Με την “Ανάπτυξη Τώρα” και τον Γιώργο Νίτσα συστρατεύονται στις εκλογές οι “Ενεργοί Δημότες Πρέβεζας”

Τη συστράτευσή της με την ανεξάρτητη δημοτική παράταξη “Ανάπτυξη Τώρα” με υποψήφιο Δήμαρχο Πρέβεζας τον Γιώργο Νίτσα ανακοίνωσε η διαδικτυακή ομάδα πολιτών “Ενεργοί Δημότες Πρέβεζας”, εν’ όψει των δημοτικών εκλογών του Οκτωβρίου.

Η συμφωνία των δύο πλευρών οριστικοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης σε τελική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε και επισημοποιήθηκε με δημόσια δήλωση του Γιώργου Νίτσα και της δικηγόρου Χριστίνας Κριτσιμά.

Η συνεργασία στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές σε ένα κοινό ψηφοδέλτιο με υποψήφιο Δήμαρχο Πρέβεζας τον Γιώργο Νίτσα προήλθε έπειτα από συνομιλίες εβδομάδων και ανταλλαγές απόψεων ανάμεσα σε αντιπροσωπείες της παράταξης και της ομάδας πολιτών και βασίστηκε σε κείμενα αρχών και συγκλίσεων, που εξασφαλίζουν τη δυναμική του εγχειρήματος για να γίνει πράξη το “ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ” για το Δήμο Πρέβεζας.

Προηγήθηκε το δημόσιο κάλεσμα του Γιώργου Νίτσα για συνεργασίες και προγραμματικές συγκλίσεις των δημιουργικών δυνάμεων της τοπικής κοινωνίας για τη νίκη στις δημοτικές εκλογές και την προοδευτική δημοκρατική διακυβέρνηση του Δήμου, στο οποίο ανταποκρίνονται ολοένα και περισσότεροι πολίτες και ομάδες πολιτών.

Εκ μέρους της “Ανάπτυξης Τώρα” στις συνομιλίες συμμετείχαν ο Γιώργος Νίτσας, ο Θανάσης Κεραμιδόγλου, ο Κώστας Δήμου, η Χριστίνα Σάφη και η Ελένη Φλουρή, ενώ από την πλευρά των “Ενεργών Δημοτών Πρέβεζας” η Χριστίνα Κριτσιμά, ο Νίκος Παπανδρέου και η Ευαγγελία Νάτσου.

Ο επικεφαλής της “Ανάπτυξης Τώρα” Γιώργος Νίτσας σε δήλωσή του αναφέρει:

“Ως επικεφαλής της ανεξάρτητης δημοτικής παράταξης “Ανάπτυξη Τώρα” και υποψήφιος Δήμαρχος Πρέβεζας βρίσκομαι εδώ σήμερα για να σας ανακοινώσω με ιδιαίτερη χαρά και τιμή τη συστράτευση με την παράταξή μας της διαδικτυακής ομάδας πολιτών “Ενεργοί Δημότες Πρέβεζας”, εν’ όψει των δημοτικών εκλογών του Οκτωβρίου.

 

 

 

Οι “Ενεργοί Δημότες Πρέβεζας” είναι μία ενεργή ομάδα πολιτών που ζουν και δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή της Πρέβεζας και με τη δράση τους έχουν αναδείξει σοβαρά θέματα και έχουν προτείνει λύσεις για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των δημοτών.

Η συνεργασία αυτή δεν είναι εφήμερη με σκοπό την εκλογική συνεργασία.

Βασίζεται σε κοινές αρχές και αξίες, βασίζεται σε προγραμματικές συγκλίσεις, σε έννοιες όπως “ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ” και “ΕΜΕΙΣ”, που με την εμπιστοσύνη των δημοτών και τη διαφαινόμενη νίκη μας στις εκλογές, θα το κάνουμε πράξη για την Πρέβεζα της ανάπτυξης και της πρωτοπορίας.

Η “Ανάπτυξη Τώρα” ήρθε για να φέρει το πραγματικά νέο στην αυτοδιοίκηση. Και μαζί με τις υγιείς και πρωτοπόρες δυνάμεις της κοινωνίας όπως οι “Ενεργοί Δημότες” θα το καταφέρουμε για το μέλλον του τόπου και των παιδιών μας.

Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω!

Όλο και περισσότερες ομάδες πολιτών έρχονται και στηρίζουν την “Ανάπτυξη Τώρα” γιατί είναι πλέον ξεκάθαρο ότι αποτελεί τη λύση ελπίδας και ανάπτυξης για τον καλλικρατικό Δήμο Πρέβεζας, που από το 2010 δεν έχει καταφέρει να πάρει τη θέση που του αξίζει με βάση τον πλούτο που διαθέτει και δεν το κατάφερε γιατί ειδικά το 2019-2023 τα κατεστημένα ετών και οι νοοτροπίες της συντήρησης και του παρελθόντος που εκφράζει ο κ. Γεωργάκος και η παρέα του, μας κρατάνε δέσμιους ενός συστήματος και μίας νοοτροπίας που βολεύει τους λίγους και όχι τους πολλούς. Βολεύει τα ρουσφέτια, τη συναλλαγή και την αναξιοκρατία.

Είμαστε πολλοί, γινόμαστε καθημερινά περισσότεροι και δε θα επιτρέψουμε στους λίγους να μας εγκλωβίσουν στη μιζέρια για μια πενταετία ακόμη.

Η νίκη είναι δική μας, θα πετύχουμε το “ΌΛΟΙ ΜΑΖΙ”. Για την Πρέβεζα των ονείρων μας…”

Στη συνέχεια η Ελένη Φλουρή, υπεύθυνη της “Ανάπτυξης Τώρα” σε θέματα περιβάλλοντος και πολιτισμού, αναφέρθηκε στους βασικούς άξονες συνεργασίας που έθεσε η παράταξη, που είναι:

  1. Στρατηγικός στόχος είναι η πολιτική αλλαγή στην τοπική αυτοδιοίκηση στο Δήμο Πρέβεζας και η προοδευτική, δημοκρατική διακυβέρνησή του.
  2. Δημιουργία ενός αυτόνομου, συλλογικού, πλειοψηφικού και δημοκρατικού αυτοδιοικητικού σχήματος με οργανωτική δομή και εναλλαγή προσώπων στις θέσεις ευθύνης.
  3. Διεκδίκηση του βασικού αιτήματος αύξησης της κρατικής χρηματοδότησης, της δημοσιονομικής αποκέντρωσης των Δήμων και της ενίσχυσης του προσωπικού με μόνιμες προσλήψεις.
  4. Διαφάνεια στις διαδικασίες και συμμετοχικό μοντέλο διακυβέρνησης του Δήμου Πρέβεζας για να υπάρχει συνεχώς λογοδοσία και ένας ειλικρινής διάλογος με την τοπική κοινωνία.
  5. Προστασία, διεύρυνση και αναβάθμιση των δημόσιων χώρων.
  6. Διαφάνεια και τήρηση των διαδικασιών στον τρόπο αναθέσεων των έργων και των υπηρεσιών.
  7. Εμπιστοσύνη, αξιοποίηση και ενίσχυση του προσωπικού του Δήμου Πρέβεζας.
  8. Διατήρηση υπό δημοτικό έλεγχο της ΔΕΥΑ Πρέβεζας και του αγαθού του νερού, ενάντια σε λογικές ιδιωτικοποίησης.
  9. Χάραξη κοινωνικής πολιτικής για την ανακούφιση των ευπαθών ομάδων του Δήμου και ενίσχυση της σχολική στέγης με απόδοση των εσόδων της σχολικής περιουσίας στα σχολεία.
  10. Εισαγωγή μεταρρυθμίσεων στο διοικητικό μοντέλο του Δήμου Πρέβεζας.
  11. Προσφυγή στη λαϊκή βούληση με τοπικά δημοψηφίσματα για ζητήματα κρίσιμα για την πορεία του Δήμου Πρέβεζας.
  12. Παραγωγική ανασυγκρότηση του Δήμου Πρέβεζας με ένα πλάνο που θα συνδιαμορφωθεί με την κοινωνία μέσα από διαβούλευση.
  13. Μείωση των ενδοδημοτικών ανισοτήτων για να επιτευχθεί η ισόρροπη ανάπτυξη και των τριών δημοτικών ενοτήτων.
  14. Σχεδιασμός για την ενεργειακή αυτονομία του Δήμου Πρέβεζας και την περιβαλλοντική προστασία.
  15. Ενδυνάμωση της Πανεπιστημιούπολης Πρέβεζας με νέα τμήματα.

 Η δικηγόρος Χριστίνα Κριτσιμά ανέλυσε τις 10 προγραμματικές θέσεις εκ μέρους των “Ενεργών Δημοτών Πρέβεζας” στη συνεργασία τους με την “Ανάπτυξη Τώρα”:

Οι «Ενεργοί Δημότες Πρέβεζας» είμαστε μια διαδικτυακή ομάδα πολιτών που ζούμε και δραστηριοποιούμαστε στην ευρύτερη περιοχή της Πρέβεζας και έχουμε ως σκοπό να αναδεικνύουμε θέματα της περιοχής μας, να προβληματιζόμαστε, να αμφισβητούμε, να οραματιζόμαστε και να προτείνουμε λύσεις με πρόταγμά μας το «εμείς».

Ξεκινήσαμε τη δράση μας το έτος 2020 και από τότε και μέχρι σήμερα, πέρα από έναν ευρύ διάλογο που αναπτύξαμε μεταξύ μας, αναδείξαμε πολλά θέματα του τόπου μας και έχουμε κάνει αρκετές εκδηλώσεις, αρχικά διαδικτυακά, αφού χρονικά βρισκόμασταν τότε μέσα στην πανδημία του  covid – 19, μία εκ των οποίων ήταν για τις ΑΠΕ και η άλλη για την Πρέβεζα και στη συνέχεια σε ανοιχτούς και κλειστούς χώρους, όπως η μουσική εκδήλωση – φόρος τιμής για τον θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη, η εκδήλωση για τη μη μεταφορά του Πανεπιστημιακού Τμήματος Λογιστικής – Χρηματοοικονομικής από την Πρέβεζα στα Γιάννενα και η εκδήλωση στη «Θεοφάνειο» για τις κακοποιημένες γυναίκες.  Όλες οι εκδηλώσεις μας έγιναν με καταξιωμένους επιστήμονες και προσκεκλημένες τις αρχές του τόπου.

Στην παρούσα συγκυρία και εν όψη των επερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών, οι «Ενεργοί Δημότες Πρέβεζας» αποφασίσαμε να μην μείνουμε αμέτοχοι στις  εξελίξεις του τόπου μας με δεδομένο ότι η παρούσα δημοτική αρχή του Δήμου Πρέβεζας όχι μόνο δεν ικανοποιεί τις προσδοκίες μας, αλλά αποδείχθηκε κατώτερη των περιστάσεων στην διαχείριση των κρίσιμων ζητημάτων του τόπου μας, οπότε επιβάλλεται η αλλαγή στο τιμόνι του Δήμου.

Έτσι αποδεχθήκαμε την πρόσκληση που μας έκανε ο Γιώργος Νίτσας και η παράταξή του «Ανάπτυξη Τώρα» να συστρατευτούμε στον κοινό αγώνα για ένα καλύτερο αύριο για τον τόπο μας, για τον Δήμο Πρέβεζας, θέτοντας τις παρακάτω προγραμματικές θέσεις μας, με τις οποίες συμφώνησε  ως βασικούς πυλώνες τόσο στο προεκλογικό πρόγραμμα, όσο και  στην πραγμάτωσή τους την επόμενη ημέρα της εκλογής, ήτοι:

Ι. Πρώτιστη θέση μας αποτελεί η βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας της ζωής του πολίτη, που  έχει σχέση με πάρα πολλά πράγματα, μεταξύ των οποίων, τον σχεδιασμό και την υλοποίηση νέου συγκοινωνιακού δικτύου (μονοδρόμηση δρόμων, πεζοδρόμια, που να εξυπηρετούν τις κάθε φύσεως ανάγκες των πολιτών, με βασική προτεραιότητα τα ΑΜΕΑ, εύκολη πρόσβαση σε όλα τα δημοτικά κτίρια και χώρους συνάθροισης κοινού ατόμων με αναπηρίες, ή κινητικά προβλήματα, καθαριότητα και καλλωπισμός της πόλης, όχι μόνο στο κέντρο αλλά και στις γειτονιές και των χωριών του Δήμου μας), αστική αποτελεσματική συγκοινωνία, άμεση εξυπηρέτηση του πολίτη και επίλυση των προβλημάτων του, με ταυτόχρονη κατάργηση του πελατειακού συστήματος και την ψηφιακή αναβάθμιση του Δήμου.

ΙΙ. Ανάδειξη και αξιοποίηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, τα κάστρα που καταρρέουν αφημμένα στο πέρασμα του χρόνου, των στρατοπέδων και της Λέσχης Αξιωματικών, ανάπλαση του παραλιακού μετώπου, Κυανής  Ακτής – Παντοκράτορα που μπορεί να αποτελέσει κόσμημα και πόλο έλξης και του περιαστικού δάσους του Μονολιθίου που μπορεί να συντηρηθεί καλύτερα και να εξυπηρετεί τους χιλιάδες των λουομένων και επισκεπτών χωρίς τον καθημερινό κίνδυνο για τροχαία ατυχήματα. Επίσης την εκπόνηση μελετών και λήψη άμεσων μέτρων για την προστασία του Αμβρακικού Κόλπου από την μόλυνση.

ΙΙΙ. Αξιοποίηση με τον καλύτερο και πιο δημοκρατικό τρόπο της δημοτικής περιουσίας και ενεργειακή αναβάθμιση όλων των δημοτικών κτιρίων, συμπεριλαμβανομένων των σχολείων,  για την εξοικονόμηση ενέργειας.

  1. Την ενεργό στήριξη και οικονομική βοήθεια των συλλόγων και ομάδων που παράγουν πολιτισμό στον τόπο μας και προάγουν το πνεύμα, τα γράμματα και την καλλιτεχνία.
  2. Την επιδίωξη με κάθε τρόπο και την υλοποίηση του πάγιου αιτήματος του Πρεβεζάνικου  Λαού για ένα καινούργιο και σύγχρονο Νοσοκομείο.
  3. Την με κάθε τρόπο και μέσο παρεμπόδιση της μεταφοράς του Πανεπιστημιακού Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής από την Πρέβεζα στα Γιάννενα. Την επιδίωξη συγχρόνως δημιουργίας και δεύτερου Πανεπιστημιακού Τμήματος για την ενίσχυση του ήδη υπάρχοντος και την με κάθε τρόπο βοήθεια των φοιτητών για την στέγασή τους και την όσο γίνεται καλύτερη διαμονή τους στην Πρέβεζα.

VII. Την επιδίωξη χρηματοδότησης για την κτιριακή αναβάθμιση των Ναυτικών Σχολών.

VII . Τη μίσθωση αγροτεμαχίων για τη δημιουργία λαχανόκηπων για την στήριξη των οικονομικά αδύναμων και ευάλωτων οικογενειών και ατόμων της κοινωνίας μας και την με κάθε ενεργό τρόπο στήριξη και βοήθεια των κακοποιημένων γυναικών και παιδιών.

ΙΧ. Την ενεργοποίηση των προγραμμάτων Δια Βίου Μάθησης για όλες τις ηλικίες των πολιτών. Ενίσχυση και δημιουργία νέων προγραμμάτων για τα ΚΑΠΗ με δημιουργική απασχόληση των απόμαχων της ζωής.

Χ. Αθλητισμός για όλους με δωρεάν γυμναστές για όλες τις ηλικιακές ομάδες σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους με όργανα γυμναστικής και πρόσβαση σε όλους τους πολίτες στο κολυμβητήριο.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΡΙΤΣΙΜΑ                                  

ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ                         

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΝΑΤΣΟΥ


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Υπήρχε και συνεργός στην υπόθεση με τα “μάγια” – Ταυτοποιήθηκε από την της Ασφάλεια

24/04/2024, 11:21 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναδείχτηκε ο οριστικός ανάδοχος για το έργο ανακαίνισης- εκσυγχρονισμού Νοσοκομείου Πρέβεζας

23/04/2024, 11:21 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

«Μια ιστορία για το ταξίδι της γραφής και του βιβλίου» ταξίδεψε στο 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας

23/04/2024, 11:13 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Τμήμα Πρέβεζας του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων πραγματοποιεί εκδήλωση και σας προσκαλει

23/04/2024, 10:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αλωνίζει στο Μαξίμου ο Καββαδάς – Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό για τον αγωγό ύδρευσης Πρέβεζας – Άρτας – Λευκάδας

23/04/2024, 10:49 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Η 24χρονη γάτα που ήθελε να αποχαιρετήσει τον αγαπημένο της άνθρωπο πριν φύγει η ίδια

23/04/2024, 10:27 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Χάλκινο μετάλλιο για την Κυριακή Τσαούση στα 400 μ. με εμπόδια των Πανελλήνιων Σχολικών Αγώνων Στίβου

23/04/2024, 9:57 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Λογοδοσία για την αγωγή της Εθνικής Τράπεζας από τον Δήμαρχο Πάργας

23/04/2024, 9:44 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites