“Εύφημος Μνεία” στον Αντιπλοίαρχο Δημήτρης Κατσαούνη από την Πρέβεζα

Την Τετάρτη 12 Ιουλίου 2023 ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, παρουσία του Αρχηγού ΓΕΝ Αντιναύαρχου Ιωάννη Δρυμούση ΠΝ απένειμε την Ηθική Αμοιβή της «Ευφήμου Μνείας» στους Αντιπλοίαρχο Ευριπίδη – Δημήτρη Κατσαούνη ΠΝ και Αντιπλοίαρχο (Μ) Παρασκευά Καλαβρυτινό ΠΝ του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού.

Οι ως άνω Αξιωματικοί όντες επιβάτες του μοιραίου τραίνου που συνεκρούσθη στα Τέμπη την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2023 με εμπορική αμαξοστοιχία, επέδειξαν υψηλότατο αίσθημα ευθύνης, αλτρουισμού και αυταπάρνησης, προβαίνοντας από τα πρώτα λεπτά της σύγκρουσης σε έρευνα των βαγονιών του τραίνου και στον καθοριστικό απεγκλωβισμό συνεπιβατών τους, ερευνώντας για επιζώντες, σώζοντας ανθρώπινες ζωές, και παρέχοντας πρώτες βοήθειες. Παρέμειναν στην περιοχή του δυστυχήματος συνεχίζοντας το πολύτιμο έργο τους, ακόμα και μετά την άφιξη των διασωστικών συνεργείων, δηλωτικό των υψηλών αξιών που τους διέπουν.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ ευχαρίστησε τους δύο Αξιωματικούς για τις πράξεις τους, πράξεις αυταπάρνησης και αυτοθυσίας, εμφορούμενων από υψηλά ιδανικά και υπογράμμισε τον τρόπο με τον οποίο οι προσωπικές τους πράξεις και ενέργειες, προβάλλουν με τον καλύτερο τρόπο τις Ένοπλες Δυνάμεις και ιδιαίτερα το ΠΝ στην Ελληνική και όχι μόνο κοινωνία.

Εξέφρασε την βαθειά του εκτίμηση και τον θαυμασμό του για ότι έκαναν, προβάλλοντάς τους ως παράδειγμα προς μίμηση για όλο το προσωπικό των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Στο ΓΕΕΘΑ , παρουσία του Αρχηγού ΓΕΝ Αντιναύαρχου Ιωάννη Δρυμούση ΠΝ, ο αρχηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, απένειμε την Ηθική Αμοιβή της «Ευφήμου Μνείας» στους Αντιπλοίαρχο Ευριπίδη – Δημήτρη Κατσαούνη ΠΝ και Αντιπλοίαρχο (Μ) Παρασκευά Καλαβρυτινό ΠΝ του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού.
Οι ως άνω Αξιωματικοί όντες επιβάτες του μοιραίου τραίνου που συνεκρούσθη στα Τέμπη επέδειξαν υψηλότατο αίσθημα ευθύνης, αλτρουισμού και αυταπάρνησης, προβαίνοντας από τα πρώτα λεπτά της σύγκρουσης σε έρευνα των βαγονιών και στον καθοριστικό απεγκλωβισμό συνεπιβατών τους, ερευνώντας για επιζώντες, σώζοντας ανθρώπινες ζωές, και παρέχοντας πρώτες βοήθειες. Παρέμειναν στην περιοχή του δυστυχήματος συνεχίζοντας το πολύτιμο έργο τους, ακόμα και μετά την άφιξη των διασωστικών συνεργείων, δηλωτικό των υψηλών αξιών που τους διέπουν.
“Τους ευχαρίστησα για τις πράξεις τους, πράξεις αυταπάρνησης και αυτοθυσίας, εμφορούμενων από υψηλά ιδανικά και υπογράμμισα τον τρόπο με τον οποίο οι προσωπικές τους πράξεις και ενέργειες, προβάλλουν τις Ένοπλες Δυνάμεις και ιδιαίτερα το ΠΝ στην Ελληνική και όχι μόνο κοινωνία.
Εκφράζω την βαθειά μου εκτίμηση και τον θαυμασμό μου για ότι κάνατε, αποτελώντας παράδειγμα προς μίμηση για όλο το προσωπικό των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Η μέτρια συμμετοχή του κόσμου δημιουργεί έντονο προβληματισμό στην παράταξη Γεωργάκου

23/09/2023, 11:28 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πήρε ξεκάθαρη θέση με έξυπνο τρόπο ο Κοσμάς Κορωναίος!

23/09/2023, 5:18 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρώτη φορά Δήμαρχος κάνει απολογισμό έξω από το εκλογικό του κέντρο …

23/09/2023, 3:19 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Έφυγε από την ζωή ο Γιάννης Θάνης

23/09/2023, 1:50 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές στην Νέα Ένωση Ξενοδόχων Π.Ε Πρέβεζας

20/09/2023, 9:41 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη σε περιοχή της Πρέβεζας για κατοχή και καλλιέργεια ναρκωτικών 

20/09/2023, 9:06 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Π.Ε Πρέβεζας : Συνεχίζεται από το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης η συγκέντρωση ειδών για τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας 

20/09/2023, 8:47 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Η Πρέβεζα, η Πάργα και το Μέτσοβο στα πλάνα τούρκων κατασκόπων – Συνελήφθησαν στον Πόρο

20/09/2023, 8:42 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites