Πρέβεζα : Δεν θα είναι υποψήφιος Δήμαρχος ο Δημήτρης Σιόρεντας – “Η αξιοπρέπειά μου δεν μου επέτρεψε να κάνω πράξη την επιθυμία μου και παρότρυνση των συμπολιτών μου”

Με δήλωση του ο Δημήτρης Σιόρεντας ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι υποψήφιος Δήμαρχος Πρέβεζας.

Η δήλωση του αναφέρει:

Πριν από πέντε περίπου μήνες και με παρότρυνση των συνδημοτών  μου εξέφρασα, δημόσια, την επιθυμία μου να είμαι επικεφαλής ενός νέου ανεξάρτητου αυτοδιοικητικού σχήματος, με εκσυγχρονισμένη και αναβαθμισμένη δομή και προοπτικές. Ενός σχήματος που θα προέκυπτε μέσα από μια διαδικασία συγκλίσεων, συναινέσεων και συνεργασιών, απαλλαγμένο από κάθε είδους κομματικών, επαγγελματικών ή άλλων συντεχνιακών εξαρτήσεων.

Απώτερος σκοπός αυτού του νέου αυτοδιοικητικού σχήματος θα ήταν να διεκδικήσει ένα καλύτερο μέλλον για τον Δήμο μας, μέσα από τις αρχές της συμμετοχικής Δημοκρατίας, με σταθερό προσανατολισμό στην χρηστή διοίκηση και διαφάνεια και με βασικό θεμέλιο λίθο την ανιδιοτέλεια σε όλα τα επίπεδα. Επίσης, θα επεδίωκε να συνδιαμορφώσει, μέσα από ειλικρινή διάλογο με την τοπική κοινωνία, ένα ολοκληρωμένο και συνεκτικό πλαίσιο δημοτικής διακυβέρνησης και επιπλέον να διαρρήξει οριστικά τα δεσμά που κρατούν τον τόπο μας εγκλωβισμένο σε πρακτικές του παρελθόντος, ώστε με αυτό τον τρόπο να συμβάλλει στην βιώσιμη μετάβαση του Δήμου μας στο μέλλον.

Δυστυχώς όμως, δεν καταφέραμε να αφήσουμε το ΕΓΩ στην άκρη, να ξεπεράσουμε τις αδιέξοδες αντιπαραθέσεις και κομματικές σκοπιμότητες και να κάνουμε πράξη το «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ».

Σοβαροί λόγοι που σχετίζονταν με την αξιοπρέπειά μου, την οποία και τοποθετώ πάνω απ’ όλα, δεν μου επέτρεψαν να κάνω πράξη την επιθυμία μου και παρότρυνση των συμπολιτών μου, με αποτέλεσμα να δυσαρεστήσω πολλούς από αυτούς που πίστεψαν πως κάτι θα μπορούσε να αλλάξει για το καλό του τόπου μας.  

Επειδή όμως, καθημερινά, αρκετοί συμπολίτες μου ζητούν να ανακαλέσω την απόφασή μου και να τεθώ επικεφαλής αυτού του αυτοδιοικητικού σχήματος που είχα οραματισθεί, θέλω να τους πω, σεβόμενος τον εαυτό μου, τους ίδιους, αλλά και τον τόπο στον οποίο γεννήθηκα, μεγάλωσα, έζησα την οικογένειά μου και τον υπηρέτησα για πολλά χρόνια, ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να επιτευχθεί μέσα στο σύντομο χρονικό διάστημα που απομένει μέχρι τις αυτοδιοικητικές εκλογές, αφού μέχρι την 31 Αυγούστου θα πρέπει να έχει κατατεθεί ο συνδυασμός στο αρμόδιο δικαστήριο.

Αυτό μπορεί να επιτευχθεί, έστω και τώρα, την τελευταία στιγμή, μέσα από συμμετοχική διαδικασία. Μια διαδικασία που θα συμμετέχουν, με ειλικρίνεια και διάθεση προσφοράς, όλοι όσοι έχουν τις ίδιες ανησυχίες, ελπίδες, προσδοκίες και αντιλήψεις σχετικά με την πορεία του Δήμου μας.

Αυτοί που ορίζουν την τύχη του τόπου μας και των συνδημοτών μας, οφείλουν να γνωρίζουν ότι οι πολίτες σήμερα αναζητούν περισσότερη ειλικρίνεια και πραγματικό ενδιαφέρον από τον θεσμό της αυτοδιοίκησης που σύμφωνα με την νέα τάξη πραγμάτων δεν πρέπει να έχει χρώμα.

Έτσι θα πρέπει να δημιουργηθεί μια νέα γενιά τοπικής  αυτοδιοίκησης, η οποία δεν θα επιζητά οικονομική εξασφάλιση και «βόλεμα» , δεν θα επαναπαύεται κατακτώντας απλά μια ακόμη θέση, αλλά θα διακατέχεται από το πνεύμα του εθελοντισμού, της αλληλεγγύης και της κοινωνικής προσφοράς, δρώντας όχι για προσωπικό όφελος, αλλά μόνον προς όφελος της κοινωνίας με συνεχείς και ακούραστες προσπάθειες, με κοινό νου και εντιμότητα στην διαχείριση των κοινών.

Επίσης είναι επιτακτικό να αλλάξει και η νοοτροπία μας.  Ως πολίτες και ψηφοφόροι να σκεφτόμαστε προοδευτικά, δημιουργικά, να ενεργούμε συλλογικά για το συμφέρον όλων μας και όχι να αποσκοπούμε σε προσωπικά οφέλη. Τότε μόνο θα κατορθώσουμε να προχωρήσουμε μπροστά.

Τα παιδιά μας δικαιούνται ένα καλύτερο μέλλον και πρέπει να τους το εξασφαλίσουμε με κάθε τρόπο.

 

Σιόρεντας Δημήτριος

Αντιστράτηγος ε.α.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Η μέτρια συμμετοχή του κόσμου δημιουργεί έντονο προβληματισμό στην παράταξη Γεωργάκου

23/09/2023, 11:28 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πήρε ξεκάθαρη θέση με έξυπνο τρόπο ο Κοσμάς Κορωναίος!

23/09/2023, 5:18 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρώτη φορά Δήμαρχος κάνει απολογισμό έξω από το εκλογικό του κέντρο …

23/09/2023, 3:19 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Έφυγε από την ζωή ο Γιάννης Θάνης

23/09/2023, 1:50 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές στην Νέα Ένωση Ξενοδόχων Π.Ε Πρέβεζας

20/09/2023, 9:41 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη σε περιοχή της Πρέβεζας για κατοχή και καλλιέργεια ναρκωτικών 

20/09/2023, 9:06 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Π.Ε Πρέβεζας : Συνεχίζεται από το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης η συγκέντρωση ειδών για τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας 

20/09/2023, 8:47 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Η Πρέβεζα, η Πάργα και το Μέτσοβο στα πλάνα τούρκων κατασκόπων – Συνελήφθησαν στον Πόρο

20/09/2023, 8:42 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites