Ο Σταύρος Μπένος εξήρε το έργο του Στράτου Ιωάννου

Το έργο του Αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας κ. Στράτου Ιωάννου εξήρε ο Πρόεδρος του Σωματείου Διάζωμα κ. Σταύρος Μπένος κατά τις εργασίες της  ΙΣΤ Γενικής Συνέλευσης του Διαζώματος στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου που πραγματοποιήθαν σήμερα το πρωί στο Αρχαίο Θέατρο της Νικόπολης.

“Κανονικά σήμερα εδώ θα είχαμε τον πρωταγωνιστή από την πλευρά της Περιφέρειας, που είναι ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Στράτος Ιωάννου. Στην ουσία ο Στράτος Ιωάννου το ξεκίνησε, έδωσε τις πρώτες 100 χιλιάδες από την αντιπεριφέρεια για να ξεκινήσουμε τις πρώτες ανασκαφές σε αυτόν εδώ το χώρο” ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σταύρος Μπένος και στη συνέχεια διάβασε τον χαιρετισμό του Αντιπεριφερειάρχη, ο οποίος απουσίασε λόγω του τροχαίου ατυχήματος που είχε τις προηγούμενες ημέρες (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ)

Ακολουθεί ο χαιρετισμός του Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε Πρέβεζας κ. Στράτου Ιωάννου:

Δυστυχώς σήμερα μετά από ένα τροχαίο ατύχημα που είχα δεν μπορώ να είμαι μαζί σας. Είμαι όμως πολύ χαρούμενος, που στο Αρχαίο Θέατρο της Νικόπολης, όπου είναι εμφανής και θεαματική η αλλαγή της εικόνας του μνημείου μετά την υλοποίηση των ανασκαφικών εργασιών, των εργασιών συντήρησης και αποκατάστασης του, συναντώνται άνθρωποι που αγαπούν τον πολιτισμό και προσφέρουν σε αυτόν.

Ένα όραμα που ξεκίνησε 10 χρόνια πριν με τη σύλληψη της ιδέας της πολιτιστικής διαδρομής στα αρχαία θέατρα της Ηπείρου, παίρνει σάρκα και οστά. 

Τότε, όταν ξεκίνησαν οι συζητήσεις με το φίλο μου το Σταύρο το Μπένο, ούτε εμείς δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ότι εκείνες τις στιγμές είχε μπει ο σπόρος για το πιο καινοτόμο πρόγραμμα πολιτιστικής και τουριστικής ανάπτυξης. Ένα πρόγραμμα που συνίσταται στη δημιουργία ενός νέου τουριστικού προϊόντος στη βάση της υπάρχουσας πολιτιστικής κληρονομιάς των αρχαίων θεάτρων της Ηπείρου.

Η Πολιτιστική Διαδρομή έχει το μοναδικό χαρακτηριστικό να συνδυάζει την πολιτιστική μας κληρονομιά και τα μοναδικά μνημεία μας  με τον πρωτογενή τομέα, τα τοπικά προϊόντα, να συμπλέκεται με άλλες μορφές τουρισμού και να δημιουργεί πρωτοφανείς συνέργειες μεταξύ δημοσίου, ιδιωτικού τομέα, πανεπιστημίων, επιχειρήσεων, πολιτών.

Στο πλαίσιο της Πολιτιστικής Διαδρομής στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου συντελείται σημαντικό αρχαιολογικό έργο σε όλα τα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου. Εκτός από το Αρχαίο θέατρο της Νικόπολης το οποίο βλέπετε σήμερα, έχει συντελεστεί σημαντικό έργο στο Αρχαίο θέατρο της Κασσώπης, στο Αρχαίο Θέατρο της Νικόπολης, στο Στάδιο, στο Κτίριο Υποδοχής, στο Αρχαίο θέατρο της Αμβρακίας, της Δωδώνης και των Γιτάνων.

Αξίζει όμως να κάνω ιδιαίτερη μνεία στο Αρχαίο Θέατρο της Κασσώπης. Σήμερα, μέσα από την αγαστή συνεργασία της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζαςμε το Σωματείο “Διάζωμα” και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας ολοκληρώσαμε το έργο αναστήλωσης των πέντε πρώτων σειρών εδωλίων του αρχαίου θεάτρου και η Κασσώπη μας υποδέχεται ξανά κοινό μετά από 21 αιώνες.

 

Πέραν αυτού του πολύ σημαντικού αρχαιολογικού έργου…..

Ο δρόμος εισόδου της Πρέβεζας, ο οποίος θα αλλάξει την όψη της πόλης για τον επισκέπτη και θα επιτρέψει την ενοποίηση του αρχαιολογικού χώρου της Νικόπολης, τη δημιουργία του Αρχαιολογικού Πάρκου Νικόπολης, που είναι και το εισιτήριο για την ένταξη της Νικόπολης στην Κατάλογο της Unesco. Το έργο προϋπολογισμού 20.000.000€  υλοποιείται.

Το Cluster της Πολιτιστικής Διαδρομής των Αρχαίων Θεάτρων της Ηπείρου, που αποτελεί ένα πρωτοποριακό εγχείρημα για τα ελληνικά δεδομένα, καθώς συνδέει το τοπικό επιχειρείν με την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου προχωράει. 50 μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις της Ηπείρου έχουν συμβάλλει ώστε να αποτελέσουν μια εστία ποιότητας κατά μήκος της “Πολιτιστικής Διαδρομής των Αρχαίων Θεάτρων”.

Πρόκειται πραγματικά για ένα εμπνευσμένο αναπτυξιακό πρόγραμμα που έχει ευεργετική, ορατή  επίδραση σε ένα πλήθος πτυχών της Ηπείρου, ακόμη από την αρχή της εφαρμογής του και συνεχίζει καθώς όλο και περισσότερα έργα και παρεμβάσεις υλοποιούνται ή ολοκληρώνονται.

 

Θα ήθελα να ευχαριστήσω, εκ βάθους καρδίας, τον Περιφερειάρχη μας κο Αλέξανδρο Καχριμάνη, το Σωματείο ΔΙΑΖΩΜΑ και ιδιαίτερα τον Πρόεδρό του κο Σταύρο Μπένο, την κα Ελένη Ρόκκου, τον κο Νίκο Καράμπελα, την Αναπτυξιακή Ηπείρου – ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε, τη Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Ηπείρουτο Υπουργείο Πολιτισμού, το Υπουργείο Τουρισμού,  τις Εφορείες Αρχαιοτήτων, τους συνεργάτες μου, τους Υπηρεσιακούς Παράγοντες, καθώς και όλους όσους συνέβαλαν στο να κερδίσουμε αυτό το όραμα και όσους συμβάλλουν στην πραγματοποίησή του.

 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Υπήρχε και συνεργός στην υπόθεση με τα “μάγια” – Ταυτοποιήθηκε από την της Ασφάλεια

24/04/2024, 11:21 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναδείχτηκε ο οριστικός ανάδοχος για το έργο ανακαίνισης- εκσυγχρονισμού Νοσοκομείου Πρέβεζας

23/04/2024, 11:21 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

«Μια ιστορία για το ταξίδι της γραφής και του βιβλίου» ταξίδεψε στο 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας

23/04/2024, 11:13 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Τμήμα Πρέβεζας του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων πραγματοποιεί εκδήλωση και σας προσκαλει

23/04/2024, 10:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αλωνίζει στο Μαξίμου ο Καββαδάς – Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό για τον αγωγό ύδρευσης Πρέβεζας – Άρτας – Λευκάδας

23/04/2024, 10:49 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Η 24χρονη γάτα που ήθελε να αποχαιρετήσει τον αγαπημένο της άνθρωπο πριν φύγει η ίδια

23/04/2024, 10:27 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Χάλκινο μετάλλιο για την Κυριακή Τσαούση στα 400 μ. με εμπόδια των Πανελλήνιων Σχολικών Αγώνων Στίβου

23/04/2024, 9:57 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Λογοδοσία για την αγωγή της Εθνικής Τράπεζας από τον Δήμαρχο Πάργας

23/04/2024, 9:44 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites