Ανυπότακτή Κίνηση Πρέβεζας: “Άκρως επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η σημερινή δημοτική αρχή!”

Ακολουθεί ανακοίνωση της δημοτικής κίνησης ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΚΙΝΗΣΗ για τα χωριά και την πόλη της Πρέβεζας για την ακαταλληλότητα του νερού σε νέες περιοχές του Δήμου Πρέβεζας:

“Άκρως επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η σημερινή δημοτική αρχή! 

 

Μετά από αλλεπάλληλες συνεδριάσεις για την ποιότητα του νερού, έρχονται οι νέες μετρήσεις του εργαστηρίου Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων που αποδεικνύουν την ακαταλληλότητά του σε νέες περιοχές. Το συγκεκριμένο έγγραφο ελήφθη στις 30/6/23 με τον χαρακτηρισμό ως εξαιρετικά επείγον.

Ενώ το έγγραφο ορίζει ξεκάθαρα ότι πρέπει:

– να ενημερωθούν οι δημότες για την ακαταλληλότητα του νερού, 

– να διακοπεί η παροχή του,

– να εκτελεστούν άμεσα οι εργασίες αποκατάστασης (εργασίες που είναι απλές και μπορούν να διεκπεραιωθούν σε μικρό χρονικό διάστημα).

Aπό εκείνη την ημέρα της παραλαβής του εγγράφου έως σήμερα δεν έχουμε ακούσει το παραμικρό από τη δημοτική αρχή.

 Τι έχουμε να αντιμετωπίσουμε μέχρι η δημοτική αρχή να δεήσει να λάβει μέτρα; ΚΟΛΟΒΑΚΤΗΡΙΟΕΙΔΗ, E.Coli και ΕΝΤΕΡΟΚΟΚΚΟΥΣ

Πρόκειται για άκρως επικίνδυνη κατάσταση που απειλεί την υγεία των κατοίκων. Το πρόβλημα θα μπορούσε να προκληθεί και από ένα ατύχημα. Δεν είναι όμως ατύχημα. Στο παραπάνω έγγραφο αναφέρεται ρητά πως είναι αποτέλεσμα αμέλειας και κακής συντήρησης του δικτύου. Αν σε όλα αυτά προσθέσουμε τη συνειδητή απόκρυψη των γεγονότων από τη δημοτική αρχή και την έλλειψη κάθε ενημέρωσης και προειδοποίησης των πολιτών για τους κινδύνους που υπάρχουν, τότε έχουμε ή δεν έχουμε να κάνουμε με εγκληματική αμέλεια και εγκατάλειψη των Πρεβεζάνων σε πρωτόγονες συνθήκες; Βάζουν ή δε βάζουν αρρώστιες στα σπίτια μας μέσω της βασικότερης ανθρώπινης ανάγκης που είναι το νερό; 

Ως Ανυπότακτη Κίνηση για τα χωριά και την πόλη της Πρέβεζας δεν τρέφουμε καμία αυταπάτη όσον αφορά το πόσο ενδιαφέρουν πραγματικά οι κοινωνικές παροχές και η ποιότητα ζωής των κατοίκων τις συντηρητικές, φιλελεύθερες παρατάξεις. Υπό την πίεση, όμως και την επικινδυνότητα της κατάστασης, δεν πρόκειται να συναινέσουμε στην άτολμη και ταυτόχρονα αδίστακτη συμπεριφορά της δημοτικής αρχής. Άτολμη, γιατί δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες της και δεν προχωρά στην επίλυση του προβλήματος. Αδίστακτη, γιατί επιτρέπει τη δηλητηρίαση των δημοτών με ακατάλληλο προς πόση νερό.

Μέχρι τώρα διαρρηγνύουν τα ιμάτια τους, κάθε φορά που τους κατηγορούμε ότι σαμποτάρουν τις συζητήσεις για το νερό με απώτερο σκοπό την ιδιωτικοποίηση του. Το παραμύθι της «ανάπτυξή τους» έχει πολύ κακό τέλος για τους κατοίκους, τελειώνει με το «…και ζήσαν αυτοί καλά κι εμείς (πολύ) χειρότερα» και βαρεθήκαμε να το ακούμε!

Απαιτούμε εδώ και τώρα: 

Υπεύθυνη ενημέρωση του κόσμου για την επικινδυνότητα της κατάστασης (όπως ακριβώς απαιτήθηκε από τη δημοτική αρχή να κάνει).

Αποκατάσταση των ζημιών, με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα εργασιών.

Μέτρα για τη δωρεάν και επαρκή παροχή κατάλληλου νερού στις περιοχές που έχουν το πρόβλημα για όσο διάστημα απαιτείται μέχρι την πλήρη επίλυση του προβλήματος.

Τα παραπάνω είναι τα στοιχειώδη και αυτονόητα που οφείλει να κάνει (από χθες) μια δημοτική αρχή. Στην αντίθετη περίπτωση φέρει την ευθύνη για τις όποιες συνέπειες και το μόνο που της απομένει ως επιλογή, αν δεν μπορεί να διασφαλίσει την κατάλληλη ποιότητα του νερού, είναι η παραίτηση”.

 

 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Θέση εργασίας σε κατάστημα εστίασης στην Λυγιά

14/06/2024, 5:02 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Νέες θέσεις εργασίας στην επιχείρηση Konstas

14/06/2024, 4:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Υπήρχε και συνεργός στην υπόθεση με τα “μάγια” – Ταυτοποιήθηκε από την της Ασφάλεια

24/04/2024, 11:21 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναδείχτηκε ο οριστικός ανάδοχος για το έργο ανακαίνισης- εκσυγχρονισμού Νοσοκομείου Πρέβεζας

23/04/2024, 11:21 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

«Μια ιστορία για το ταξίδι της γραφής και του βιβλίου» ταξίδεψε στο 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας

23/04/2024, 11:13 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Τμήμα Πρέβεζας του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων πραγματοποιεί εκδήλωση και σας προσκαλει

23/04/2024, 10:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αλωνίζει στο Μαξίμου ο Καββαδάς – Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό για τον αγωγό ύδρευσης Πρέβεζας – Άρτας – Λευκάδας

23/04/2024, 10:49 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Η 24χρονη γάτα που ήθελε να αποχαιρετήσει τον αγαπημένο της άνθρωπο πριν φύγει η ίδια

23/04/2024, 10:27 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites