Ακατάλληλο προς ανθρώπινη κατανάλωση το νερό σε 10 κοινότητες του δήμου Πρέβεζας

Ακατάλληλο προς ανθρώπινη κατανάλωση χαρακτηρίστηκε το νερό σε 1ο τοπικές κοινότητες του δήμου Πρέβεζας, μετά τα αποτελέσματα ελέγχου Μικροβιολογικών παραμέτρων δειγμάτων πόσιμου νερού που διενήργησε το Εργαστήριο Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Τα χωριά είναι τα εξής:

1. Τοπική Κοινότητα Εκκλησιών – Εκκλησίες

2. Τοπική Κοινότητα Κρυοπηγής – Κρυοπηγή

3. Τοπική Κοινότητα Μυρσίνης – Μυρσίνη

4. Τοπική Κοινότητα Νέας Σαμψούντας – Νέα Σαμψούντα

5. Τοπική Κοινότητα Νέας Σινώπης – Νέα Σινώπη

6. Τοπική Κοινότητα Άνω Ράχης – Άνω Ράχη

7. Τοπική Κοινότητα Κοτσανόπουλου – Άνω και Κάτω Κοτσανόπουλο

8. Τοπική Κοινότητα Νέου Σφηνωτού – Νέο Σφηνωτό

9. Τοπική Κοινότητα Στεφάνης – Στεφάνη

10. Τοπική Κοινότητα Ωρωπού – Νέος Ωρωπός

Το θέμα όπως είναι λογικό έχει προκαλέσει έντονες κοινωνικές και πολιτικές αντιδράσεις, με τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου να ζητούν λύσεις.

Την έκτακτη σύγκλιση του δημοτικού συμβουλίου για την ακαταλληλότητα του πόσιμου νερού σε 10 κοινότητες του Δήμου Πρέβεζας ζητά η Δημοτική παράταξη “Ανάπτυξη Τώρα”.

Σε ανακοίνωση της η παράταξη αναφέρει ότι “με πλήρη ανησυχία παρακολουθούμε τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις στον Τύπο σχετικά με την ακαταλληλότητα του πόσιμου νερού για ανθρώπινη κατανάλωση σε 10 κοινότητες των δημοτικών ενοτήτων Λούρου και Ζαλόγγου του Δήμου Πρέβεζας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη δημόσια υγεία των δημοτών μας.

Προσωπικά παραβρέθηκα στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α. Πρέβεζας και διαπίστωσα ότι το πρόβλημα δεν χωρά αναβολές.

Αιτούμαι την άμεση σύγκλιση του δημοτικού συμβουλίου τις επόμενες ημέρες, για να ξεκαθαρίσουν οι ευθύνες και να αναζητηθούν λύσεις.

Δεν πρέπει να παίζει κανείς με την υγεία των συμπολιτών μας”.

Δελτίο τύπου σχετικά με τις εξελίξεις αυτές απέστειλε και η Δημοτική Παράταξη “Στροφή στο Μέλλον”

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης , Ευκλείδης Φονταράς , Βασίλης Κωστούλας , Αθανάσιος Ανωγιάτης και Παναγιώτης Λελοβίτης τονίζουν στην ανακοίνωση τους:

“Η Δημοτική μας παράταξη θεωρώντας πως η λειτουργία της ΔΕΥΑΠ είναι κομβική, μιας και διαχειρίζεται το ύψιστο αγαθό του νερού, έχει ασχοληθεί έντονα με τη λειτουργία της και έχει εκφράσει πολλές φορές τις θέσεις της αλλά και τις ανησυχίες της στο Δημοτικό Συμβούλιο. 

Η Δημοτική Αρχή εδώ και πολύ καιρό έχει δεσμευτεί να πραγματοποιηθεί μια μονοθεματική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου όπου θα συζητηθούν αναλυτικά τα κρίσιμα προβλήματα λειτουργίας της ΔΕΥΑΠ. Ακόμη και στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο της 29-5-2023, μέσω του Δημοτικού Συμβούλου Θανάση Ανωγιάτη, έθεσε για μια ακόμη φορά το θέμα αλλά απάντηση δεν πήρε. Έγινε αντιληπτό από όλους πως καμία διάθεση δεν υπάρχει από πλευράς της Δημοτικής Αρχής να συζητηθούν τα κρίσιμα θέματα που αφορούν τη ΔΕΥΑΠ.

Όμως η πραγματικότητα πολλές φορές ανατρέπει τους σχεδιασμούς και έτσι η Έκθεση του Εργαστηρίου Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, παρέδωσε τα πρώτα αποτελέσματα ελέγχου Μικροβιολογικών παραμέτρων δειγμάτων πόσιμου νερού, σύμφωνα με τα οποία το νερό σε 10 χωριά του δήμου Πρέβεζας κρίθηκε ακατάλληλο προς ανθρώπινη κατανάλωση.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη δεν χαροποιεί κανένα και σίγουρα δεν είναι θέμα που προσφέρεται για στείρα αντιπολίτευση αλλά καθιστά την συζήτηση γύρω από τη ΔΕΥΑΠ πιο επίκαιρη και αναγκαία από ποτέ.

Καλούμε λοιπόν την Δημοτική Αρχή έστω και την ύστατη αυτή στιγμή να συγκαλέσει άμεσα Δημοτικό Συμβούλιο και να ενημερώσει το σώμα και τους πολίτες του Δήμου γύρω από τις εξελίξεις”.

Ως μία πολύ αρνητική εξέλιξη η οποία θα πρέπει σημάνει συναγερμό στο Δήμο δεδομένου του υγειονομικού κινδύνου στον οποίο είναι εκτεθειμένοι αυτή τη στιγμή χιλιάδες συμπολίτες μας χαρακτηρίζει το γεγονός η Δημοτική Παράταξη “Λαϊκή Συσπείρωση”, η οποία σε ανακοίνωση της επισημαίνει:   “Η πρόσφατη έκθεση αποτελεσμάτων του εργαστηρίου υγιεινής και επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων η οποία διαπιστώνει ακατάλληλο προς το νερό σε 11 τοπικές Κοινότητες του Δήμου Πρέβεζας είναι μία πολύ αρνητική εξέλιξη η οποία θα πρέπει σημάνει συναγερμό στο Δήμο δεδομένου του υγειονομικού κινδύνου στον οποίο είναι εκτεθειμένοι αυτή τη στιγμή χιλιάδες συμπολίτες μας και της αντικειμενικής δυσκολίας που έχει η ΔΕΥΑΠ να ανταποκριθεί επαρκώς και άμεσα λόγω της σοβαρής υποστελέχωσης της υπηρεσίας. Θεωρούμε αυτονόητο πως η Δημοτική αρχή οφείλει να συγκαλέσει άμεσα το Δημοτικό συμβούλιο να συνεδριάσει για το συγκεκριμένο ζήτημα και ληφθούν άμεσα διορθωτικά μέτρα. Παρακολουθούμε με μεγάλη προσοχή τις εξελίξεις γύρω από το συγκεκριμένο ζήτημα και θα παρέμβουμε με τον πλέον αποφασιστικό τρόπο στην περίπτωση που δεν δοθεί άμεση λύση”.

TAGS:


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Υπήρχε και συνεργός στην υπόθεση με τα “μάγια” – Ταυτοποιήθηκε από την της Ασφάλεια

24/04/2024, 11:21 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναδείχτηκε ο οριστικός ανάδοχος για το έργο ανακαίνισης- εκσυγχρονισμού Νοσοκομείου Πρέβεζας

23/04/2024, 11:21 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

«Μια ιστορία για το ταξίδι της γραφής και του βιβλίου» ταξίδεψε στο 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας

23/04/2024, 11:13 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Τμήμα Πρέβεζας του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων πραγματοποιεί εκδήλωση και σας προσκαλει

23/04/2024, 10:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αλωνίζει στο Μαξίμου ο Καββαδάς – Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό για τον αγωγό ύδρευσης Πρέβεζας – Άρτας – Λευκάδας

23/04/2024, 10:49 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Η 24χρονη γάτα που ήθελε να αποχαιρετήσει τον αγαπημένο της άνθρωπο πριν φύγει η ίδια

23/04/2024, 10:27 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Χάλκινο μετάλλιο για την Κυριακή Τσαούση στα 400 μ. με εμπόδια των Πανελλήνιων Σχολικών Αγώνων Στίβου

23/04/2024, 9:57 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Λογοδοσία για την αγωγή της Εθνικής Τράπεζας από τον Δήμαρχο Πάργας

23/04/2024, 9:44 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites