“Χαστούκι” της Αποκεντρωμένης στον Πρόεδρο της ΔΕΥΑ Πρέβεζας και τον Δήμαρχο για την διαφύλαξη της ποιότητας του πόσιμου νερού

Ξεκάθαρη θέση για το φλέγον θέμα της διαφύλαξης της ποιότητας του πόσιμου νερού στον Δήμο Πρέβεζας,  παίρνει με έγγραφο της η Αποκεντρωμένη διοίκηση Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας.

Στο έγγραφο που υπογράφει ο ίδιος ο Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Δρ. Σεραφείμ Γ. Λιάπης, ουσιαστικά δικαιώνει την υπηρεσία της ΔΕΥΑ Πρέβεζας, η οποία με έγγραφο της (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ) προς τον Πρόεδρο της Δ.Ε.Υ.Α Πρέβεζας Φώτη Ζέρβα και τον Δήμαρχο Πρέβεζας Νίκο Γεωργάκο, αναφέρει ότι σε συνέχεια της πρόσφατης επέκτασης της αρμοδιότητας της ΔΕΥΑΠ στις ΔΕ Λούρου και Ζαλόγγου, δηλαδή σε 35 επιπλέον οικισμούς του Δήμου Πρέβεζας και δεδομένης της υποστελέχωσης της Επιχείρησης και της μη ύπαρξης οικονομικών πόρων, η ΔΕΥΑΠ αδυνατεί πλέον να εγγυηθεί τη συνεχή και αδιάκοπη παροχή πόσιμου νερού.

Η Αποκεντρωμένη λοιπόν ζητά επιτακτικά από τον Δήμο Πρέβεζας να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να διαφυλαχθεί η ποιότητα του πόσιμου νερού στον Δήμο Πρέβεζας και να την ενημερώσει για τις ενέργειες. Μάλιστα λαμβάνοντας υπ όψιν την κείμενη νομοθεσία και την από Αυγούστου 2020 Μελέτη Βιωσιμότητας κόστους οφέλους της επιχείρησης, καλεί τον δήμο για την αντιμετώπιση του προβλήματος, να εξετάσει την μετακίνηση εξειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού και εργατοτεχνιτών (με παράλληλα καθήκοντα ή μη) από τον Δήμο Πρέβεζας στην ΔΕΥΑΠ. Καλεί επίσης για την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων προς την ΔΕΥΑΠ και τον έλεγχο των στάσιμων υδρόμετρων, ενώ ζητά να επανεξεταστούν τα τέλη στις ΔΕ Λούρου και Ζαλόγγου, ώστε να είναι ανταποδοτικά.

TAGS:


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Συνεδριάζει η Διακομματική επιτροπή για τις Ευρωεκλογές

16/04/2024, 1:06 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Με άρωμα Πρέβεζας στο MEGA Channel και στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο»

16/04/2024, 12:54 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Φιλοσοφικό Καφενείο Πρέβεζας συναντά τον Κώστα Γανωτή

16/04/2024, 12:50 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αγωγή της Εθνικής Τράπεζας στον Δήμο Πάργας – Βαριά εκτεθειμένοι πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες

16/04/2024, 12:35 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites