφιακούς υδρομετρητές υπερηχητικούς ή ηλεκτρομαγνητικούς ή άλλης τεχνολογίας χωρίς κινούμενα μέρη άρα χωρίς φθορές και εμπλοκές και με δυνατότητα καταγραφής για όλη τη διάρκεια της ζωής τους με τη μέγιστη δυνατή ακρίβεια. Αυτοί μάλιστα οι μετρητές έχουν μπαταρία 15 ετών και ακρίβεια καταγραφής ακόμα και της τρεχόμενης σταγόνας νερού, σε αντίθεση με τους υδρομετρητές που προδιαγράφονται οι οποίοι έχουν χαμηλό όριο ακρίβειας.

Ποιος είναι ο λόγος που επιλέγονται παλαιάς τεχνολογίας μηχανικοί υδρομετρητές με τόσο μεγάλη μάλιστα προϋπολογιστική αξία και όχι σύγχρονοι ηλεκτρονικοί;  

Επιπλέον, οφείλουμε να επισημάνουμε ότι, οι τεχνικές προδιαγραφές της μελέτης είναι πολύ αυστηρές και περιορίζουν κατάφορα τον ανταγωνισμό χωρίς να δίνουν καμία προστιθέμενη αξία στη σύμβαση”. 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΑΠΕΝΤΑΧΘΗΚΕ το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του Κλειστού Γυμναστηρίου στο 1 ο ΓΕΛ του Δήμου Πρέβεζας

30/01/2024, 1:04 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites