Κλείνουν τα ΕΛΤΑ στο Θεσπρωτικό

photo Χαράλαμπος Δράκος

Αναστάτωση έχει προκαλέσει στους κατοίκους του Θεσπρωτικού Πρέβεζας η απόφαση  Κεντρικής Υπηρεσίας «Ελληνικά Ταχυδρομεία Α.Ε.». για αναστολή της συναλλακτικής δραστηριότητας του Ταχυδρομικού Καταστήματος.

Το Δημοτικό Συμβούλιο συζήτησε το θέμα σε προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση στη χθεσινή συνεδρίασή του και εξέδωσε ψήφισμα διαμαρτυρίας με το οποίο δηλώνει την πλήρη αντίθεσή του και εκφράζει την εντονότατη διαμαρτυρία του.

Πιο συγκεκριμένα:

Καλεί τη διοίκηση των ΕΛΤΑ:

Α. Να άρει άμεσα κάθε απόφαση ή σκέψη περί κλεισίματος του συγκεκριμένου υποκαταστήματος το οποίο έπειτα και από την αναστολή λειτουργίας των υποκαταστημάτων των Τραπεζών, της Εθνικής Τράπεζας και της  Τράπεζας Πειραιώς είναι το μοναδικό στην περιοχή και εξυπηρετεί αποκλειστικά τις ανάγκες των πολιτών της Δημοτικής Ενότητας Θεσπρωτικού, αλλά και ευρύτερα καθώς το εν λόγω υποκατάστημα καλύπτει ανάγκες και Κοινοτήτων από όμορους Δήμους (Δωδώνης και Πρέβεζας ).

Β. Να αναλογιστεί και να λάβει σοβαρά υπόψη, αφενός τα κοινωνικά αλλά και οικονομικά προβλήματα που θα προκαλέσει σε επαγγελματίες, επιχειρηματίες και  αγρότες της περιοχής, ‘’ ψαλιδίζοντας” ακόμη περισσότερο τις προοπτικές ανάπτυξης.

Γ. Να λάβει σοβαρά υπόψη ότι από το υποκατάστημα του Θεσπρωτικού εξυπηρετούνται την πλειονότητά τους άτομα ηλικιωμένα ή υπερήλικες που δεν έχουν τη δυνατότητα μετακίνησης σε άλλες περιοχές. Περίπου 400 υπερήλικες και ηλικιωμένοι εισπράττουν τις επιταγές των συντάξεών τους στις οικείες τους, ενώ το εν λόγω υποκατάστημα εξυπηρετεί συνολικά περίπου 12.000 κατοίκους με ένα τεράστιο εύρος συναλλαγών.

Δ. Να εκτιμήσει την μακροχρόνια στήριξη της τοπικής κοινωνίας στο συγκεκριμένο υποκατάστημα δίχως να αγνοήσει ή να απαξιώσει κανέναν από τους παραπάνω λόγους.

Υπογραμμίζει για μία ακόμη φορά ότι τυχόν αναστολή του υποκαταστήματος των ΕΛΤΑ στο Θεσπρωτικό, θα επιφέρει περαιτέρω υποβάθμιση της περιοχής και θα προκαλέσει  τεράστια προβλήματα στις συναλλαγές των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, η οποία περιλαμβάνει άνω των τριάντα ( 30) Κοινοτήτων και οικισμών. Οι κάτοικοι θα αναγκάζονται πλέον να διανύουν αποστάσεις δεκάδων χιλιομέτρων προκειμένου να εξυπηρετηθούν από άλλα υποκαταστήματα, με ότι αυτό συνεπάγεται σε ταλαιπωρία, χρόνο και κόστος.

Σε μία πρώτη δέσμη αντιδράσεων, το δημοτικό Συμβούλιο αποφασίζει τα εξής:

α. Να ζητήσει άμεσα συνάντηση με τη διοίκηση των ΕΛΤΑ και να γίνει παράσταση διαμαρτυρίας, ώστε να καταστεί με σαφήνεια το ζήτημα.

β. Να ενημερώσει σχετικά και να εκφράσει την έντονη διαμαρτυρία του προς κάθε αρμόδιο παράγοντα ζητώντας την εξάντληση κάθε δυνατής επιρροής προκειμένου να αρθεί κάθε σκέψη ή απόφαση για αναστολή λειτουργίας του συγκεκριμένου υποκαταστήματος.

γ. Να ενημερώσει σχετικά τους Βουλευτές του Νομού Πρέβεζας ζητώντας τη συνδρομή τους στην ανάδειξη της σοβαρότητας του ζητήματος στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

δ. Να χρησιμοποιήσει όλα τα διαθέσιμα μέσα προκειμένου να διαμαρτυρηθεί αλλά και να αναδείξει προς κάθε κατεύθυνση το σοβαρότατο αυτό ζήτημα.

Τέλος το Δημοτικό Συμβούλιο αποφασίζει, προκειμένου να αποφευχθεί η αναστολή λειτουργία του συγκεκριμένου υποκαταστήματος και να μην υπάρχουν δικαιολογίες ή αιτιάσεις για υπερβολικό κόστος λειτουργίας, να διαθέσει ΔΩΡΕΑΝ στέγη για τη μεταφορά και λειτουργία του.

 

Μετά από τα ανωτέρω το Δημοτικό Συμβούλιο αναθέτει στον Δήμαρχο την ενέργεια των περαιτέρω.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Θέση εργασίας σε κατάστημα εστίασης στην Λυγιά

14/06/2024, 5:02 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Νέες θέσεις εργασίας στην επιχείρηση Konstas

14/06/2024, 4:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Υπήρχε και συνεργός στην υπόθεση με τα “μάγια” – Ταυτοποιήθηκε από την της Ασφάλεια

24/04/2024, 11:21 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναδείχτηκε ο οριστικός ανάδοχος για το έργο ανακαίνισης- εκσυγχρονισμού Νοσοκομείου Πρέβεζας

23/04/2024, 11:21 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

«Μια ιστορία για το ταξίδι της γραφής και του βιβλίου» ταξίδεψε στο 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας

23/04/2024, 11:13 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Τμήμα Πρέβεζας του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων πραγματοποιεί εκδήλωση και σας προσκαλει

23/04/2024, 10:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αλωνίζει στο Μαξίμου ο Καββαδάς – Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό για τον αγωγό ύδρευσης Πρέβεζας – Άρτας – Λευκάδας

23/04/2024, 10:49 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Η 24χρονη γάτα που ήθελε να αποχαιρετήσει τον αγαπημένο της άνθρωπο πριν φύγει η ίδια

23/04/2024, 10:27 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites